Ювентус – Інтер: анонс матчу 1/2 фіналу Кубка Італії

4 квітня. 22:00. Кубок Італії. Півфінал. Перший матч
Турин. “Алльянц Стадіум”
“Ювентус” – “Інтер”
Головний арбітр: Давіде Масса

Стан команд

“Інтер” в глибокій кризі. Попри чвертьфінал Ліги Чемпіонів. У Серії А він програв три останні матчі, чотири з останніх п’яти. Індзагі висить на волосинці. ЗМІ змагаються в статтях на тему його наступників, днів та умов його звільнення. Gazzetta Dello Sport навіть заявляє, що йому дали вісім днів і три матчі на виправлення ситуації – сьогодні, у лізі проти “Салернітани” та у Лізі Чемпіонів проти “Бенфіки”.

В першому матчі після перерви на матчі збірних (вдома проти “Фіорентини”) “Інтер” створював моменти, і Індзагі назвав майже єдиною причиною поразки жахливі промахи. Але інші бачать повну картину. Бачать абсолютно вимкнену і розібрану команду, повністю позбавлену впевненості в собі і бажання рвати жили. Колишній президент клубу Массімо Моратті заявив, що грала ніби “приємний маленький тренувальний матч”.

Ультрас клубу вже набридло, і вони опублікували повідомлення з погрозами. Заявляючи, що їхнє терпіння закінчується, і вони “вважатимуть всіх відповідальними за невдачі і ставитимуться до них так, як вони того заслуговують”.

В “Ювентусі” картина протилежна. 11 перемог, нічия та лише одна поразка в 13-ти останніх матчах у всіх турнірах, сім перемог у восьми останніх у лізі. Чотири з п’яти останніх у всіх турнірах без пропущених. Він набрав той страшний темп, який відомий всій Італії і який дуже часто приводив до Скудетто. Щоправда, нині Скудетто недосяжне. І через прорив “Наполі”, і через зняття 15-ти очок з “Юве”.

Власне, нині в клубі думають про апеляцію 19-го квітня. Про боротьбу, що раптом відкрилася, за місце у Лізі Чемпіонів навіть без цих 15-ти очок, адже до четвертого місця “Інтера” прямо зараз шість. Про Лігу Європи, через перемогу в якій виходять до ЛЧ. “Б’янконері” дуже потрібні гроші, які заробляють в головному клубному турнірі Європи. Як, власне, і “нерадзуррі”. Коппа Італія в такій ситуації залишається в тіні.

В першому матчі після перерви команда Аллегрі грала вдома проти “Верони” з зони вильоту та продемонструвала свій звичний футбол. Похмурий, що викликає бажання вимкнути телевізор. Забила один гол, воротареві Щенсни довелося працювати. Розлючений Массіміліано втік у роздягальню ще до фінального свистка і потім визнавав, що підопічні не грали добре. Проте чергову перемогу здобуто.

В останньому матчі перед перервою команди зустрічалися. Хоча й в Мілані. Тоді статистично “Інтер” домінував, але не створив практично нічого. А “Ювентус” блискуче оборонявся і влаштував серію контратак, з яких повинен був забивати 3-4 м’ячі. Забив, щоправда, лише один, та й той викликав страшний скандал через два дотики рукою в процесі. ВАР не спромігся однозначно зафіксувати дотик Рабіо і залишив гол.

Кадри

Проти “Верони” грали молоді гравці, чим Аллегрі залишився дуже задоволений. Гатті, Фаджолі, Барренечеа, автор гола Кен. Перші двоє мають залишитися. Рабіо там відбував дискваліфікацію і повинен повернутися на поле. Костіч відпочив. Швидше за все, Кена та Міліка посунуть Влаховіч та Ді Марія. Хоча серб в поганій формі в клубі, забив два м’ячі у десяти останніх матчах за нього, в збірній він забив три в двох. Можливо, через неї підбадьориться.

Бонуччі та Сандро, як і раніше, не готові, про Погба вже всі забули, Паредес в глухому запасі. К’єза якраз здивував поверненням, але й він розпочне матч в запасі. Заміни, які реально здатні посилити гру – він, Мілік (і це вже прогрес, оскільки останнім часом обох не було), Кен, Ругані в обороні та ще один місцевий вихованець – опорник Міретті.

Кубковий воротар Перін вийде й сьогодні.

У “Інтера” також очікуються серйозні зміни в складі. Повернеться головний тандем форвардів Джеко-Лаутаро Мартінес. Хоча аргентинець забив лише один гол в семи останніх. матчах за клуб, а боснієць – нуль з 18-го лютого, тобто в 12-ти, але вони кращі, ніж Лукаку та Корреа. З іншого боку, у центрі поля та на правому фланзі Індзагі може виставити доволі глухих запасних Асллані та Белланову. Схоже, він хоче струсонути команду.

