Зеленський – про ситуацію в Маріуполі: Наші військові сказали, що не покинуть місто і не кинуть убитих

Президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю російським опозиційним ЗМІ повідомив про ситуацію в заблокованому Маріуполі. Він постійно на зв’язку з українськими захисниками міста, але вони не готові його залишати.

“Місто заблоковане російськими військовими. Заблоковані всі в’їзди і виїзди. Замінований порт. Гуманітарна катастрофа однозначно всередині міста, тому що завезти продукти харчування, ліки, воду неможливо – російські військові обстрілюють гуманітарні конвої, вбивають водіїв.

Весь запорізько-бердянський напрямок складний. Були досягнуті якісь домовленості про деблокацію цивільного пасажирського транспорту. Силове вивезення людей в бік росії також відбувається. За нашими даними, більше двох тисяч дітей вивезено, а це значить вкрадено, тому що нам невідомі точні локації дітей. Це страшно. Вони тримають їх, як душі для обмінного фонду.

Усередині [міста] є наші війська. У якусь частину міста вони [фашиска армія путіна] не зайшли, бо є наші хлопці, які відмовилися виходити. Їх сім’ї зверталися до мене, я розмовляв з цими хлопцями, я говорю з ними десь раз в два дні. Я їм казав: ми обов’язково повернемося, але якщо ви відчуваєте, що вам потрібно вийти [з міста], що так правильно, то зробіть це. Я розумію, як це виглядає для військового. Вони сказали, що вони не можуть – там є поранені. Вони сказали, що не кинуть убитих. У Маріуполі лежать трупи на дорогах, тротуарах. Російських солдатів, громадян України – всіх. Їх ніхто не прибирає. Це страшно виглядає. А наші військові не готові залишити навіть мертвих військових. Вийти і поховати, як сміття, вони не готові. Причому, що не офіцерів, а всіх. Тому вони захищають місто, захищають поранених і мертвих. Ми просили [російських військових] дати нам вивезти трупи. Нам не дали цього. Я не знаю, чи вивозять вони росіян. Є різна інформація”, – сказав Зеленський.

Максимович Назар

Recent Posts

Динамо пропонувало Зорі гроші та одного з гравців в обмін на лідера атак луганців

Києвське Динамо, яке зацікавлене в трансфері нападника Зорі Едуардо Герреро, пропонувало луганському клубу обмін з…

46 секунд ago

Коді Гакпо: Нам треба було забивати голи. І це те, що ми зробили

Півзахисник збірної Нідерландів Коді Гакпо, який був визнаний гравцем матчу проти Румунії (3:0) у 1/8…

44 хв. ago

Луческу: Мені не потрібні гроші, але я готовий тренувати

Колишній головний тренер Динамо та Шахтаря Мірча Луческу готовий повернутися до тренерської діяльності.Читати далі

47 хв. ago

Ліверпуль не відпустив Мохамеда Салаха на Олімпіаду

Один з найдорожчих футболістів сучасності, єгипетський нападник "Ліверпуля" Мохамед Салах не буде брати участь в…

49 хв. ago

У Бразилії запровадили національне свято на честь Пеле

Президент Бразилії Луїс Інасіо Лула да Сілва підписав указ про запровадження нового національного свята в…

59 хв. ago

Офіційно. Динамо підписало ще одного півзахисника Дніпра-1

Київське «Динамо» офіційно повідомило про підписання півзахисника «Дніпра-1» Валентина Рубчинського. Угода з 22-річним хавбеком розрахована…

1 годину ago