Барселона – Реал: анонс Ель-Класіко

Прімера. 26-й тур
19 березня. Барселона. “Камп Ноу”
“Барселона” 22:00 “Реал Мадрид”
Арбітр: Рікардо де Бургос Бенгоечеа
Трансляція: MEGOGO, Volia TV

Барселона

“Барселона” бездарно вилетіла з єврокубків, але при цьому домінує в Іспанії, де пропустила в 25 турах лише 8 голів. Це рекорд змагань, між іншим.

У трьох останніх матчах команда Хаві перемогла з рахунком 1:0, не показавши істинно каталонського футболу. Навпаки – були і виноси, і нерви, і численні сейви від Марка-Андре тер Штегена. Без Педрі налагодити потрібну інтенсивність у центрі не вдавалося, і “Кулес” сильно пощастить, якщо хавбек відновиться до Класіко, як пишуть ЗМІ. З ним “Барса” заграє сильніше.

Також козирі “Барси” – її домашня форма (32 очки у 12 матчах), позитивна статистика Хаві у матчах з Анчелотті (3 перемоги з 5), а ще повний тиждень відпочинку перед Класіко. Поки “Реал” ганявся за Салахом у ЛЧ, каталонці ходили на масажі та підтримували ритм на тренуваннях. Розумієте, що це означає? “Барса” обов’язково врубає топ-швидкості. Вона їх витримає, а от щодо “Реала” є питання.

Реал

Якщо “Барса” завалила єврокубки та виблискує у Ла Лізі, то у Мадрида все навпаки. Він грає круто насамперед у великих матчах, і на це найбільші надії шанувальників “Вершкових”.

На тижні “Реал” на запчастини розібрав “Ліверпуль” (1:0), але до цього не пробив “Бетіс” (0:0) – так виглядають його виступи. Як буде з “Барсою”? Цього сезону траплялося всяке. Мадрид і бив каталонців без шансів (3:1), і так само без шансів поступався (1:3), і навіть упирався в сенсаційний каталонський “автобус” (0:1). Передбачити тут щось складно.

Готовність Бензема – найкраща новина для Мадрида, адже йому треба атакувати, а інших центрфорвардів нема. Також Анчелотті важливо намацати баланс між стариками та молоддю у півзахисті і знайти протиотруту Рафіньї на фланзі – він останнім часом забиває в “Барсі” найчастіше. У “Реала” аж 19 пропущених у 25 турах, це його вразливе місце. Ну, а виїздів як таких Мадрид не боїться – у гостях він набрав ті ж 28 очок, що й удома.

“Барселона” – “Реал”: статистика особистих зустрічей

Конкретно в поточному сезоні перевага на стороні каталонців – два останні матчі завершилися їх перемогами.

Якщо ж копнути в історію, то востаннє “Барса” перемагала “Реал” на своєму “Камп Ноу” аж у жовтні 2018-го, але як! 5:1 із хет-триком Суареса ви напевно пам’ятаєте і досі.

Орієнтовні склади

У “Барселони” з позитиву одужання Педрі та повернення після дискваліфікації Араухо, але в старті чекаємо хіба Рональда. Також поза грою Дембеле – він повернеться вже після міжнародної паузи.

У “Реала” уникнув травми у матчі з “Ліверпулем” Бензема – і це найкраща з новин. Також відзначаємо повернення до тренувань Ферлана Менді, але він давно не грав і навряд чи готовий навіть на 70%. Ну, а Давід Алаба все ще лікується.

“Барселона”: тер Штеген – Кунде, Араухо, Крістенсен, Бальде – де Йонг, Бускетс, Кесьє – Рафінья, Левандовський, Гаві

“Реал”: Куртуа – Карвахаль, Мілітао, Рюдігер, Начо – Кроос, Чуамені, Модрич – Вальверде, Бензема, Вінісіус

Максимович Назар

Recent Posts

Реал Мадрид – Еспаньол: анонс матчу 6-го туру Ла Ліги

Чемпіонат Іспанії, шостий тур 21 вересня, 22:00. “Сантьяго Бернабеу” (Мадрид) Головний арбітр: Хосе Мунуера Монтеро…

4 години ago

Валенсія – Жирона: анонс матчу 6-го туру Ла Ліги

Чемпіонат Іспанії, шостий тур 21 вересня, 19:30. “Месталья” (Валенсія) Головний арбітр: Алехандро Ернандес Пряма трансляція:…

4 години ago

Ліверпуль – Борнмут: анонс матчу 5-го туру АПЛ

Англійська Прем’єр-ліга, п’ятий тур 21 вересня, 17:00. “Енфілд” (Ліверпуль) Головний арбітр: Тоні Гарріентон Пряма трансляція:…

4 години ago

Вест Хем – Челсі: анонс матчу 5-го туру АПЛ

Англійська Прем’єр-ліга. 5-й тур. 21 вересня. 14:30. Лондон. "Лондон Стедіум" Головний суддя: Семюел Барротт (Англія)…

4 години ago

Україна – Афганістан: анонс матчу ЧС-2024 серед футзальних збірних

Вирішальний матч у боротьбі за друге місце у групі С. Україна та Афганістан мають по…

4 години ago

Динамо – Рух: анонс матчу 7-го туру УПЛ

21 вересня, 18-00. Київ, Динамо ім. Лобановського  Арбітр: Віталій Романов (Дніпро) провів 146 ігор в…

4 години ago