Дімарко оговтався від травми і готовий замінити Гозенса ліворуч. Дарміан проти Де Фрая в центрі оборони, Дарміан проти Думфріза та Белланови праворуч. У центрі поля без травмованого Чалханоглу на три позиції претендують Брозовіч, Барелла, Мхітарян і тепер Асллані. У воротах може з’явитися Хандановіч.

Індзагі постійно критикують за пізні заміни. В суботу він почав лише на 63-ій хвилині, за десять після пропущеного.

“Ювентус”: Перін, Даніло, Гатті, Бремер, Куадрадо, Локателлі, Фаджолі, Рабіо, Костіч, Влаховіч, Ді Марія

“Інтер”: Хандановіч, Дарміан, Ачербі, А. Бастоні, Думфріз, Асллані, Барелла, Мхітарян, Дімарко, Джеко, Лаутаро Мартінес

Статистика

  • Цей сезон – третій поспіль, в якому “Інтер” та “Ювентус” зустрічаються більше двох разів. У сезоні 2020/21 у лізі команди обмінялися домашніми перемогами, а у півфіналі Кубка переміг “Ювентус” – 2:1 у гостях та 0:0 вдома. У сезоні 2021/22 “Інтер” у лізі в гостях переміг, а вдома зіграв внічию, у фіналах Кубка та Суперкубка здобув перемоги у додатковий час. А у поточному сезоні у лізі двічі переміг “Ювентус” – 2:0 вдома та 1:0 в гостях
  • Десяти поразок в перших 28-ми турах ліги у сезоні “Інтер” за останні 29 років зазнав лише двічі. Сезон 1998/99 він завершив на восьмому місці, 2011/12 – на шостому
    1:0 над “Вероною” – десята перемога “Ювентуса” у сезоні з таким результатом у всіх турнірах. Одна з них відбулася у попередньому раунді Кубка – вдома над “Лаціо”. Ще одна – у попередній зустрічі з “Інтером”
  • Массіміліано Аллегрі лідирує в історії за перемогами в італійських кубкових турнірах – сім. Серед них чотири Кубки та три Суперкубки. У Сімоне Індзагі (два Кубки та чотири Суперкубки) і Роберто Манчіні – по шість. Хоча якщо рахувати останні чотири роки, Індзагі взяв п’ять таких трофеїв, а Аллегрі та Манчіні – жодного
  • У сезоні 2021/22 Аллегрі та Індзагі зустрічалися у фіналах Кубка та Суперкубку, і двічі у додатковий час перемогла команда Сімоне.
  • “Ювентус” виграв п’ять своїх останніх матчів у всіх турнірах. Попередня така серія відбулася восени 2021-го року. Тоді після шести перемог поспіль його зупинив “Інтер” 1:1 у лізі.
  • В 1/8 фіналу Кубка поточного сезону “Ювентус” переміг “Монцу” з рахунком 2:1 в основний час, а “Інтер” дотиснув “Парму” з Серії Б з таким самим рахунком у додатковий.
  • Обидва гранди грали вдома. Вдома вони грали й у чвертьфіналі і здобули однаковий рахунок – 1:0 в основний час. “Ювентус” – над “Лаціо”, “Інтер” – над “Аталантою”
Максимович Назар

Recent Posts

Динамо – Рух: анонс матчу 7-го туру УПЛ

21 вересня, 18-00. Київ, Динамо ім. Лобановського  Арбітр: Віталій Романов (Дніпро) провів 146 ігор в…

1 хв. ago

Олександрія – Лівий берег: анонс матчу 7-го туру УПЛ

21 вересня, 15-30. Олександрія, КСК "Ніка" Арбітр: Денис Шурман (Київська область) провів 63 гри в…

5 хв. ago

Чорноморець – Карпати: анонс матчу 7-го туру УПЛ

21 вересня, 13-00. Одеса, "Чорноморець" Арбітр: Дмитро Євтухов (Дніпро) провів 4 гри в УПЛ. ТВ:…

9 хв. ago

Ріццолі розібрав спірні суддівські рішення у матчах 6-го туру УПЛ

Головний експерт з арбітражу УАФ, а також член Комітету арбітрів Нікола Ріццолі проаналізував деякі спірні…

6 години ago

Шахтар оштрафували на 252,5 тис грн за бійку в матчі чемпіонату U-19 з Динамо у травні

Контрольно-дисциплінарний комітет Української асоціації футболу (КДК УАФ) ухвалив рішення щодо травневого матчу чемпіонату U-19 «Шахтар» – «Динамо», де…

6 години ago

Президент Ла Ліги отримав догану від іспанського суду

Хав'єр Тебас, президент Ла Ліги, отримав догану від Адміністративного спортивного суду Іспанії (TAD) за скаргою,…

7 години ago