Categories: Інше

Легендарний тренер Фергюсон отримав медаль за здобутий 40 років тому єврокубок

На підтвердження цитати про нагороду, що завжди знаходить свого героя, Союз європейських футбольних асоціацій вирішив відзначити творців тріумфу шотландського “Абердіна” в Кубку кубків 1982/83 на чолі з Алексом Фергюсоном.

Про це повідомляє офіційний Twitter клубу.

Культовий шотландський фахівець поповнить колекцію нагород медаллю переможця євротурніру. Тоді ще молодий тренер привів “Абердін” до перемоги в Кубку володарів кубків, здолавши мадридський “Реал” у фіналі (2:1).

Фергюсон за мотивами турніру чемпіонську медаль не отримав. У той час УЄФА нагороджував лише 11 футболістів. Без нагород також залишилися запасні, тренери та менеджмент “Абердіна”. Та завдяки активній роботі фонду AFC Heritage Trust тепер “червоні” отримають 6 додаткових медалей.

Нагороди отримають Фергюсон, його асистент Арчі Нокс і колишній хавбек Дугі Белл, який пропустив фінал проти “Реала” через травму. Ще три чемпіонські медалі віддадуть родинам тодішніх функціонерів клубу. “Медалі гарантують належне визнаня їхніх заслуг і ще більше підкреслять місце в клубній історії”, – зазначили в “Абердіні”.

Іменитий шотландський тренер, працював зі “Сент-Мірреном”, “Абердіном”, збірною Шотландії та “Манчестер Юнайтед”. Лицар Британської імперії, почесний громадянин Абердіна, Глазго та Манчестера.

У Шотландії виграв Перший дивізіон (“Сент-Міррен”) та тричі зробив чемпіоном “Абердін”, здобув низку інших трофеїв. Головні досягнення припали на 1986-2013 рр., коли Фергюсон тренував МЮ. На чолі “червоних дияволів” завоював 13 титулів чемпіона Англії, 5 Кубків Англії, 4 Кубка ліги, двічі тріумфував у Лізі чемпіонів, виграв Кубок кубків, Суперкубок УЄФА, Інтерконтинентальний кубок і Клубний чемпіонат світу.

Автор низки біографічних бестселерів, нині входить до ради директорів “Юнайтед”. У 2002 році був введений до Залу слави англійського футболу, а в 2023 році – до Залу слави АПЛ.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Іван Петряк: Три очки – це завжди позитивні емоції для всієї команди

В матчі 9-го туру УПЛ одеський «Чорноморець» здобув мінімальну перемогу над київською «Оболонню» (1:0).Читати далі

17 хв. ago

Володимир Носов пояснив, чому Металіст 1925 не демонструє стабільної гри

Президент харківського Металіста 1925 Володимир Носов влаштував імпровізовану пресконференцію з вболівальниками синьо-жовтих в одній із…

27 хв. ago

Журналіст: У Минаї вже немає харчування для гравців і вони самі перуть речі

Український журналіст та коментатор Михайло Співаковський розповів про нинішню ситуацію у кризовому "Минаї".Читати далі

33 хв. ago

ЗМІ: Два англійські гранди відправляли скаутів подивитися на Судакова у матчі з Аталантою

Два англійські гранди, а саме "Манчестер Сіті" та "Ліверпуль", відправляли скаутів на матч 2-го туру…

35 хв. ago

Реал Мадрид – Вільярреал: анонс матчу 9-го туру Ла Ліги

Прімера. 9-й тур 5 жовтня. Мадрид. "Сантьяго Бернабеу" "Реал Мадрид" 22:00 "Вільярреал" Арбітр: Гільєрмо Куадра…

40 хв. ago

Арсенал – Саутгемптон: анонс матчу 7-го туру АПЛ

Англійська Прем’єр-ліга, сьомий тур 5 жовтня, 17:00. “Емірейтс Стедіум” (Лондон) Головний арбітр: Тоні Харрінгтон Пряма…

43 хв. ago