Лор’ян – Марсель: анонс матчу 30-го туру Ліги 1

9 квітня 2023 року. 21:45. Лор’ян. Стадіон “Мустуар”.
Чемпіонат Франції. 30-й тур.
Де подивитись: MEGOGO, Volia TV
Дискваліфіковані: Абержель, Сілва (“Лор’ян”)
Травмовані: Мвого, Ляпорт, Калулу – Унаї, Аріт

“Лор’ян”

“Лор’ян” наразі має лише одну перемогу в останніх п’яти матчах чемпіонату, коли в минулому домашньому матчі переграв “Труа” 2:0. В решті матчів були дві нічиї з “Ліоном” та “Ніццею” і поразки від “Осера” та “Лілля”. Остання з них трапилася в минулі вихідні і була достатньо прикрою. На 77-й хвилині “мерлузовим” вдалося зрівняти рахунок зусиллями Коне, але за дві хвилини вилучення Абержеля сплутало підопічним Ле Бріса всі карти. В підсумку “Лор’ян” пропустив двічі в заключні хвилини і програв “догам” 1:3.

Якщо дивитися ширше на форму “мерлузових”, то в них всього чотири перемоги в 2023 році. При чому три з них прийшлися на матчі з аутсайдерами: “Анже”, “Аяччо” та “Труа”. І лише перемогу над “Ренном”, який веде боротьбу за місця в єврокубках, можна вважати по-справжньому значущою. Тим не менш, за рахунок надпотужного старту сезону “Лор’яну” ще вдається триматися в середині таблиці і навіть не замислюватися над перспективами вильоту, що було звичним явищем в попередні сезони. Інша справа, що й єврокбуки команді Ле Бріса вже навряд чи світять. Один з головних творців дива на початку сезону Терем Моффі вже не захищає кольори команди, а компенсувати його відсутність в атаці “Лор’ян” не може.

Проте вдома “Лор’ян” виглядає досить пристойно останнім часом, маючи десять очок з п’ятнадцяти можливих. Цей показник міг бути і ліпшим, якщо б не дві втрати очок з аутсайдерами, окрім поразки “Осеру” була ще нульова нічия з “Анже”. Тож взяти реванш за поразку в першому колі 1:3 у “Марселя” буде вкрай непросто.

“Марсель”

“Марсель” не може перемогти в двох поспіль матчах ще з середини лютого, маючи лише дві перемоги в п’яти останніх поєдинках. Ось і в минулому турі “Олімпік” втратив чудову нагоду значно скоротити відставання від ПСЖ. Підопічні Тудора спромоглися тільки зіграти внічию на “Велодромі” у матчі з “Монпельє”. При тому господарі були вимушені відіграватися після швидкого голу “паладинів”. Гендузі зробив це з пенальті під завісу першого тайму, але розвинути свій успіх по перерві не вдалося – 1:1.

Тож домашні матчі стали справжньою проблемою для “Олімпіка” останнім часом. Перемога тут датована ще серединою січня. З тих пір нічиї з “Монако”, “Страсбуром” та “Монпельє” та важливі поразки від “Ніцци” та ПСЖ з трьома пропущеними голами в кожному. Тим дивніше виглядає статистика команди Тудора на виїзді, де в неї триває серія з восьми перемог поспіль. Під час останнього виїзду, наприклад, вдалося здолати “Реймс”, який до того не програвав 19 матчів поспіль в чемпіонаті. Чотири перемоги під час цієї серії були сухими, а сам “Марсель” забивав здебільшого два і більше голів в цих зустрічах.

Загалом “Марсель” втратив на виїзді лише дев’ять очок з 42 можливих, що робить їх однією з найкращих гостьових команд ліги. Тож у неділю “Марсель” сподівається на продовження, намагаючись повторити свій найкращий показник по перемогах поспіль на виїзді в історії – дев’ять матчів.

Максимович Назар

Recent Posts

Син емігрантів із Коломиї підписав професійний контракт із Манчестер Юнайтед

Півзахисник Захері Бауманн закріпив свій зв'язок із Манчестер Юнайтед.Читати далі

54 хв. ago

Карло Анчелотті: Ендрік дуже багато працює. Він вийде в старті Реала в одному з найближчих матчів

Головний тренер мадридського "Реала" Карло Анчелотті висловився про бразильського форварда клубу Ендріка.Читати далі

58 хв. ago

Екс-спортивний директор Вереса: Габовда – нарцис. Використовує клуб для самопіару

Ексспортивний директор Вереса Сергій Коваль в ексклюзивному інтерв’ю сайту «Український футбол» чесно розповів про Юрія…

59 хв. ago

Визначено найкращих молодих футболістів України серпня

За підсумками серпневого голосування проекту "Золотий Талант" було визначено найкращих гравців України у серпні в…

1 годину ago

Захисник Вереса поділився очікуваннями від матчу з Інгульцем

Захисник рівненського «Вереса» Семен Вовченко поділився очікуваннями від матчу 7-го туру Української Прем'єр-ліги проти «Інгульця».Читати…

1 годину ago

Друга ліга. Локомотив на виїзді переміг “двієчку” Металіста 1925

Сьогодні стартував черговий сьомий тур у Другій лізіЧитати далі

1 годину ago