Categories: УПЛ

УПЛ. Колос розгромив Металіст 1925

Шестиматчева безвиграшна серія харківського колективу – серйозний виклик для Едмара та Олега Голодюка. Втім, “Колос” теж переживає не найкращі часи, зумівши відзначитися лише одним голом у чотирьох весняних зустрічах. Зазначимо, у першому колі харків’яни перемогли з рахунком 2:0. В межах 20-го туру Колос взяв реванш за цю поразку.

УПЛ, 20-й тур.

Колос Ковалівка – Металіст 1925 Харків 3 : 0.

1 – 0. Оріховський – 3.

2 – 0. Оріховський – 35.

3 – 0. Безбородько – 64.

Програму 20-го туру УПЛ закривали в Ковалівці, куди завітав Металіст 1925. Харків’яни розраховували продовжити свою серію без поразок. Підопічні Едмара протягом 7 офіційних матчів не програвали на чужих полях. За цей період команда встигла обіграти Кривбас та відібрати очки у Динамо.

Сьогодні проблеми у Металіста 1925 з’явилися вже на самісінькому початку. На третій хвилині Мякушко виконав навіс на лінію воротарського, де ніхто не завадив Оріховському переправити м’яч у сітку. Відкривши рахунок, Колос не збавив обертів і продовжив активно шукати можливість збільшити перевагу. Мякушко віддав ще один асист – на Лисенка, але гол форварда не зарахували через офсайд. Зрештою, Володимир таки взяв участь у гольовій атаці, віддавши передачу під удар Оріховському. Цікаво, що у 2023 році за Колос поки забивав лише Павло.

Змінити цю ситуацію зумів “джокер” ковалівців. Безбородько замінив Лисенка на 52-й хвилині й дуже швидко довів справу до розгрому. Окрім того, Денис перервав свою “суху” серію, яка тривала майже пів року. Допоміг йому це зробити Мякушко, який у цій грі оформив дубль з асистів. Зауважимо, що обидва герої сьогоднішнього матчу (і Мякушко, і Оріховський) свого часу не змогли закріпитися в київському Динамо.

Стало зрозуміло, що безпрограшна серія Металіста 1925 на виїзді добігла кінця, хоч і грати залишалося ще пів години. Харків’яни справді намагалися забити бодай гол престижу. Однак проти цього була навіть погода. Сильна злива за лічені хвилини зіпсувала газон, у кількох місцях якого з’явилися доволі помітні калюжі. Отож, змінити цифри на табло футболісти більше не змогли – 3:0 на користь господарів.

Завдяки цій перемозі Колос не дозволив Кривбасу піти у відрив, відстань між командами становить лише одне очко. Ковалівці наразі розташувалися на сьомому місці турнірної таблиці УПЛ. Металіст 1925 у цьому році ще не перемагав і поки залишається на 10-й сходинці.

Максимович Назар

Recent Posts

Головний тренер Жирони зробив заяву перед матчем з Валенсією

Головний тренер Жирони Мічел пояснив, чого він вимагає від своїх гравців, які, за його словами,…

10 хв. ago

Екс-президент УЄФА запропонував змінити правила футболу

Мішель Платіні, який нині є радником президента Міжнародної федерації асоціацій професійних футболістів, закликав до проведення…

11 хв. ago

Блогер – про Герреро та Себальоса у грі з Ворсклою

Блогер Михайло Смоловий оцінив гру новачків «Динамо» Едуардо Герреро та Брайана Себальоса у матчі з…

13 хв. ago

Вінісіус Тобіас: Реал і Шахтар два по-своєму великі клуби

Захисник Шахтаря Вінісіус Тобіас в інтерв'ю клубній пресслужбі "гірників" згадав про період своїх виступів за…

42 хв. ago

Енцо Мареска: Зараз Мудрик не грає, але це не означає, що він не буде грати в майбутньому

Головний тренер «Челсі» Енцо Мареска поділився думкою щодо перспектив вінгера команди Михайла Мудрика збільшити кількість своїх ігрових хвилин. Читати…

46 хв. ago

Різник увійшов до символічної збірної першого туру ЛЧ від SofaScore

Аналітичний портал SofaScore опублікував свою версію символічної збірної першого туру основного раунду Ліги чемпіонів.Читати далі

56 хв. ago