Categories: УПЛ

Хацкевич пояснив Оріховському та Рудько, чому вони не потрапляли в основу Динамо

Колишній головний тренер київського Динамо Олександр Хацкевич в ексклюзивному інтерв’ю для FanDay.net розповів, чому Павло Оріховський та Артур Рудько свого часу не заграли у основі київського гранда.

Колишні футболісти київського Динамо півзахисник Павло Оріховський та голкіпер Артур Рудько дали ексклюзивні інтерв’ю для сайту «Український футбол». Серед іншого, обидва гравці говорили, що втратили місце у стартовому складі столичного гранда після приходу на тренерський місток Олександра Хацкевича.

Журналіст FanDay.net Євген Чепур вирішив дізнатися, чи справді Олександр Хацкевич упереджено ставився до Оріховського та Рудька. Тому звернувся по коментар безпосередньо до білоруського фахівця.

– Олександр Миколайович, Павло Оріховський та Артур Рудько дали інтерв’ю для «Українського футболу» і мало не звинуватили вас у тому, що перестали потрапляти до складу «Динамо». Цитую питання до Оріховського: «В один період ви були дуже близькі до основного складу Динамо. Що зрештою пішло не так? Чому вам не вдалося закріпитись у команді?»

Оріховський:

– Коли тренерський штаб Реброва завершив роботу з “Динамо”, прийшов Олександр Хацкевич. Ми мали діючі контракти, і ми розраховували, що поїдемо на збори з першою командою, як це було прийнято зазвичай. Але нам сказали шукати варіанти оренди: так на цьому все закінчилося. У цьому списку опинилися я, Богдан Михайличенко, Саша Тимчик, Максим Козаков, Олексій Щебетун, Павло Лук’ячнук. Словом, багато хлопців. Нам сказали просто шукати клубу, навіть без зборів. На цьому й закінчилася історія з «Динамо»

Олександр Хацкевич:

– Паша – хороший футболіст. Так, він грає на рівні, і певний рівень у нього був і тоді. Ось ви назвали прізвища п’ятьох футболістів, так?

– П’ять футболістів – та Павло Оріховський шостий.

– На якому рівні потім ці футболісти продовжували грати?

– Олександр Тимчик у Динамо та Богдан Михайличенко у Шахтарі на слуху, так скажемо.

– Всі ці хлопці були при Реброві ще. Якби вони являли собою потенціал для першої команди, то, напевно, будь-який тренер не відмовився б від хороших футболістів. Тому, видно, на той момент були хлопці, які були сильнішими на цій позиції та перспективнішими. Сашко Тимчик пішов в оренду, повернувся до Динамо за чотири роки. Що заважало тому ж Паші Оріховському зробити те саме?

Михайличенко зі збігу обставин грає зараз у Шахтарі. Думаю, якби не війна в Україні, то Богдан, може, ніколи б і не опинився у донецькому клубі. Тому не думаю, що я зробив якусь помилку стосовно цих хлопців. Багато футболістів йшли в оренду.

Напевно, у Паші був шанс і за Реброва закріпитися, але я не бачив потенціалу, що він посилить Динамо (Київ). Все чесно та навіщо когось обманювати та давати обіцянки? Якщо ти сильний, то доводить в оренді і тебе потім назад запрошують. Але ні Михайличенко, ні Луческу потім не повернули Оріховського назад із оренди.

– Тепер цитую питання до Артура Рудько та його відповіді: «Після завершення сезону Ребров пішов, і на його місце було призначено Олександра Хацкевича. Чому до вас зникла довіра?

Рудько:

– Навіть сам досі не знаю. На зборах я виграв конкуренцію і розпочав сезон як перший номер. У першій грі за Суперкубок ми поступилися Шахтарю (0:2). Хоча я ставлюся до себе самокритично, але вважав, що після цього матчу гратиму в наступному поєдинку з Олімпіком у чемпіонаті. Проте тренер вирішив, що гратиме Максим Коваль. Так поступово я взагалі перестав потрапляти до заявки.

Олександр Хацкевич:

– Були Рудько, Коваль та Бущан. Я бачив перспективу на той момент більший у Бущані. Але тоді я вибрав Коваля та Бущана, так. Це було моє рішення. Артур був при Реброві в обоймі із Санею Шовковським і вважав, що він виграє конкуренцію. Це було п’ять років тому та стільки різних історій.

Кожен тренер бачить по-своєму та вимоги до воротаря теж свої. Я не сам ухвалював рішення – є тренерський штаб і тренер воротарів у тому числі. Тому колегіально було ухвалено таке рішення. Я не знаю ситуації з його контрактом – пропонували йому продовжити угоду чи ні. Потім він виїхав до Пафосу, розпочалася міжнародна кар’єра, він спробував себе у чемпіонаті Польщі (річна оренда по літо 2023 у Лесі, – прим. Є.Ч.).

Це – футбольне життя, і за будь-якого тренера хтось колись був основним, а приходить новий наставник – і бачить усе по-своєму. Тут треба розуміти та професійно ставитися. Я розумію, що мрія будь-якого українського футболіста – грати у Динамо (Київ), але я бачив так зі свого боку. Якщо потрібно, то мої двері завжди були відчинені, і хто хотів, той до мене приходив. Хтось з образою пішов, хтось з розумінням. Тренер апріорі не може бути однаковим для всіх. У команді 20 з лишком футболістів. До когось тренер ставиться так, до когось – інакше. Хтось до тренера не такий, як інший футболіст. Але за блатом чи знайомством у мене точно ніхто не грав.

*** Павло Оріховський зараз на контракті з ковалівським Колосом, за який у нинішньому розіграші УПЛ відіграв 19 поєдинків, відзначився сімома забитими м’ячами та одним асистом. За Динамо півзахисник провів сім матчів, забив один гол та віддав одну результативну передачу. Артур Рудько до кінця цього сезону грає в оренді за польський Лех. Потім воротар повернеться до харківського Металісту, з яким у нього угода до 30 червня 2026 року. За першу команду Динамо голкіпер провів 29 матчів, пропустив 32 м’ячі та вісім разів залишав свої ворота у недоторканності.

Максимович Назар

Recent Posts

Джан П’єро Гасперіні: Арсенал – чудова команда, яку важко обіграти

Увечері 19 вересня відбулися матчі 1-го туру Ліги чемпіонів 2024/25.Читати далі

28 хв. ago

Джерело: для Мудрика важливий 10-й номер, він вимагав його в Челсі

За інформацією ТаТоТаке, Михайло Мудрик перед підписанням контракту з Челсі просив у одного керівника віддати…

58 хв. ago

14-річний вундеркінд Арсеналу встановив рекорд у Юнацькій лізі УЄФА

14-річний Макс Даумен встановив новий рекорд, ставши наймолодшим гравцем в історії "Арсеналу" у Юнацькій лізі…

1 годину ago

Хабі Алонсо: Це лише перша гра, але, звісно, ​​ми задоволені

19 вересня о 19:45 відбувся матч 1-го туру Ліги чемпіонів. Німецький Байєр у гостях відвантажив…

1 годину ago

Інгулець може підписати захисника Динамо

За інсайдерською інформацією, на перегляді в “Інгульці” перебуває 20-річний правий захисник “Динамо” Артем Бенедюк.Читати далі

1 годину ago

Ганс-Дітер Флік: Ми маємо визнати, що Монако заслужив на перемогу

Головний тренер «Барселони» Ганс-Дітер Флік оцінив поразку від «Монако» (1:2) у матчі 1-го туру основного турніру оновленої…

1 годину ago