Categories: Єврокубки

Ювентус – Спортінг: анонс матчу 1/4 фіналу Ліги Європи

13 квітня. 22:00. Ліга Європи. 1/4 фіналу. Перший матч
Турин. “Алльянц Стадіум”
“Ювентус” – “Спортінг”
Головний арбітр: Халіль Мелер (Туреччина)

Стан команд

В лютому-березні “Юве” йшов чудово у всіх турнірах. Здобув десять перемог у 12-ти матчах, пропустивши в цих 12-ти шість м’ячів. Навіть в програному у Римі “Ромі” тричі влучав в каркас воріт. А нічийний, вдома проти “Нанта” в ЛЄ (1:1), виправив 3:0 в гостях. На зняття 15-ти очок у лізі за фінансові махінації команда відреагувала як слід. Поєднанням злості з зібраністю та налаштованістю.

Грала вона, щоправда, часто блідо. Занадто обережно. Викликала критику. Але результати здобувала.

Проблеми почалися якраз у квітні. Массіміліано Аллегрі навіть не став чекати на закінчення матчу вдома проти “Верони” з зони вильоту (1:0) і втік у роздягальню. Потім визнавши, що його команда не грала добре. Невдовзі в Кубку “Юве” втратив домашню перемогу над “Інтером” за секунди до фінального свистка. А після цього поступився у Римі “Лаціо” – і зона Ліги Чемпіонів знову далека. У восьми очках.

В столиці Італії він вкрай невдало відіграв перший тайм, сидячи занадто глибоко в обороні. Півзахисник команди Адрієн Рабіо назвав таку гру ганебною. А в другому безсумнівно додав, але саме тоді пропустив вирішальний гол і не спромігся у відповідь створити достатньо проблем обороні та воротареві суперника.

“Спортінг” також чудово йшов деякий час. У лізі здобув п’ять перемог поспіль, в ЛЄ розгромив “Мідтьюлланн” з рахунком 4:0 і потім після двох нічиїх пройшов “Арсенал” у серії пенальті. Успіх проти англійців викликав величезний приплив енергії та віри в себе. Щоправда, як виявилося, лише на словах. Оскільки після нього у лізі в гостях не переграв “Жил Вісенте” (0:0), а “Каза Піа”, знову ж таки в гостях, лише з рахунком 4:3.

Головний тренер Рубен Аморім залишився вкрай незадоволеним обома матчами. В першому говорячи про вкрай незграбні атаки, про постійну неточність в передачах. А в другому – про провальну оборону, коли “кожний їхній удар призводив до голу”. “Ми припускаємося тих самих помилок, що і на початку сезону, і це означає, що не ростемо, не вчимося. Це неприйнятно”.

Навіть третє місце у лізі в п’яти очках, і для “Спортінга”, як і для “Ювентуса”, головним турніром, головним шляхом до Ліги Чемпіонів наступного сезону, стає Ліга Європи. Для фінансово кризових італійців питання виходу до ЛЧ критично важливе. Та й португальцям хочеться покращити невдалий сезон.

В груповому турнірі Ліги Чемпіонів “Спортінг” набрав більше очок поза “Альваладе”, ніж на ньому, потім у Лізі Європи вдома зіграв внічию з “Мідтьюлланном”, але в гостях розгромив його. “Арсенал” також вибив в гостях. “Леви” відрізняються швидкісними атаками, зручними для гостьової гри. “Ювентус” в ЛЄ вдома видавав 1:1 та 1:0, а в гостях – 3:0 та 2:0. Його стиль глибокої оборони та контратак всім відомий.

Останні матчі команд

Ювентус

Фрайбург – Ювентус 0:2 (ЛЄ)

Інтер – Ювентус 0:1 (ліга)

Ювентус – Еллас Верона 1:0 (ліга)

Ювентус – Інтер 1:1 (Кубок)

Лаціо – Ювентус 2:1 (ліга)

Спортінг

Спортінг – Боавішта 3:0 (ліга)

Арсенал – Спортінг 1:1 (3:5 пен.) (ЛЄ)

Спортінг – Санта Клара 3:0 (ліга)

Жил Вісенте – Спортінг 0:0 (ліга)

Каза Піа – Спортінг 3:4 (ліга)

Кадри

У центрі оборони “Спортінга” за три позиції завжди борються Сент Жюст, Інасіо, Рейс та Коатес. Останній пропускав матчі проти “Арсеналу” через травму, але нині готовий. З іншого боку, вилетіли Угарте (опорника було вилучено у Лондоні), запасні Браганца та Кабрал. Під великим питанням другий бомбардир команди Пауліньо. Тим важливіша роль першого Поте, що забив у Лондоні майже з центру поля.

