Categories: УПЛ

УПЛ. Кривбас розгромно поступився Шахтарю

“Шахтар” закликав криворіжців перенести цю гру на нейтральне поле, проте представники “Кривбаса” не хотіли грати за межами свого рідного Кривого Рогу. Напередодні донеччани повідомили, що дорога на цей поєдинок зайняла в них 15 годин. А вже у четвер їх очікує матч-відповідь Ліги Європи проти “Феєноорда”.

УПЛ, 17-й тур.

Кривбас Кривий Ріг – Шахтар Донецьк 0 : 3.

0 – 1. Судаков – 58.

0 – 2. Келсі – 80.

0 – 3. Швед – 84.

“Кривбас”: Сарнавський – Якімець, В.Вернидуб, Безкоровайний, Стецьков (Дібанго 87) – Капіч, Банада (Приходько 87) – Задерака (Понєдєльнік 58), Татарков (Карпус 87), Хомченовський – Устименко (Дебелко 68)
Тренер: Юрій Вернидуб

“Шахтар”: Трубін – Конопля, Матвієнко, Бондар, Михайліченко – Степаненко (Криськів 60), Джурасек (Назарина 71) – Зубков (Швед 71), Бондаренко (Очеретько 90), Судаков – Сікан (Келсі 60)
Тренер: Ігор Йовічевіч

Попередження: Вернидуб 12, Капіч 64

Шахтар прекрасно розпочав другу частину УПЛ, розбивши Минай (4:1) і Металіст 1925 (7:0). Команда Йовічевіча наздогнала у таблиці СК Дніпро-1. Проте, у разі осічки “спортклубівців” проти Динамо “гірники” стали б одноосібними лідерами. Кривбас, який після поновлення першості мінімально переграв Колос, розташувався на шостій позиції і хотів нав’язати боротьбу за топ-5.

Через насичений єврокубковий графік “гірники” просили перенести гру до Львова, але отримали відмову. Відтак, Кривбас приймав Шахтар у Кривому Розі. На тижні донеччани розписали нічию з Фейєнордом в 1/8 фіналу Ліги Європи. Той поєдинок через перебір карток пропустили Конопля, Бондар і Михайліченко. Усі троє потрапили до стартового складу на важливий матч УПЛ. Сікан замінив дискваліфікованого Траоре.

Команди нічого не створили до середини першого тайму: багато боротьби у центрі поля, дрібні фоли, жодного удару в площину. Вернидуб грубо збив Сікана на підступах до штрафного, але Зубков невдало виконав стандарт, поціливши у стінку. Шахтарю бракувало свіжості після виснажливого матчу з Фейєнордом. “Гірники” намагалися розтягувати щільну оборону господарів постійним переведенням м’яча з одного флангу на інший, проте криворіжці якісно зустрічали Зубкова та Ко ще в момент прийому.

Сарнавського вперше потурбували на 27-й хвилині. Судаков класно приклався з дистанції, а кіпер Кривбаса парирував перед собою. Бондаренко незграбно добив над поперечкою. Вернидуб грався з вогнем, маючи у своєму пасиві жовту. Центрбек Кривбаса знову фолив проти Сікана – обійшлося. “Гірники” повністю заволоділи ініціативою. Зубков зачепився за м’яч у штрафному, віддав на Джурасека, а той покотив на вільного Бондаренка, який вистрілив по горобцях з лінії карного.

Джурасек втратив розкішний момент на 37-й. Михайліченко класно розібрався з суперником на фланзі і навісив, а хорватський хавбек не зумів переправити у дальній. Загалом справедливі нулі до перерви. Шахтар більше володів м’ячем (59% на 41%), але на завершальній стадії у підопічних Йовічевіча були проблеми. “Гірники” не знаходили продовження у фінальній третині, фланги запрацювали лише в кінці тайму.

На старті другої половини гості отримали право виконати стандарт з лівого краю штрафного. Судаков хитро пробив низом, але Сарнавський виручив. Георгій таки домігся свого на 58-й хвилині. Зі схожої позиції завершив сольний прохід фантастичним ударом у ближню дев’ятку. Феноменальний постріл 20-річного півзахисника суттєво полегшив “гірникам” життя, адже криворіжці продовжували грамотно “сушити” й після перерви.

Одразу після забитого м’яча Йовічевіч провів подвійну заміну. Непомітний Сікан поступився місцем Келсі, а Криськів вийшов замість Степаненка. Згодом на полі з’явились Швед (Зубков) та Назарина (Джурасек). Темп гри помітно знизився, Кривбас загрожував воротам “гірників” хіба що зі стандартів. Донеччани все контролювали і зрештою забили ще двічі. Келсі відзначився дебютним м’ячем у складі Шахтаря, завершивши ефектну триходівку імені Шведа-Судакова. Останній увірвався до штрафного і покотив на венесуельця, який з розвороту прошив Сарнавського.

Кривбас розклеївся. Банада “привіз” на рівному місці, подарувавши м’яч Криськіву. Молодий хавбек віддав на порожні Шведу – 0:3. Отже, “гірники” (39 очок) сповна скористалися подарунком Динамо і обійшли на вершині турнірної таблиці СК Дніпро-1 (36). Вже в четвер Шахтар зіграє виїзний матч-відповідь проти Фейєнорда у статусі одноосібного лідера УПЛ.

Максимович Назар

Recent Posts

Вінісіус Тобіас: Лунін – неймовірний гравець, людина, яка ніколи не припиняє навчатися

Захисник «Шахтаря» Вінісіус Тобіас поділився думками про Андрія Луніна, який минулі 2 сезони був його одноклубником у…

23 хв. ago

Жіноча команда Ворскли на приватному літаку Жеваго таки вилетіла в Глазго на матчі ЛЧ

Жіноча команда "Ворскли" все-таки вилетіла з Польщі до Глазго на матчі Ліги чемпіонів із "Селтіком",…

25 хв. ago

Мессі заснував продюсерську компанію

Восьмиразовий володар "Золотого м'яча", аргентинець Ліонель Мессі заснував продюсерську фірму. Про це він повідомив у…

27 хв. ago

Керівництво Роми пояснило гравцям причину звільнення Де Россі

Керівництво Роми пояснило команді, за що був звільнений Даніеле Де Россі. Про це повідомляє Corriere…

30 хв. ago

Ігор Костюк: Загалом, план на матч виконали

Головний тренер Динамо U-19 Ігор Костюк висловився щодо розгрому Руха (10:0) у матчі сьомого туру…

44 хв. ago

Чемпіонат Азербайджану. Карабах Кащука розгромив Нефтчі Григорчука

Сьогодні в перший день 7-го туру Прем'єр-ліги Азербайджану відбувся матч Карабах - Нефтчі.Читати далі

55 хв. ago