Categories: УПЛ

УПЛ. Олександрія та Чорноморець поділили очки

У рамках 20-го туру УПЛ одеський “Чорноморець” вирушив у гості до “Олександрії”. Обидві команди нині на ходу, не програють навесні і зуміли чудово показати себе минулого тижня. Одесити зіграли внічию з “Шахтарем”, тоді як підопічні Ротаня вдома розбили “Ворсклу” з рахунком 3:0.

УПЛ, 20-й тур.

Олександрія – Чорноморець Одеса 1 : 1.

0 – 1. Алефіренко – 36.

1 – 1. Ковалець – 69.

Вил: Демченко (Чорноморець) – 45+2

Вже на першій хвилині навіс Кожушка у штрафний майданчик одесити перевели на кутовий. За мить Кулаков завершував подачу все того ж Кожушка – вище воріт. Олександрія притисла суперника біля його воріт і ледь не забила: Ковалець з-за меж штрафного потужно пробив у нижній кут – Непогодов виніс на кутовий. На 16-й хвилині Чорноморець нарешті втік у контратаку, але перспективний навіс від Кузика у воротарський перехопив Бабогло. Салюк у підкаті рятує Чорноморець, перериваючи фактично гольову передачу Третьякова з лівого флангу у центр.

Гості потроху відсунули гру від свого штрафного, все частіше опиняючись біля воріт суперника. Одна з таких атак, в результаті, принесла успіх “морякам”: Алефіренко увірвався лівим флангом у штрафний майданчик, обігрався з Демченком, розібрався з трьома захисниками, відіграв Шевченка і забив свій четвертий м’яч у 5 матчах.

Через 5 хвилин Васильєв подвоїв перевагу одеситів після навісу зі штрафного, але арбітр зафіксував офсайд у Гучека і гол скасували. За мить Логінов зіграв рукою і рефері призначив штрафний, не показавши гірчичник захиснику Олександрії. Це викликало несамовите оборення у Романа Григорчука, однак не вплинуло на рішення Ігоря Пасхала. Вже у доданий час Демченко в центрі поля грубо зіграв проти Бабогло і заробив друге попередження, залишивши Чорноморець вдесятьох на другу половину матчу.

Другий тайм розпочався з атак Олександрії. Затяжним набігам “містян” бракувало акцентованого завершального удару. Одна з нечисленних спроб, яку завершував Цуріков, була розрахована скоріше на те, щоб влучити у місяць, а не у площину воріт. Браку у передачах вистачало у обох команд.

Лише через 12 хвилин після початку другої половини зустрічі Чорноморець зумів організувати атаку: Кузик промчав правим флангом і прострілював у воротарський – Бабогло вибив на кутовий. Третьяков намагався закрутити у дальній кут, але пробив надто кволо і Непогодов легко забрав. Черговий навіс з кутового кіпер збірної Казахстану кулаками вибив у поле, але Мірошниченко з лету намагався добити – вкрай неточно.

На 69-й хвилині Олександрія таки відігралась: навіс з кутового, м’яч відскочив до Ковальця і Кирило з метра ледь не порвав сітку надпотужним ударом. За трохи Мірошниченко закручував у дальній кут – в міліметрах над поперечиною. Згодом Непогодов витягнув удар Рибалки з-під поперечини. Героїчно захищається Чорноморець.

За 5 хвилин до завершення матчу почалась шалена злива, яка руйнувала плани Олександрії на ковзкому газоні. Емоції зашкалювали настільки, що навіть Володимир Єзерський примудрився отримати червону картку на бровці.

Чорноморець таки вистояв і здобув 20 очок, залишившись на одинадцятій сходинці, Олександрія з 32-ма пунктами п’ята.

Максимович Назар

Recent Posts

Джерело: Гравці Роми дуже незадоволені звільненням Де Россі

За інформацією Il Corriere dello Sport, гравці Роми розчаровані звільненням тренера Даніеле Де Россі, а…

3 хв. ago

Відразу 5 гравців Руху подорожчали за версією Transfermarkt

Одразу 5 гравців "Руху" потрапили у список 15-ти футболістів УПЛ, які найбільше додали у трансферній…

4 хв. ago

Тібо Куртуа: Я зігнав весь жир і додав м’язової маси

Голкіпер Реала Тібо Куртуа розповів про те, як травма змінила його підхід до фізичної підготовки.…

6 хв. ago

УПЛ U19. Чорноморець у результативному матчі поступився Карпатам

У п’ятницю, 20 вересня, львівські “Карпати” U-19 зіграли виїзний поєдинок чемпіонату України U-19 сезону 2024/2025.…

7 хв. ago

Молодий грецький фахівець очолив клубну академію Кривбаса

"Кривбас" призначив нового директора своєї футбольної академії. Ним став 30-річний фахівець із Греції Маріос Александріс.Читати…

26 хв. ago

Артем Довбик: Зараз у Роми не дуже простий період

Цього тижня Артем Довбик був присутній на вечорі, організованому Асоціацією клубів "Роми" (Airc) та Об'єднанням…

28 хв. ago