В “Ювентусі” під питанням Душан Влахович. Він в жахливій формі у лізі та Кубку, забивав там лише в одному матчі в 2023-му році. Але у Лізі Європи забив в двох. Можливо, поступиться місцем Міліку. Анхель Ді Марія у лізі та Кубку також зник останнім часом, але в ЛЄ забив чотири м’ячі у чотирьох матчах. Автор двох асистів в них К’єза допоможе виходом на заміну.

Не факт, що допоможуть латераль Куадрадо та провідний опорник Рабіо, які пропускали тренування. Вихованець клубу Міретті та повернутий до складу після сварки з тренером Паредес готові у центрі поля, а от на правому фланзі, враховуючи травму Де Шільо, проблема. Можливо, Даніло зміститься туди, де грав більшу частину кар’єри, а часто травмований Бонуччі отримає шанс у центрі.

Обидві команди грають з трьома центральними захисниками, але в атаці у “Спортінга” також троє, а у “Ювентуса” лише двоє.

“Ювентус”: Щенсни, Гатті, Бремер, Сандро, Даніло, Локателлі, Фаджолі, Міретті, Костіч, Мілік, Ді Марія

“Спортінг”: Адан, Інасіо, Коатес, Сент Жюст, Есгайо, Моріта, Поте, Діоманд, Трінкао, Едвардс, Черміті

Статистика

  • “Ювентус” та “Спортінг” зустрічалися двічі. В груповому турнірі Ліги Чемпіонів сезону 2016/17 італійці перемогли вдома (2:1) та зіграли внічию в гостях (1:1). Щоправда, за останні три роки “Юве” чотири рази грав проти португальських команд і тричі програв. Вилетівши від “Порту” в 1/8 фіналу у сезоні 2020/21 (1:2 в гостях, 3:2 вдома у додатковий час) та від “Бенфіки” в груповому турнірі Ліги Чемпіонів цього сезону (1:2 вдома, 3 :4 в гостях)
  • “Спортінг” в 21-му столітті зустрічався з італійськими командами 16 разів. Результати – дві перемоги, шість нічиїх, вісім поразок. В цих протистояннях він незмінно вилітав
  • В останньому матчі (проти “Каза Піа”) “Спортінг” вперше у сезоні забив чотири м’ячі
  • “Спортінг” не програвав в 11-ти останніх матчах у всіх турнірах. Сім перемог та чотири нічиї (якщо не брати до уваги перемогу у серії пенальті над “Арсеналом”)
  • “Ювентус” не програвав у восьми останніх домашніх матчах у всіх турнірах – шість перемог та дві нічиї.
  • “Спортінг” не програвав у дев’яти останніх гостьових – шість перемог та три нічиї
  • Поточного сезону у Єврокубках “Спортінг” та “Ювентус” забивали у дев’яти з десяти матчів.
  • В трьох з чотирьох останніх Єврокубкових матчів “Спортінг” пропускав першим, але в підсумку грав внічию в основний час. В ще одному він забив першим і переміг
Максимович Назар

Recent Posts

Джан П’єро Гасперіні: Арсенал – чудова команда, яку важко обіграти

Увечері 19 вересня відбулися матчі 1-го туру Ліги чемпіонів 2024/25.Читати далі

1 годину ago

Джерело: для Мудрика важливий 10-й номер, він вимагав його в Челсі

За інформацією ТаТоТаке, Михайло Мудрик перед підписанням контракту з Челсі просив у одного керівника віддати…

2 години ago

14-річний вундеркінд Арсеналу встановив рекорд у Юнацькій лізі УЄФА

14-річний Макс Даумен встановив новий рекорд, ставши наймолодшим гравцем в історії "Арсеналу" у Юнацькій лізі…

2 години ago

Хабі Алонсо: Це лише перша гра, але, звісно, ​​ми задоволені

19 вересня о 19:45 відбувся матч 1-го туру Ліги чемпіонів. Німецький Байєр у гостях відвантажив…

2 години ago

Інгулець може підписати захисника Динамо

За інсайдерською інформацією, на перегляді в “Інгульці” перебуває 20-річний правий захисник “Динамо” Артем Бенедюк.Читати далі

2 години ago

Ганс-Дітер Флік: Ми маємо визнати, що Монако заслужив на перемогу

Головний тренер «Барселони» Ганс-Дітер Флік оцінив поразку від «Монако» (1:2) у матчі 1-го туру основного турніру оновленої…

2 години ago