Categories: УПЛ

УПЛ. Динамо впевнено обіграло Минай

На початку 2023-го “Динамо” чергувало перемоги з поразками та вже має неприємний досвід втрачати очки у матчах із аутсайдерами чемпіонату – “Інгулець” не дасть збрехати. “Минай” цього сезону в гостях вже відбирав очки у “Зорі” та “Кривбаса”.

УПЛ, 20-й тур.

Динамо Київ – Минай  2 : 0.

1 – 0. Царенко – 35.

2 – 0. Ванат – 62.

На папері у “біло-синіх” був розкішний шанс перервати невдалу домашню серію, адже Минай вважається зручним опонентом для Динамо. Закарпатці програли киянам усі 7 попередніх поєдинків із загальним рахунком 1:17.

Київська команда досі змушена обходитися без Віталія Буяльського, який відбував останній матч дискваліфікації. Мірча Луческу зробив лише одну зміну після вдалого виїзного поєдинку зі Львовом – замість Караваєва справа в обороні вийшов Тимчик. Усі решта футболістів, включно з молодими Нещеретом, Царенком і Дячуком, зберегли свої місця.

З перших секунд кияни затисли гостей на їхній половині поля. Перший момент вже на 3-й хвилині – удар Сидорчука був неточним, а з дальньою спробою Дубінчка впорався Бандура. Класну атаку розіграли Лонвейк і Ванат – Джастін знайшов Владислава у штрафному, а от удар нападника вийшов дуже слабким. Нємчанінов без проблем заблокував.

Шепелєв обіграв захисника і виконав потужний простріл/удар з гострого кута. Бандура не без труднощів, але парирував. А на 12-й хвилині Лонвейк гарматним ударом у дотик ледь не зламав поперечину – супермомент від Динамо! Суттєва перевага команди Луческу в дебюті зустрічі. Минай практично не переходив центр поля і не пропустив лише дивом.

Київ продовжував нагнітати. В позиційну атаку пішов навіть центрбек Дячук, але удару завдав Ванат – знову сейв Бандури. Нарешті і Минай почав переходити середину поля і навіть доходити до штрафного Динамо, однак кілька прострілів та навісів не були складними для Нещерета. Швидкий Царенко класно розібрався з Булезою, проте простріл Антона не знайшов адресата. Гра трішки підрівнялася – гості витримали стартовий натиск, після чого тиск “біло-синіх” трохи знизився. Ударів стало менше, а з численними навісами справлялися захисники і кіпер.

Щоправда, у Миная стало білше помилок при виході з оборони. Одна із таких втілилася у пропущений гол на 35-й хвилині. Сидорчук відібрав м’яч, Беніто прострілив на Ваната, той відкинув на Лонвейка. Джастін бив, але вийшов ідеальний пас на Царенка. Антон зіграв як справжній центрфорвард, підправивши м’яч у сітку. 1:0 – перший гол 18-річного хавбека за Динамо в офіційному матчі. І перший для киян у другому колі в рідних стінах.

До перерви господарі могли розвинути свій успіх, але Ванат не зміг замкнути простріл з правого флангу. Активно розтягували динамівці своїх суперників по ширині поля, що і принесло результат в одній із атак. На останніх секундах тайму кияни заробили небезпечний штрафний, однак повторення успіху зі Львовом не вийшло – Шепелєв зарядив вище. 1:0 після 45-ти хвилин.

Старт другого тайму теж був за Динамо. Бандура забрав м’яч після потужного удару Попова. Минай у рідкісній контратаці ледь не привіз проблеми киянам. Дубінчак у підкаті заблокував простріл Твердохліба. Але на 62-й хвилині господарі подвоїли свою перевагу. Ванат отримав пас від Шепелєва з лівого флангу, відклеївся від Булези і пробив лівою у дальній кут. 2:0.

До честі Миная, він таки влаштував штурм відчаю. Помилка Дячука ледь не коштувала киян пропущеного гола, а після удару з льоту Нещерет врятував Динамо. Луческу освіжив гру замінами, одна із яких ледь не коштувала киянам вилучення. Яцик, який лише вийшов на поле, грубо зіграв у підкаті. Лише жовта. Був шанс у Еріка Раміреса, але повторити вдалий вихід зі Львовом венесуельцю не вийшло.

2:0 – Динамо виграло домашній матч УПЛ вперше у 2023 році. Кияни набрали 39 очок і до завершення гри Кривбас – Зоря відстають від луганців на 1 бал. Минай опустився на 14 сходинку – це зона перехідних матчів.

Максимович Назар

Recent Posts

Гвардіола – про Арсенал: З кожним сезоном вони стають ще сильнішими

Головний тренер Манчестер Сіті Жузеп Гвардіола поділився очікуваннями від матчу п’ятого туру Англійської Прем'єр-ліги проти…

15 хв. ago

Ван Леувен: Думаю, Кудрівка створить Металісту-1925 труднощі

Головний тренер Металіста-1925 Патрік ван Леувен розповів, як його команда готується до матчу проти Кудрівки.…

17 хв. ago

Арне Слот: Перемога над Міланом – гарний перший крок на шляху до мети Ліверпуля

Наставник Ліверпуля Арне Слот очікує, що перемога над Міланом у Лізі чемпіонів позитивно позначиться на…

20 хв. ago

Матвієнко – в команді тижня ЛЧ за версією УЄФА

УЄФА представила символічну збірну за підсумками 1-го туру загального етапу Ліги чемпіонів. Читати далі

31 хв. ago

Головний тренер Жирони зробив заяву перед матчем з Валенсією

Головний тренер Жирони Мічел пояснив, чого він вимагає від своїх гравців, які, за його словами,…

52 хв. ago

Екс-президент УЄФА запропонував змінити правила футболу

Мішель Платіні, який нині є радником президента Міжнародної федерації асоціацій професійних футболістів, закликав до проведення…

54 хв. ago