АПЛ. Челсі поступився Астон Віллі

Челсі поступився Астон Віллі (0:2) у 29 турі чемпіонату Англії.

Команда Емері у попередніх турах набирала більше очок, ніж підопічні Поттера, які втратили переможну серію з Евертоном. Поєдинок першого кола завершився впевненою перемогою лондонців з дублем Маунта. Утім, після цього звітні суперники стали сусідами по середині турнірної таблиці, здобувши по 38 балів.

Чемпіонат Англії. 29-й тур

«Челсі» – «Астон Вілла» – 0:2
Голи
: Воткінс (18), Макгінн (56).

«Челсі» – Аррісабалага, Кулібалі, Кукурелья (Пулішич, 80), Джеймс, Чілуелл, Лофтус-Чік (Канте, 57), Ковачич (Галлахер, 80), Хавертц, Мудрик (Мадуеке, 57), Фернандес, Жоау Фелікс.
«Астон Вілла» – Мартінес, Янг, Мінгз, Конса, Морено (Дінь, 89), Макгінн, Ремзі, Камара (Чемберс, 46), Дуглас Луїс (Дендонкер, 87), Буендіа (Бейлі, 76), Воткінс.

Шалений старт дуелі середняків. Спочатку Камара подарував Мудрику халявний (не)гол, але українця, в якого були віранти залишити Феліксу чи віддати на зовсім самотнього Хаверца, підвело бажання нарешті відзначитися взяттям воріт – Мартінес виграв ближній бій. А через хвилину після цього Макгінн та Буендія познущалися з оборони Челсі на правому фланзі, легко вивівши Воткінса сам на сам. Жахливий удар повз ворота порятував лондонців.

Ковачіч одним пасом зі своєї половини створив більшість 3 на 2. Фелікс дещо затягнув з продовженням, але й Мудрик заліз в офсайд, а Хаверц надто довго і передбачувано брався до дриблінгу, відтак ситуацію не вдалося навіть ударом завершити. Буендію навіть 3 господарям не вдається зупинити, проходить пас у центр – від потужного пострілу Макгінна рятує лише поперечина. Дуглас Луїс через усе поле знову закидає на Воткінса. Цього разу ще й Кукурелья зробив усе, аби Оллі було комфортно перекидати Кепу, який знову не дуже обачно вийшов з воріт.

Іспанець після асисту головою на чужого ледь не виправився, коли віддав у штрафний – Мартінес потягнув і потужний удар Фелікса низом. Трохи навіть шкода Кукурелью. Відборовся до останнього в центрі, після чого закинув на Хаверца – третій сейв аргентинського чемпіона світу. Челсі контролює м’яч уже 76% часу, але ж Астон Вілла демонструє ефективнішу тактику з гострішими моментами, що могло цілком вилитися у 0:2 чи принаймні 1:2. Як ось під час епізоду, коли Хаверц віддав назад так, що Ремзі миттєво обікрав Енцо і лише пас на Воткінса пошкодував.

На 31 хвилині Ковачіч розкішним пасом вивів Мудрика вдруге сам на сам з Мартінесом. Українець вдарив так, ніби пас віддав на Дібу. Після пропущеного м’яча Челсі видав серію із 11 ударів поспіль. Чілвел з нульового кута бахнув у хрестовину. Хаверц з межі воротарського спробував забити нестандартно, але удар п’ятою заблокували. Той же німець після прострілу Чілвела не зумів акцентовано пробити з кількох метрів. Ще дві спроби Фелікса у блок, безліч моментів на стандартах.

Джеймс ризиковано зіткнувся з Ремзі у штрафному. Пощастило Челсі, що суддя не призначив пенальті, хоча потім повернулося в іншому межовому епізоді. Чілвел у боротьбі з Янгом реалізував подачу Енцо Фернандеса, рефері угледів суперечливий поштовх і скасував взяття воріт. Зливи моментів (14:3 за пострілами, 10:2 за ударами з меж штрафного, 3 стовідсоткові шанси проти 2 суперника) недостатньо Челсі для результату за підсумками першого тайму. Знову реалізація на мінусовому рівні, майже 2 очікувані голи з нулем на папері.

