Categories: УПЛ

Ігор Йовічевич: Такі складні ігри як сьогодні теж треба пройти, якщо хочеш бути чемпіоном

Головний тренер донецького “Шахтаря” Ігор Йовічевич прокоментував мінімальну перемогу над “Металістом” в рамках 20-го туру УПЛ.

– Пане Ігорю, як вважаєте, сьогоднішній результат – за грою?

– Вважаю, що так. Хоча гра складалася важко. На цьому полі важко футболістам, які бажають грати першим номером, швидко обробляти м’яч, грати в один дотик, переводити м’яч. Це поле заважає, воно нерівне, не в оптимальних умовах порівняно з деякими іншими стадіонами. Нам не вистачало трохи динаміки під час пасу та контролю. Хоча за моментами, вважаю, ми цілком заслужили на три очки. Забили на один гол більше, ніж опонент.

Але маючи стільки моментів, повинні були закривати гру. Не можна стільки терпіти й труситися до кінця матчу, маючи стільки моментів. Мусимо поправити реалізацію, аби поліпшити психологічний стан, аби зросла концентрація. В інших матчах нам вдавалося швидко відкрити рахунок, потім – другий м’яч, потім вже гра за рахунком, в якій футболісти виглядають цікавіше. Але такі складні ігри як сьогодні теж треба пройти, якщо хочеш бути чемпіоном. Хто заб’є більше – той і виграє. А не той, хто заб’є красивіший гол. Бо інакше ми б мали привезти три очки з Одеси, де Криськів забив у “дев’ятку”. Такі матчі як сьогодні необхідно пройти, якщо хочеш бути чемпіоном. Ми – не виняток. “Реал” теж ставав чемпіоном, граючи не завжди добре, не завжди естетично. А граючи суто на результат.

Це перший для нас рік, кили ми б’ємося за чемпіонство, маючи достатньо молодих футболістів. Але це дуже великий досвід для нас. Йдемо від матчу до матчу. Сьогодні маємо три очки, цього ніхто не відмінить.

– Яка ваша думка про гру суперника? Чи здивував вас “Металіст”?

– Металіст” провів гідний матч, заважав нам і пресингом, і в побудові атак. Якщо й далі він так гратиме, то забиратиме очки в інших команд. Помітна рука тренера, помітно те, чого він прагне досягти на полі. Вийшов цікавий матч. Бажаю “Металісту” успіху.

– У другому таймі “Шахтар” розпочав активніше, згодом “Металіст” перехопив ініціативу, а у донеччан з’явилися розриви між лініями. З чим це пов’язуєте? Фізична втома?

– Фізичної втоми немає. Коли ти б’єшся за перше місце, і коли одинадцять-дванадцять турів до фінішу – не може бути фізичної втоми. Може бути брак досвіду, можливо, хтось не увійшов у гру, якісь помилки. Також має свій вплив психологічний стан, емоційна рівновага. Ми повинні були закривати матч раніше тими моментами, які були. Але треба пережити такі матчі, коли здається, що ти наче програв 0:3. В Одесі ми також мали 31 удар, а враження – ніби нам забили п’ять. Мусимо пройти через це, відновитися і вже чекаємо на матч проти “Львова”.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Ріццолі розібрав спірні суддівські рішення у матчах 6-го туру УПЛ

Головний експерт з арбітражу УАФ, а також член Комітету арбітрів Нікола Ріццолі проаналізував деякі спірні…

4 години ago

Шахтар оштрафували на 252,5 тис грн за бійку в матчі чемпіонату U-19 з Динамо у травні

Контрольно-дисциплінарний комітет Української асоціації футболу (КДК УАФ) ухвалив рішення щодо травневого матчу чемпіонату U-19 «Шахтар» – «Динамо», де…

4 години ago

Президент Ла Ліги отримав догану від іспанського суду

Хав'єр Тебас, президент Ла Ліги, отримав догану від Адміністративного спортивного суду Іспанії (TAD) за скаргою,…

4 години ago

Хабі Алонсо: Настав час, коли футболісти відчувають, що матчів забагато

Головний тренер «Баєра» Хабі Алонсо прокоментував слова Родрі, який сказав, що гравці близькі до страйку через надмірну кількість матчів у…

4 години ago

Вінісіус Тобіас: Лунін – неймовірний гравець, людина, яка ніколи не припиняє навчатися

Захисник «Шахтаря» Вінісіус Тобіас поділився думками про Андрія Луніна, який минулі 2 сезони був його одноклубником у…

6 години ago

Жіноча команда Ворскли на приватному літаку Жеваго таки вилетіла в Глазго на матчі ЛЧ

Жіноча команда "Ворскли" все-таки вилетіла з Польщі до Глазго на матчі Ліги чемпіонів із "Селтіком",…

6 години ago