Жіноча збірна України обіграла Естонію в товариському матчі у Таллінні

Національна жіноча збірна України у виїзному товариському матчі здолала команду Естонії (1:0).

Матч проходив в Таллінні на місцевому стадіоні «Спортленд-Арена» Це був перший поєдинок синьо-жовтих за більш ніж півроку, і він ознаменував старт підготовки до офіційних ігор Ліги націй. Протистояння між збірними Естонії та України стало третім в історії цих команд. У 2012 році вони зустрічалися в межах відбору чемпіонату Європи, обидва рази перемогли українки (5:0 та 4:1).

Футбол. Жінки. Товариський матч

11 квітня. Таллінн. «Спортленд-Арена».

Естонія – Україна – 0:1

Гол: Овдійчук, 45.

Естонія: Корк, Рамет, Волков (Даут, 46), Нііт, Таммік, Розен, Хіманен (к) (Мехевец, 46), Саар (Трейберг, 67), Ліллемяе, Баннікова, Мерісалу. Тренери: Сір’є Рупс, Анастасія Морковкіна.

Україна: Бондарчук, Корсун, Апанащенко (к) (Подольська, 76), Шматко, Романенко, Калініна (Кочнєва, 84), Хімич (Гірин, 46), Петрик (Китаєва, 68), Овдійчук, Козлова (Панцулая, 76), Куніна (Котяш, 68). Тренер: Луїс Кортес.

Попередження: Мехевец, 90+2 – Хімич, 14.

У першому таймі українки контролювали м’яч і діяли значно гостріше за суперниць. На 15-й хвилині після подачі Козлової могла відкривати рахунок Овдійчук, однак схибила. Синьо-жовті часто намагалися закинути м’яч за спину суперницям, активно шукали варіанти через стандарти.

Під кінець тайму українки створили кілька хороших моментів. Зокрема, Овдійчук із-за меж штрафного влучила у площину, Калініна не влучила у ворота після подачі з лівого флангу. На 45-й хвилині українська команда забила. Овдійчук скористалася закиданням із глибини від Калініної та переграла кіпера, 1:0.

По перерві малюнок гри майже не змінився. Українки продовжували створювати моменти: небезпечний удар Гірин після прострілу Романенко заблокували суперниці, Козлова з пасу Корсун пробила вище. Непогано змістилася в центр і своїм ударом змусила реагувати голкіпера Овдійчук.

На 64-й хвилині естонки несподівано провели вдалу контратаку – Мерісалу прорвалася лівим флангом, увійшла до штрафного та пробила в поперечину. Після цього господарки вже моментів не мали, тоді як синьо-жовті свої можливості подвоїти перевагу не використали через брак реалізації. У підсумку підопічні Луїса Кортеса взяли гору – 1:0.

Жеребкування першої в історії жіночої Ліги націй відбудеться 2 травня. Склад ліг та посів перед жеребкуванням визначатиме поточний рейтинг національних жіночих збірних УЄФА. Наразі Україна перебуває в реєстрі на 22-му місці, що передбачає потрапляння до Ліги В. 2023 року для учасників Ліги націй передбачено шість ігрових вікон: 20–22 та 23–26 вересня, 25–27 та 28–31 жовтня, 29 листопада – 1 грудня та 2–5 грудня.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

5 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

5 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

5 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

5 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

5 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

5 години ago