Categories: УПЛ

УПЛ. Нічийний синдром Ротаня триває – Минай та Олександрія сильнішого не виявили

“Минай” та “Олександрія” мають доволі цікаву історія протистояння. “Олександрія” виграла чотири матчі, але два поєдинки, зіграні на Закарпатті, програла з ідентичним рахунком – 0:1. Цього разу команда Руслана Ротаня не має права на помилку. Попередні дві гри цього календарного року містяни звели до нічиїх, але аутсайдера потрібно перемагати. Якщо, звичайно, “Олександрія” розраховує потрапити у єврокубки.

УПЛ, 17-й тур.

Минай – Олександрія 1 : 1.

1 – 0. Вітенчук – 2.

1 – 1. Третьяков – 84.

Обидві команди по-різному розпочали другу частину сезону. Якщо Минай два свої матчі програв (Шахтарю та Львову), то Олександрія проявляла волю у кожному з поєдинків, рятуючи нічиї (з Металістом 1925 та СК Дніпро-1). Інтриги зустрічі додавало і протистояння тренерів – Володимир Шаран грав проти колишньої команди, в якій заробив собі ім’я, в той час як Руслан Ротань прагнув здобути дебютну перемогу на клубному рівні.

Господарі вийшли вперед вже на другій хвилині. Голкіпер Олександрії припустився дитячої помилки, віддавши неточний пас, Вітенчук випередив суперника, перехопив м’яч і забив перший гол в УПЛ. За трохи вже Бандура ледь не привіз у свої ворота – підстрахували захисники. Олександрія прагнула якнайшвидше відігратись, але закарпатці вміло оборонялись і навіть втікали у контратаки. Одна з них ледь не призвела до другого гола – Шевченко вчасно вийшов уперед і забрав м’яч у ногах суперника.

Перший удар від Олександрії у площину воріт стався лише на 23-й хвилині – Калітвінцев здалеку цілив під праву стійку, Бандура накрив. В середині тайму гостям здалось, що суперник зіграв рукою у власному штрафному, але арбітр залишив епізод без уваги.

За 10 хвилин до завершення першого тайму черговий штрафний від Рибалки ледь не завершився взяттям воріт – рикошет після подачі, добивання від Кулакова, але пильно зіграв Бандура. За трохи все той же Кулаков правим флангом промчав до штрафного (після філігранного пасу Рибалки), але голкіпер вийшов далеко з воріт і встиг завадити передачі.

Минай відповів достойно! Гончар протягнув м’яч по центру, віддав праворуч на Твердохліба, а той навісив у воротарський і Вишневський головою замикав у сітку – Шевченко у карколомному стрибку відбив. Добивання від Воробчака було вище воріт. За мить Гончар обігрався з Твердохлібом і останній влучив у стійку.

Ротань відповів замінами, несподівано прибравши з гри найактивніших у першому таймі – Рибалку та Калітвінцева, і зробивши ставку на Ковальця та Кожушка. Олександрія продовжила навалу на ворота Миная, але пробити захист “лисів” ніяк не вдавалось. На 60-й хвилині Воробчак ледь не покарав “містян”, втікнувши у стрімку контратаку. Лише божевільна швидкість дозволила Бабогло наздогнати суперника і вибити м’яч.

Зрештою, за сім хвилин до завершення основного часу Олександрія таки відігралась. Третяков випередив захисника на дальній штанзі і в дотик замкнув навіс від Кожушка з правого флангу. Заміна Ротаня спрацювала на “ура”.

На передостанній хвилині Кобзар намагався проштовхнути сферу у сітку з гострого кута, але подвоїти перевагу олександрійців не вдалось.

Нічия принесла Олександрії 27 очок і залишила на п’ятій сходинці турнірної таблиці УПЛ, Минай набрав 15 пунктів і піднявся на чотирнадцятий щабель.

Максимович Назар

Recent Posts

Син емігрантів із Коломиї підписав професійний контракт із Манчестер Юнайтед

Півзахисник Захері Бауманн закріпив свій зв'язок із Манчестер Юнайтед.Читати далі

35 хв. ago

Карло Анчелотті: Ендрік дуже багато працює. Він вийде в старті Реала в одному з найближчих матчів

Головний тренер мадридського "Реала" Карло Анчелотті висловився про бразильського форварда клубу Ендріка.Читати далі

39 хв. ago

Екс-спортивний директор Вереса: Габовда – нарцис. Використовує клуб для самопіару

Ексспортивний директор Вереса Сергій Коваль в ексклюзивному інтерв’ю сайту «Український футбол» чесно розповів про Юрія…

41 хв. ago

Визначено найкращих молодих футболістів України серпня

За підсумками серпневого голосування проекту "Золотий Талант" було визначено найкращих гравців України у серпні в…

43 хв. ago

Захисник Вереса поділився очікуваннями від матчу з Інгульцем

Захисник рівненського «Вереса» Семен Вовченко поділився очікуваннями від матчу 7-го туру Української Прем'єр-ліги проти «Інгульця».Читати…

51 хв. ago

Друга ліга. Локомотив на виїзді переміг “двієчку” Металіста 1925

Сьогодні стартував черговий сьомий тур у Другій лізіЧитати далі

55 хв. ago