Головний тренер Металіста 1925 став учасником товариського матчу з захисниками України

Дружній поєдинок між легендами українського футболу та підрозділом Гвардії Наступу «Буревій» відбувся у Києві.

Цікавий матч пройшов на столичному стадіоні імені Віктора Баннікова. За команду «Легенд українського футболу», яка з початку повномасштабної війни в Україні з російськими загарбниками регулярно проводить благодійні матчі, як завжди, виступило чимало відомих зірок вітчизняного футболу, колишніх гравців національної збірної України.

Серед них й нинішній в.о. головного тренера харківського «Металіста 1925» та один із лідерів зіркового «Металіста» часів Мирона Маркевича – Едмар Галовський. Незважаючи на досить щільний робочий графік, Едмар намагається не пропускати подібні поєдинки та часто бере участь у футбольних благодійних заходах.

Також у складі «легенд» на поле в цьому поєдинку виходили ще два колишні гравці харківського «Металіста» – нападник Андрій Воробей (грав у Харкові в 2010-2012 рр..) і захисник Андрій Хомін (виступав у складі харківської команди в 2005-2007 рр). А ще у матчі взяли участь такі відомі ветерани українського футболу, як Владислав Ващук, Едуард Цихмейструк, Олексій Бєлік, Сергій Федоров та інші. Крім того, за команду «легенд» зіграв і багаторічний лідер українського чоловічого тенісу Сергій Стаховський, який нині служить у лавах ЗСУ.

Суперниками зіркової команди стали українські військові штурмової бригади Національної гвардії України «Буревій». Як зазначив один з організаторів цього поєдинку, легендарний захисник київського «Динамо» та збірної України Владислав Ващук, українські захисники самі вийшли на нього з пропозицією провести такий поєдинок.

«Ініціаторами матчу виступили у деякій мірі самі військові, які в особистій бесіді обмовилися, що добре б було, якби була можливість зустрітися у дружньому матчі зі справжніми зірковими футболістами. Жоден з тих, до кого я звернувся, не відмовив мені у допомозі з організацією матчу, адже всі добре розуміють, що спорт – це важливий інструмент для морально-психологічної підтримки в наші важкі часи. Як сказали самі військові, деякі з яких прямо з поля поїхали до зони активних бойових дій – вони і самі не очікували, що все так добре вийде і вони отримають таке задоволення. Треба було бачити лише щирі посмішки хлопців та їх родин, щоб зрозуміти, що все це недаремно», – написав у своїх соціальних мережах Владислав Ващук, коментуючи підсумки цього товариського поєдинку.

Переможця у цьому футбольному спарингу суперники не виявили. Забивши на двох вісім голів, вони завершили його результативною нічиєю – 4:4. Втім, рахунок на табло в подібних заходах навряд чи має велике значення. Головне, що ця гра зарядила такими потрібними зараз позитивними емоціями наших військових, які виходили на поле у складі збірної підрозділу Гвардії Наступу «Буревій». А бадьорість духу – одна з важливих складових для успішного виконання бойових завдань. Крім того, матч подарував незабутні враження й численним глядачам на трибунах. В тому числі, за перипетіями поєдинку також спостерігали й багато українських воїнів, які перебувають зараз на ротації у Києві, або проходять тут реабілітацію після отриманих поранень на фронті.

Також, нагадаємо, що раніше ми повідомляли, як на благодійному матчі в Ужгороді за участю легенд харківського футболу – Мирона Маркевича, Олександра Горяїнова та Едмара зібрали понад 1 млн. гривень на підтримку ЗСУ.

 

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

43 хв. ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

47 хв. ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

48 хв. ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

52 хв. ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

54 хв. ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

56 хв. ago