Categories: УПЛ

Ігор Костюк: Готовність очолити першу команду Динамо? Я до цього рухаюся

Головний тренер “Динамо” U-19 Ігор Костюк прокоментував чутки, які в свій час активно сватали його в першу команду київського клубу.

– Вас неодноразово “сватали” у першу команду у світлі того, що клуб робить ставку на власних вихованців. Як ви ставитеся до цієї інформації?

– Це дуже приємно. Там багато моїх вихованців. Я розумію їхній потенціал, психологію.

– Ви готові до цього виклику?

– Я до цього рухаюся. Восени отримав ліцензію PRO УЄФА. Це найвища тренерська категорія. Тепер є можливість працювати на рівні УПЛ та зарубіжних чемпіонатів. Мені цікавий тренерський прогрес, розвиток гравців під власним контролем. Хочеться не лише працювати з ними 2-3 роки, а й здобувати золоті нагороди, Кубки у дорослому футболі та успішно виступати в єврокубках.

– Зараз економічна та політична ситуація така, що іноземців немає. Завдяки власній школі чи зможе підтримувати бренд “Динамо” та бути успішним не лише в Україні, а й у Європі?

– На мою думку, в Україні можна грати своїми гравцями і досягати успіху. У єврокубках для успіху потрібно точково підсилюватись.

– Ви зараховуєте себе до категорії “динамівських сердець”?

– Я до цього спокійно ставлюся. Я киянин, народився та виріс у столиці. “Динамо” та Олександр Олександрович Шпаков виховали мене як гравця. І особисто Шпаков долучився до мого становлення як особистості.

Свою тренерську кар’єру я зробив завдяки результатам своєї роботи, а не отримав посаду через успішну кар’єру футболіста. Я працюю за іспанською методологією, взятою на озброєння за часів роботи у клубі Сергія Реброва. Два роки працював з Вісенте Гомесом та Уная Мельгосою, що дало мені усвідомлення цієї моделі розвитку футболістів. Але я завжди ще приділяв увагу вивченню, аналізу суперника та тактичних перебудов.

З наставників цікаво спостерігати за еволюцією Пепа Гвардіоли. Починаючи від роботи у “Барселоні” до “Ман Сіті”, він суттєво змінився. Дуже імпонувало, як тренер збірної Марокко Валід Реграгі об’єднав команду, гравці йому довірилися та виконували вимоги. Це призвело до виходу до півфіналу. Дуже подобається побудова команд Карло Анчелотті. З часів “Мілану” Андрія Шевченка до сучасного “Реалу”.

Той самий Сергій Ребров теж пройшов шлях від тренера юнацьких команд, помічника до головної команди “Динамо”.

– Ви вже п’ятий сезон працюєте із юнацькою командою. Кожні два роки потрібно робити те саме – формувати нову команду. Чи не втрачаєте мотивацію та гостроту футболу?

– Хочеться рухатись далі. Це нормальне бажання для кожного наставника. На собі відчути моменти, коли твої футболісти ростуть разом із тобою та досягають значних висот.

– Чи були пропозиції від інших команд?

– Зараз про це недоречно говорити. Такі пропозиції були, але я не хотів би говорити про них конкретно. Я працюю у “Динамо”.

Максимович Назар

Recent Posts

Барселона програла 12 з останніх 26 матчів у ЛЧ

19 вересня відбувся матч 1-го туру Ліги чемпіонів сезону 2024/25, у якому «Барселона» на виїзді поступилася «Монако» з рахунком 1:2. Читати…

2 години ago

Олександр Караваєв: Ліга Європи поступається Лізі чемпіонів, але це – великий виклик

Захисник київського "Динамо" Олександр Караваєв на заході, присвяченому старту команди у Лізі Європи, поділився спогадами…

2 години ago

Гендиректор Полісся: На сьогодні ідентичні газони до нашого є лише на трьох стадіонах АПЛ

Генеральний директор "Полісся" Володимир Загурський розповів про технологію укладення нового газону на "Центральному" та двох полях навчально-тренувального…

3 години ago

Дієго Сімеоне: Ми контролювали 80 відсотків гри, але не змогли зупинити контратаку, яка принесла їм гол

Головний тренер "Атлетіко" Дієго Сімеоне прокоментував перемогу над "Лейпцигом" (2:1) в матчі 1-го туру загального…

3 години ago

Платіні запропонував змінити правила футболу та зменшити кількість гравців

Мішель Платіні, який наразі є радником президента Міжнародної федерації асоціацій професійних футболістів, а до цього…

3 години ago

Мікель Артета: Якщо не вдається перемогти, доведеться забрати одне очко

Наставник лондонського Арсенала Мікель Артета висловився про нічию (0:0) з італійською Аталантою у матчі 1…

3 години ago