Після перерви все те саме. Чілвел крутить під поперечину, вище. Бен цукерковим розворотом перетворює діагональ Енцо в момент, але у штрафному Фелікс і Хаверц відмовляються забігати під простріл. Статистика кутових на 55 хвилині: Вілла щойно заробила перший, у господарів уже 8. Бірмінгемці показали, як це робиться. Розіграли з кута поля, Ремзі покотив Макгінну, на якого запізніло висунувся Мудрик. Снаряд з рикошетом від Ковачіча пірнув у правий нижній кут – 0:2 після двох влучань гостей у площину воріт.

Українського вінгера одразу ж замінили на іншого молодого – Мадуеку. Канте також на полі. Лофтус-Чік пішов, тож Джеймс може висунутися з центра оборони ближче до правого флангу. Фелікс обігрався з Хаверцом і пробив у Мартінеса, змарнувавши ще один вбивчий момент. Португалець відчайдушно благає про пенальті за нібито руку Мінгса, але VAR вирішує інакше. Це був сейв №6 для Еміліано Мартінеса за трохи більше як годину гри. Мадуеке також вирішив приміряти на себе лаври героя. Обвідний удар після пасу Фелікса, який непогано розвернув атаку праворуч, пішов над воротами.

Ноні дуже жваво обігрався у трикутнику з Хаверцом і Канте. Ось тільки французький опорник не зумів реалізувати пас за спини від вінгера, який замінив Мудрика. В одного Мартінеса більша ментальність, ніж у всієї команди Поттера. Дібу довго чекав з введенням м’яча з рук, аж поки Хаверц не витримав і заблокував маневр. Після цього аргентинець ще довго вдавав, ніби не може зрозуміти, що сталося, а Челсі втрати дорогоцінний час.

Кулібалі на межі фолу зупинив прохід Ремзі, судді не помітили там приводу для пенальті. Чілвел намагався намалювати 11-метровий біля чужих воріт. Пощастло, що обійшовся лівий захисник збірної Англії без другої жовтої. Я і в моменті зі штовханням Янга. Здають нерви навіть в одного з найкращих сьогодні. Нова парочка атакувальних замін. Замість третього центрбека Кукурельї ще один вінгер Пулішіч, Галлахер дає відпочити Ковачічу. Гострота у виконанні Челсі падала з кожною хвилиною, не допомогли і 5 компенсованих. Лондонці падають в нижню половину таблиці.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал Мадрид – Еспаньол: анонс матчу 6-го туру Ла Ліги

Чемпіонат Іспанії, шостий тур 21 вересня, 22:00. “Сантьяго Бернабеу” (Мадрид) Головний арбітр: Хосе Мунуера Монтеро…

6 години ago

Валенсія – Жирона: анонс матчу 6-го туру Ла Ліги

Чемпіонат Іспанії, шостий тур 21 вересня, 19:30. “Месталья” (Валенсія) Головний арбітр: Алехандро Ернандес Пряма трансляція:…

6 години ago

Ліверпуль – Борнмут: анонс матчу 5-го туру АПЛ

Англійська Прем’єр-ліга, п’ятий тур 21 вересня, 17:00. “Енфілд” (Ліверпуль) Головний арбітр: Тоні Гарріентон Пряма трансляція:…

6 години ago

Вест Хем – Челсі: анонс матчу 5-го туру АПЛ

Англійська Прем’єр-ліга. 5-й тур. 21 вересня. 14:30. Лондон. "Лондон Стедіум" Головний суддя: Семюел Барротт (Англія)…

6 години ago

Україна – Афганістан: анонс матчу ЧС-2024 серед футзальних збірних

Вирішальний матч у боротьбі за друге місце у групі С. Україна та Афганістан мають по…

6 години ago

Динамо – Рух: анонс матчу 7-го туру УПЛ

21 вересня, 18-00. Київ, Динамо ім. Лобановського  Арбітр: Віталій Романов (Дніпро) провів 146 ігор в…

6 години ago