Categories: Єврокубки

Бенфіка – Інтер: анонс матчу 1/4 фіналу Ліги чемпіонів

Ліга чемпіонів
1/4 фіналу, перший матч
11 квітня, 22:00. “Ештадіу да Луж” (Лісабон)
Головний арбітр: Майкл Олівер (Англія)
Пряма трансляція: MEGOGO Футбол 2

Бенфіка

7 квітня “орли” програли свій перший матч у чемпіонаті у 2023-му році. І ще й не кому-небудь, а “Порту”, котрий іде на другій позиції і ще може зачепитися за чемпіонство. Це був досить сухий на моменти матч, котрий завершився вольовою гостьовою перемогою “драконів” з рахунком 2:1. Однак “Бенфіка” і після поразки досить впевнено посідає лідерську позицію, на сім очок випереджаючи “Порту” .

У Лізі чемпіонів справи ідуть таким самим курсом, як у чемпіонаті. У квартеті “орлам” протистояли ПСЖ, “Ювентус” і “Маккабі Хайфа”. Досить складнів група, але підопічні Шмідта посіли у ній перше місце. Завдяки цьому здобули можливість отримати у суперники команду з другого кошика “Брюгге”. З плюсів для бельгійців: Роман Яремчук зіграв на знайомому для себе стадіоні “Ештадіу да Луж”. З мінусів: поразка 1:7 за сумою двох матчів. Якщо у груповому етапі “орлам” довелося напрягтися для виходу саме з першого місця, то 1/8 лісабонці подолали буквально пішки.

Кадри господарів

Однак під час другого матчу з “Брюгге” португальська команда зазнала важливої втрати. Отаменді заробив третю жовту карточку у основному раунді, через що отримав один поєдинок дискваліфікації. Також не зіграють сьогодні основний захисник Ба і гравці резерву Дракслер та Рістич. Гуедеш уже на фінальному етапі відновлення від травми коліна, можливо і з’явиться сьогодні принаймні у запасі.

Інтер

Справи міланської команди пішли на спад. “Нерадзурі” не перемагають з 5 березня. Після того матчу проти “Лечче” (2:0) підопічні Сімоне Інзагі провели шість поєдинків: тричі програли, ще у стількох ж зіграли внічию. Зокрема минулої п’ятниці “Інтер” не зміг втримати перевагу над одним із аутсайдерів Серії А “Салернітаною”. Півзахисник міланців Госенс відкрив рахунок ще на шостій хвилині, але Антоніо Кандрева відзначився у воротах своєї колишньої команди і встановив фінальний рахунок 1:1.

Груповий етап Ліги чемпіонів “Інтер” теж провів під симбіоз не надто великої стабільності. У суперниках була “Баварія”, котра набрала 100% очок за шість матчів. Окрім цього ще була “Барселона”, криза якої дозволила “Інтеру” посісти у підсумку друге місце. Четвертою командою виступала “Вікторія” Пльзень, але вона більше грала роль “бонусу”. Стадію 1/8 фіналу теж було пройдено зі скрипом. У суперниках був співвітчизник “Бенфіки” “Порту”. Долю протистояння вирішили один гол Лукаку у міланському матчі і дуже багато боротьби упродовж 180 хвилин.

Кадри гостей

На втрату Отаменді “нерадзурі” можуть відповісти своєю: Хакан Чалханоглу потрапив до лазарету під час березневої паузи на матч збірних. Окрім нього сьогодні не зіграють Далберт та Шкріняр. Ханданович, якби і був основним, то теж би навряд чи взяв участь через травму спини.

Останні п’ять матчів Бенфіки та Інтера
Останні п’ять зустрічей господарів

07.04. Бенфіка – Порту 1:2 (Чемпіонат Португалії)
02.04. Ріу Аве – Бенфіка 0:1 (Чемпіонат Португалії)
18.03. Бенфіка – Гімарайнш 5:1 (Чемпіонат Португалії)
12.03. Марітіму – Бенфіка 0:3 (Чемпіонат Португалії)
07.03. Бенфіка – Брюгге 5:1 (Ліга чемпіонів)

Останні п’ять зустрічей гостей

07.04. Салернітана – Інтер 1:1 (Серія А)
04.04. Ювентус – Інтер 1:1 (Кубок Італії)
01.04. Інтер – Фіорентина 0:1 (Серія А)
19.03. Інтер – Ювентус 0:1 (Серія А)
14.03. Порту – Інтер 0:0 (ЛЧ)

Особисті зустрічі між Бенфікою та Інтером

Історія налічує лише три офіційні матчі між цими командами. Востаннє це трапилося у 2004-му році. Тоді за сумою двох матчів (0:0, 4:3) “Інтер” вийшов до 1/4 фіналу Кубка УЄФА. До цього колективи грали у фіналі Кубка європейських чемпіонів у 1965. Тоді теж саме італійська команда здобула мінімальну перемогу (1:0).

Також “орли” і “нерадзурі” у 2008-му грали у товариському Кубку Еусебіо. Хто був переможцем? Так, знову “Інтер”: 0:0 в основний час, 5:4 у серії пенальті.

Цифри і факти

  • “Інтер” зіграв 10 матчів у Португалії проти тамтешніх команд. Перемогу вдалося здобути лише одного разу: проти “Боашвіти” у 1996-му році.
  • Натомість “Бенфіка” з 15 поєдинків вдома проти італійських команд виграла у семи.
  • Найкращий бомбардир “орлів” у цьому розіграші ЛЧ має шість голів (колишній гравець “Інтера” Жоау Маріу). У “неррадзурі” найкращий голеадор – Едін Джеко з трьома м’ячами.
  • Згідно з даними аналітичного порталу Transfermarkt, вартість усіх гравців “Інтера” суттєво вища за футболістів “Бенфіки”: 534,45 млн євро проти 313 млн євро.
Максимович Назар

Recent Posts

Джан П’єро Гасперіні: Арсенал – чудова команда, яку важко обіграти

Увечері 19 вересня відбулися матчі 1-го туру Ліги чемпіонів 2024/25.Читати далі

1 годину ago

Джерело: для Мудрика важливий 10-й номер, він вимагав його в Челсі

За інформацією ТаТоТаке, Михайло Мудрик перед підписанням контракту з Челсі просив у одного керівника віддати…

2 години ago

14-річний вундеркінд Арсеналу встановив рекорд у Юнацькій лізі УЄФА

14-річний Макс Даумен встановив новий рекорд, ставши наймолодшим гравцем в історії "Арсеналу" у Юнацькій лізі…

2 години ago

Хабі Алонсо: Це лише перша гра, але, звісно, ​​ми задоволені

19 вересня о 19:45 відбувся матч 1-го туру Ліги чемпіонів. Німецький Байєр у гостях відвантажив…

2 години ago

Інгулець може підписати захисника Динамо

За інсайдерською інформацією, на перегляді в “Інгульці” перебуває 20-річний правий захисник “Динамо” Артем Бенедюк.Читати далі

2 години ago

Ганс-Дітер Флік: Ми маємо визнати, що Монако заслужив на перемогу

Головний тренер «Барселони» Ганс-Дітер Флік оцінив поразку від «Монако» (1:2) у матчі 1-го туру основного турніру оновленої…

2 години ago