Categories: Єврокубки

Баварія – Манчестер Сіті: анонс матчу-відповіді 1/4 фіналу Ліги чемпіонів

Ліга чемпіонів, 1/4 фіналу. 2-й матч
19 квітня. Лондон, Мюнхен, Альянц Арена
Баварія – Манчестер Сіті 22:00
(перший матч – 0:3)
Телетрансляція – Megogo Футбол 1

Баварія

Ризикована тренерська рокіровка “Баварії” перед ключовим відрізком сезону зіграла з клубом поганий жарт. Після 8 перемог у 8 матчах у поточному розіграші Лізі Чемпіонів при Нагельсмані новий тренер провалився у першій же грі на європейських полях. Не краще у баварців справи при Тухелі і на внутрішній арені – виліт із Кубка від “Фрайбурга” (1:2), невиразна нічия з “Гоффенгаймом” та вимучений реванш у того ж “Фрайбурга”.

При Тухелі у “Баварії” виникли ще більші проблеми зі зломом колективів, що глибоко обороняються. Страждає колектив і проти команд з якісним високим пресингом – не можна не робити поправку на рівень “Манчестер Сіті”, але цього сезону мюнхенці не мали жодного іншого поєдинку, де суперник диктував їм свою гру, а не навпаки. Гірше став ходити і м’яч – через центр комбінації проходити перестали, а Кімміх та Горецка аномально низько опускаються на стадії розіграшу, бо у захисту регулярно виникають проблеми з білд-апом.

Тепер у “Баварії” буде спроба відіграти три м’ячі, хоча стільки ж команда забила за останні 4 гри. При цьому Шупо-Мотінг навряд чи зіграє через проблеми з коліном. Гнабрі провалив дві минулі ігри в ролі форварда, тому в старті чекати його не варто. Мане побився з Сане після фіаско на “Етіхад” і ігрові хвилини навряд чи отримає. Залишається лише універсальний Мюллер, якому доведеться закривати діру на вістрі атаки.

Манчестер Сіті

“Манчестер Сіті” навпаки підійшов до ключового відрізку сезону у феноменальній формі. Перемога над “Лестером” (3:1) на вихідних не тільки суттєво покращила шанси на чемпіонство після ще однієї осічки “Арсеналу”, а й стала 10-ою поспіль у всіх турнірах. На цьому відрізку, окрім 3:0 з “Баварією”, були знищення “РБ Лейпцига” (7:0), “Бернлі” (6:0), розгром “Ліверпуля” (4:1) та солідна гра проти “Ньюкасла” (2:0) . І всього 4 пропущені проти 37 забитих.

Ерлінг Голанд став х-фактором команди в нападі, забивши вже 47 голів до квітня у складі клубу у всіх турнірах. Включаючи 11 у Лізі Чемпіонів, і це при двох пропущених поєдинках на груповому етапі. При цьому норвежець більше не приносить “Сіті” дисбаланс без м’яча. Ерлінг провів у матчі з “Баварією” всі 90 хвилин, і його команда провела один із найсильніших оборонних перфомансів останніх років.

Важко уявити, що може зупинити “містян” на шляху до півфіналу. Єдиною кадровою втратою перед грою у відповідь з “Баварією” став Філ Фоден. Решта в повному порядку. Хіба що Аканджи “висить” на жовтій і йому варто бути обережнішим у Мюнхені.

Статистика та факти

  • Пеп Гвардіола виграв 54% своїх матчів у плей-офф Ліги чемпіонів (40/73), це найкращий показник серед усіх тренерів із 30+ матчів.
  • “Баварія” при Тухелі виграла лише 2 з 5 матчів у всіх турнірах.
  • Томас Мюллер виграв 99 матчів у Лізі чемпіонів. Лише два футболісти мають показник у 100 і більше перемог (Ікер Касільяс 101 та Кріштіану Роналду 115).
  • “Манчестер Сіті” не програє 13 матчів у всіх турнірах (11 перемог, 2 нічиї).
  • “Баварія” у першому матчі з “Сіті” пропустила більше голів, ніж у 8 попередніх матчах турніру разом узятих.
  • Ерлінг Голанд забив 11 голів за “Манчестер Сіті” у Лізі чемпіонів, у середньому він відрізняється кожні 45 хвилин.
  • Загалом у Голанда 47 голів у 40 матчах за “Ман Сіті”.

Особисті зустрічі

Цей матч стане восьмим між цими командами. “Манчестер Сіті” здобув чотири перемоги проти трьох у “Баварії”. Нічих зафіксовано не було. На рахунку “містян” 12 голів проти 10 у мюнхенців. Насамперед команди зустрічалися лише в рамках групового етапу Ліги чемпіонів з вересня 2011 року по листопад 2014 року.

Орієнтовні склади

“Баварія”: Зоммер – Павар, Упамекано, де Лігт, Девіс – Горецка, Кімміх – Коман, Мусіала, Сане – Мюллер

“Манчестер Сіті”: Едерсон – Уокер, Рубен Діаш, Аке – Стоунз, Родрі – Бернарду Сілва, де Брейне, Гюндоган, Гріліш – Голанд

Максимович Назар

Recent Posts

Олександр Шовковський: Думаю, вболівальники отримали велике задоволення від гри

У матчі 7-го туру чемпіонату України "Динамо" з рахунком 0:0 зіграло внічию з "Рухом".Читати далі

4 хв. ago

Володимир Бражко: Дещо не вийшло, десь – і не пощастило

Півзахисник "Динамо" Володимир Бражко в етері UPL.TV прокоментував нічию у матчі 7-го туру чемпіонату України…

37 хв. ago

Олександрія зробила ще один крок до оновлення клубного рекорду

Після чотирьох поспіль виграних матчів на старті сезону (повторення клубного рекорду) "Олександрія" втратила очки з…

44 хв. ago

Хвроє Іліч: Я повернувся

Півзахисник "Кривбасу" Хрвоє Іліч відпові на питання прес-служби.Читати далі

46 хв. ago

Віталій Пономарьов: Важливий результат з погляду психології

Пономарьов задоволений нічиєю 0:0.Читати далі

50 хв. ago

Іван Юрич: Рома націлена на агресивну гру та Лігу чемпіонів

Новий головний тренер Роми Іван Юрич, готуючись до матчу з Удінезе, наголосив на потенціалі атакуючого…

1 годину ago