Categories: УПЛ

Вацко: Дячуку було б корисніше зіграти сезон у команді простішій ніж Динамо

Відомий журналіст Віктор Вацко в ефірі програми «Вацко Live» прокоментував гру захисника «Динамо» Максима Дячука.

«Якщо говорити про Максима Дячука, я вам так скажу, я не назву його суперталановитим футболістом. Він мені виглядає солдатом на футбольному полі. Це непогано, бо я знаю багатьох захисників, які будучи солдатами робили сильну футбольну кар’єру і насправді були визначальними гравцями. Дячук – боєць, я б навіть сказав, бійцюган. Він хороший в єдиноборствах, чіпкий, кусючий, добре відбирає м’яч, непогано грає у повітрі. Його величезний козир – дуже висока, як для його антропометрії швидкість. Але є проблеми: початок атаки, робота з м’ячем під тиском. В нього немає спокою з м’ячем, впевненості, вміння просувати м’яч, того що показував Забарний. Зараз в принципі в основні парі захисників «Динамо» Попов-Дячук, мені дуже кидається у вічі проблема початку атаки.

Я колись про Дячука розмовляв з Ротанем і Руслан виділив у нього ще одну якість, яку збоку по телевізору не помітиш. За словами Ротаня, Дячук дуже розумний хлопець, який добре вбирає і приймає інформацію від тренера. Це дуже важлива якість для будь якого гравця, а для молодого без цієї якості, прогрес неможливий. І людські якості в Дячука- просто топ.

Безперечно Максим має всі якості, щоб називати його перспективним захисником. І зараз його мінус – це відсутність досвіду. Що абсолютно природно для 19-річного хлопця. Коли набереться досвіду, зможе викорінити зі своєї гри позиційні помилки, стане хитрішим. Проти Довбика він справді сильно зіграв. Але в такому віці треба спокійно ставитись, як до успіхів, так і до невдач. З того що я знаю, Довбик проти «Динамо» грав на серйозних уколах і він був не готовий до гри. Можливо Дячуку було б корисніше зіграти сезон у команді простішій ніж «Динамо». В команді, де менше тиску на молодого футболіста, більше довіри та менша ціна помилки. Але якщо він витримає психологічно нинішню напругу та не зламається під тиском невдач і помилок, які обов’язково будуть, тому що без помилок в такому віці ніяк, то він стане ще сильнішим. І найголовніше – якіснішим».

Максимович Назар

Recent Posts

Анчелотті: Провести 300 матчів на чолі Реала – це не диво, але близько до цього

Головний тренер Реала Карло Анчелотті поділився думками про роботу в мадридському клубі напередодні матчу 7-го…

4 хв. ago

Відомий вболівальник Динамо Київ загинув на війні

Сім’я вболівальників київського "Динамо" продовжує захищати країну від ворога. При цьому вони також зазнають великих…

10 хв. ago

Дженоа може замінити Маліновського іншим українцем

Дженоа, який надовго втратив через травму Руслана Маліновського, розглядає на його заміну іншого українця Віктора…

14 хв. ago

Захисник Оболоні: Розберемо гру з Шахтарем і станемо тільки сильнішими

Захисник "Оболоні" Владислав Приймак прокоментував поразку своєї команди від "Шахтаря" (0:4) в 7-му турі УПЛ.Читати…

35 хв. ago

Верес втратив ключових гравців перед наступним туром УПЛ

Верес у стартовому матчі 8-го туру УПЛ проти Шахтаря не зможе задіяти кількох гравців.Читати далі

55 хв. ago

Нагельсман – про травму Тер Стегена: Нам дуже бракуватиме його у збірній

Головний тренер збірної Німеччини Юліан Нагельсманн прокоментував травму воротаря Барселони Марка-Андре тер Стегена та заявив,…

1 годину ago