Categories: УПЛ

УПЛ. Дніпро-1 у результативному матчі переміг Львів

Конкуренти “Дніпра-1” зіграли напередодні. Набирали очки, але “Дніпру-1” у будь-якому випадку потрібно закривати свою програму. В матчі з аутсайдером програма – перемога. Нічого іншого. На це був націлений колектив Кучера.

УПЛ, 20-й тур.

СК Дніпро-1 – ФК Львів 5 : 2.

1 – 0. Гуцуляк – 7.

2 – 0. Довбик – 41.

3 – 0. Гуцуляк – 44.

3 – 1. Богунов – 63.

3 – 2. Мильченко – 81.

4 – 2. Сарапій – 84.

5 – 2. Довбик – 90+3.

У першому колі “Дніпро-1” матчі проти таких суперників вигравав з легкістю. Напередодні ж цієї гри повної впевненості у тому, що фаворит не зазнає проблем, не було. Дніпряни виграли два останні свої матчі в УПЛ, але не показали домінантного футболу. У “Львова” треба було брати три очки, і бажано – порцію психологічної впевненості, яка можлива лише за якісної гри. Адже вже за тиждень “Дніпро-1” зіграє проти “Зорі” – і це буде одне з визначальних протистоянь першого кола.

“Зоря”, до речі, напередодні програла, тож у “Дніпра-1” з’явилася можливість відірватись від прямого конкурента. “Шахтар” виграв, тож максимум, на який претендували дніпряни відносно “гірників” – збереження відставання в один бал. Своє завдання підопічні Кучера розпочали виконувати дуже натхненно – зі шквалу атак вже на перших хвилинах. І головне – атак ефективних.

Після подачі з флангу та відскоку від Ігоря м’яч опинився у Гуцуляка, який вдало пробив у дальній кут. Швидкий гол – те, що треба у такій грі. “Дніпро-1” продовжував нагнітати, створивши ще один шанс імені Гуцуляка, а потім ледь не забивши зусиллями Бланко. “Львів” став огризатися лише з середини першого тайму. Перспективний вихід Свржняка не завершився ударом, але зону на правому фланзі захисту “Дніпра-1” львів’яни “прорізали”.

Однак головний сюжет матчу розвивався біля воріт Рибки. Там Бланко трохи не дотягнувся до м’яча після передачі з глибини, потім Довбик затягнув з ударом після входження в штрафний майданчик. “Дніпро-1” націлювався не просто не ефективність атак, але й на ефектність. Саме такою була комбінацію за участю Каплієнка та Довбика. Перший в один дотик перевів м’яча на форварда після подачі з глибини поля, другий бив “на техніку”, але влучив у поперечину. Другий гол назрівав.

Остаточно дозрів на 41-ій хвилині, коли фланговий прохід та простріл Пасіча увінчав класичним голом центрального нападника Артем Довбик. І вже на хвилі цього піднесення “Дніпро-1” додав і третій м’яч, знову ефективно використавши фланг. Цього разу передача від Рубчинського й другий результативний удар від Гуцуляка. Гра була зроблена ще до перерви.

Далі залишалися тільки локальні інтриги. Наприклад, чи заб’є Бланко, який напрацював на забитий м’яч ще до перерви. Момент був на початку другого тайму, однак воротар врятував “Львів”. Він же згодом в супер-стилі відбив удар й Сарапія. Але проти пострілу Рубчинського Рибка вже був безсилий, однак допомогла поперечина. Вона взяла на себе удар півзахисника “Дніпра” після філігранно розіграної комбінації.

“Дніпро-1” захопився атакою, пропустивши у відповідь контрвипад. Не критично, але статистику Рибака гол Богунова підпсував. Цей епізод не змінив суті матчу: “Дніпро-1” атакував далі, намагаючись цілковито повернутись до ритму першого кола. Піхальонок дальнім ударом був близьким до своєї хвилини слави, але трохи не розрахував з точністю.

Примітно, що навіть коли до кінця матчу залишалися лічені хвилини, а перевага “Дніпра-1” сягала двох м’ячів, підопічні Кучера поспішали вкидати аути. Хотіли забити ще, але натомість пропустили від Мишенка й забезпечили собі нервове закінчення матчу. Проблеми на рівному місці, які міг вирішити Довбик, однак своїм ударом не влучив у кут. На відміну від Сарапія, який вдало зіграв на стандарті й забив з близької відстані. Це вже було точно все. Другий гол Довбика після виходу тет-а-тет важливий тільки для особистої статистики бомбардира.

“Дніпро-1” взяв три очки, залишивши трохи запитань до гри в захисті. Проти “Зорі” потрібно буде діяти обачніше.

Максимович Назар

Recent Posts

Дибала опублікував зворушливе прощання з Де Россі: Футбол часто буває несправедливим

Плеймейкер Роми Пауло Дибала висловив прощання Даніеле де Россі.Читати далі

1 хв. ago

Фабіо Капелло: Мілану не можна звільняти Фонсеку

Відомий італійський тренер Фабіо Капелло впевнений, що з боку Мілана буде "неправильно" звільнити Паулу Фонсеку,…

5 хв. ago

УПЛ U19. Динамо з двозначним числом голів розтрощило Рух

В межах матчу 7-го туру чемпіонату юнацьких команд київське Динамо приймало львівський РухЧитати далі

6 хв. ago

Андрій Ярмоленко отримав тренерський диплом УЄФА

У Києві відбулося вручення тренерських А-дипломів УЄФА цілій групі фахівців.Читати далі

8 хв. ago

Збірна України U-16 оголосила склад на дуелі з Англією та Францією

Наставник "синьо-жовтих" Юрій Мороз обрав гравців, які представлятимуть нашу країну на міжнародних змаганнях.Читати далі

10 хв. ago

Фабріціо Романо: Мудрик визначився зі своїм майбутнім у Челсі

Вінгер Челсі Михайло Мудрик, схоже, ухвалив рішення щодо свого подальшого перебування в лондонському клубі.Читати далі

12 хв. ago