Ліга 1. Ренн мінімально поступився Марселю Маліновського

Ренн програв Марселю (0:1) в рамках 26 туру французької Ліги 1.

Франція. Ліга 1, 26 тур

Ренн – Марсель – 0:1

Голи: Колашинац, 57

Марсель пережив поганий тиждень: спершу програв ПСЖ і втратив останні надії на чемпіонство, а потім сенсаційно вилетів з Кубка Франції. Зустріч з Ренном була важливою вже з огляду на боротьбу за Лігу чемпіонів. Ренн хоч і вилетів з Ліги Європи від Шахтаря, але в чемпіонаті йде непогано.

Команди показали яскравий футбол. Марсель традиційно пресингував, а Ренн відповідав швидкими випадами, використовуючи простір. Провансальці краще розпочали, розігнавши кілька атак через правий фланг, куди зміщувався Алексіс. Ударам Ундера та Клосса забракло влучності.

Ренн перехопив ініціативу та почав карати Марсель за помилки. Гості часто обрізалися, внаслідок чого гравці Ренна в втрьох-вчотирьох вибігали на ворота. Гуїрі після передачі Труффера пробив у поперечину, Калімуендо головою розстрілював впритул (врятував голкіпер), а Токо Екамбі з вигідної позиції не влучив у площину.

Руслан Маліновський розпочав гру в запасі, однак через проблеми команди з креативом рано вийшов на поле. Вже у перерві українець замінив Гендузі та отримав позицію атакувального хава ближче до лівого флангу. Спроба забити швидкий гол дальнім ударом була невдалою.

Втім, Марсель все одно організував гол. Допоміг хитрий розіграш стандарту. Ундер відкрився під пас на фланзі та прострілив вздовж воріт, а Колашинац замкнув. Після цього гості віддали супернику м’яч і перейшли в агресивну оборону. Тактика вийшла успішною, адже в Ренна пів години навіть не було ударів.

У такому сценарії Маліновський не мав багато можливостей себе проявити. Українець загубився. Програвши більшість єдиноборств (63%), Руслан отримав низькі оцінки від статистичних порталів: SofaScore – 6.4, WhoScored – 6.3, FotMob – 6.1.

Господарі видали фінальний штурм, але удари Теата та Майєра цілі не досягли. Марсель втримав перемогу над Ренном, набрав 55 очок і закріпився на другому місці чемпіонату. Ренн йде п’ятим – 46 балів.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

53 хв. ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

57 хв. ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

59 хв. ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

1 годину ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

1 годину ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

1 годину ago