Шаран: Вони справжні рашисти, їх потрібно знищити

Головний тренер “Минаю” Володимир Шаран на прес-конференції після матчу з “Львовом” (0:1) згадав жахливий інцидент із холоднокровним розстрілом нашого військовополоненого.

– Те, що я побачив, – це жах. Дуже важко на це дивитися. Людину розстріляли за слова “Слава Україні”. Це біль для кожного українця. Наші військові мститимуть. Це відео має залишатися у голові кожного українця. Маємо пам’ятати всі криваві злочини росіян. Вони справжні рашисти. Їх треба знищити, і наші військові роблять це щодня. Наше завдання – допомагати чим можемо. Донатити на армію, підтримувати волонтерів, не замовчувати військових злочинів ворога. Це має розуміти кожен із нас. Росія хоче знищити український народ так само, як вони стратили нашого військового.

– Після таких відео не виникає спустошення?

– Кожен по-своєму це переносить, але це дуже важко. Напередодні я бачив ще одне відео, де наших хлопців розстрілює рашист, що зайшов з тилу. Напевно, він був переодягнений у нашу форму, бо хлопці кричали, що вони свої, але їх просто вбили. Дуже важко дивитись такі відео. Відходити від побаченого досить складно.

Жахливими є також відео масованих обстрілів наших будинків. Коли люди вночі просто сплять у своїх квартирах і гинуть після влучення ракет до житлового будинку. Я щиро вдячний усім працівникам ДСНС, які першими приходять на порятунок та дістають із-під завалів наших людей. Вони безперечно герої. Ми всі вдячні за їхню тяжку працю.

Ми вже давно всі зрозуміли, що зараз головне – перемога та мир в Україні. Футбол виходить на другий план, м’яко кажучи. Намагаєшся налаштувати себе на гру, але завжди подумки тримаєш війну. Ми все одно маємо виконувати свої обов’язки – виходити на поле заради людей, які дивляться футбол, вболівають за наш клуб. Ми справді прагнули перемоги у Львові.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Барселона програла 12 з останніх 26 матчів у ЛЧ

19 вересня відбувся матч 1-го туру Ліги чемпіонів сезону 2024/25, у якому «Барселона» на виїзді поступилася «Монако» з рахунком 1:2. Читати…

3 години ago

Олександр Караваєв: Ліга Європи поступається Лізі чемпіонів, але це – великий виклик

Захисник київського "Динамо" Олександр Караваєв на заході, присвяченому старту команди у Лізі Європи, поділився спогадами…

3 години ago

Гендиректор Полісся: На сьогодні ідентичні газони до нашого є лише на трьох стадіонах АПЛ

Генеральний директор "Полісся" Володимир Загурський розповів про технологію укладення нового газону на "Центральному" та двох полях навчально-тренувального…

3 години ago

Дієго Сімеоне: Ми контролювали 80 відсотків гри, але не змогли зупинити контратаку, яка принесла їм гол

Головний тренер "Атлетіко" Дієго Сімеоне прокоментував перемогу над "Лейпцигом" (2:1) в матчі 1-го туру загального…

4 години ago

Платіні запропонував змінити правила футболу та зменшити кількість гравців

Мішель Платіні, який наразі є радником президента Міжнародної федерації асоціацій професійних футболістів, а до цього…

4 години ago

Мікель Артета: Якщо не вдається перемогти, доведеться забрати одне очко

Наставник лондонського Арсенала Мікель Артета висловився про нічию (0:0) з італійською Аталантою у матчі 1…

4 години ago