Буряк – про поєднання Ротанем трьох посад: Це ненормально

Екс-тренер “Динамо” і збірної України Леонід Буряк поділився своєю думкою про те, що Руслан Ротань поєднує три посади одночасно.

“Це, звичайно, ненормально. Навіть з урахуванням того, що Ротань дійсно дуже талановитий, я не знаю, чим керувалася УАФ, приймаючи рішення про те, щоб одна людина тренувала три команди одночасно. Такий підсумок — це просто результат стратегічного планування УАФ.

Я пам’ятаю, як запрошував Ротаня до “Динамо”. Саме наполіг на тому, що він має бути в команді. Ротань був чудовим футболістом. І я бажаю йому тільки всього найкращого в нього тепер уже тренерській кар’єрі. Але чи вистачить у нього знань і досвіду, щоб очолювати одночасно три команди? Ймовірно, його призначення в національну збірну України — це, так би мовити, рішення воєнного часу.

І при цьому ми досі не знаємо, кого ми чекаємо на посту головного тренера збірної України. Ребров? Говорили-говорили, а тепер все частіше звучить, що він просто підпише влітку новий контракт з “Аль-Айном”.

Через призму ситуації з національною командою можна говорити про весь український футбол. Що відбувається в молодіжній збірній, у юнацьких? У який футбол вони грають? Вони грають так, що ворота для них — просто зайвий атрибут. Нашим командам ворота не потрібні. Тому юнацька збірна і програє Люксембургу. Ну а матч національної команди з Англією — це, по суті, відлуння нашого чемпіонату.

А адже раніше наші молодіжні та юнацькі команди завжди були переможцями — з часів Союзу. Так, вже на дорослому рівні з’являлися проблеми, але на юнацькому рівні успіхи були постійно. А зараз все навпаки: ні у кого не можемо виграти.

Але щоб не завершувати розмову на мінорній ноті, я хотів би подякувати всім керівникам клубів, які незважаючи на абсолютно екстремальну ситуацію, продовжують робити все для того, щоб футбол у нашій країні продовжував існувати. Нині — це найголовніше. І це було найголовнішим рік тому: якщо би ми не почали чемпіонат, то просто повністю втратили би український футбол. Нікого би не залишилося в одній з вікових категорій. І треба цінувати то, що зараз ми говоримо про те, що після завершення війни нам доведеться відновлювати не тільки міста, а і футбол. Тому що якщо би ми не почали нинішній сезон, то зараз ми би говорили про тому, що наш футбол повністю втрачений і нам належить його не відновлювати, а створювати з абсолютного нуля.

І нам нічого поки не залишається, крім як вірити, чекати і, звичайно, терпіти. А не опускатися до того, щоб поливати брудом свої команди, свій футбол. Причому сидячи на дивані”, – сказав Буряк в інтерв’ю сайту Dynamo.kiev.ua.

Максимович Назар

Recent Posts

Син емігрантів із Коломиї підписав професійний контракт із Манчестер Юнайтед

Півзахисник Захері Бауманн закріпив свій зв'язок із Манчестер Юнайтед.Читати далі

54 хв. ago

Карло Анчелотті: Ендрік дуже багато працює. Він вийде в старті Реала в одному з найближчих матчів

Головний тренер мадридського "Реала" Карло Анчелотті висловився про бразильського форварда клубу Ендріка.Читати далі

58 хв. ago

Екс-спортивний директор Вереса: Габовда – нарцис. Використовує клуб для самопіару

Ексспортивний директор Вереса Сергій Коваль в ексклюзивному інтерв’ю сайту «Український футбол» чесно розповів про Юрія…

60 хв. ago

Визначено найкращих молодих футболістів України серпня

За підсумками серпневого голосування проекту "Золотий Талант" було визначено найкращих гравців України у серпні в…

1 годину ago

Захисник Вереса поділився очікуваннями від матчу з Інгульцем

Захисник рівненського «Вереса» Семен Вовченко поділився очікуваннями від матчу 7-го туру Української Прем'єр-ліги проти «Інгульця».Читати…

1 годину ago

Друга ліга. Локомотив на виїзді переміг “двієчку” Металіста 1925

Сьогодні стартував черговий сьомий тур у Другій лізіЧитати далі

1 годину ago