Ліверпуль принизив МЮ у матчі АПЛ – фіаско екс-зірки Шахтаря та чемпіона світу

Манкуніанці під орудою Тен Хага виграли обидві попередні поєдинки з мерсісайдцями. “Червоні дияволи” не перемагали на Енфілді довгих 7 років, але в поточному сезоні АПЛ випереджали команду Клоппа на 10 очок і прагнули замахнутися на подальше просування турнірною таблицею.

На старті 5-хвилинка імені Салаха і Фреда. Екс-хавбек донецького Шахтаря грубо фолить у центрі поля та виграє боротьбу в єгиптянина у штрафному. Лідер Ліверпуля створює вигідний момент для Елліота, який влучає в голову захисника МЮ. Далот традиційно для останніх матчів змістився з правого флангу в центр і виклав під удар Антоні. Перший сейв голкіпера на 9 хвилині – Аліссон красиво тягне з лівого нижнього кута. Фред на межі фолу грає проти Дарвіна у штрафному, Фабінью підхопив і дав праворуч, Салах намагався поцілити у ліву дев’ятку, але перекрутив.

Вінгер збірної Єгипту на пару з Елліотом знову намацує слабину на лівому фланзі оборони манчестерців. Удар Харві заблокували, Дарвіну на добиванні традиційно бракує влучності. Якимсь дивом Робертсон залишається без результативної дії у шаленій атаці “червоних”. Спочатку Салах змістився у глибину, звільнивши простір у центрі для Александера-Арнольда. Трент знайшов шотландського захисника у штрафному, однак правий кут воріт підстрахував Мартінес. А далі Робертсон уже після обіграшу з Елліотом ліворуч прострілив, і той же Лісандро не дозволив Нуньєсу розстріляти з пари метрів.

Далот ще один шанс створює. Розкішний простріл на партнера по збірній Португалії, але Бруну Фернандеш у падінні головою зовсім трохи не влучив, замикаючи дальню ліву стійку. І тут же ще момент. Через 2 паси від голкіпера через Шоу до чужого штрафного. Рашфорду не вдався акцентований удар метрів з 15. Лівий фулбек збірної Англії ще й зі стандарту створив момент. Наче відповідь на атаку флангових захисників Ліверпуля. Далот замикав подачу Шоу – в руки Аліссону.

Господарі Енфілда стріляють майже вдвічі частіше за манкуніанців, але 0:3 за влучаннями у площину. Хоча моменти команди Клоппа не гірші. Чого варті тільки 2 сейви Лісандро Мартінеса (загалом 3 постріли заблокував чемпіон світу 2022), який ніби змагається зі своїм голкіпером, не даючи Де Хеа шансів хоч якийсь удар парирувати. Каземіро міг оформити асист плюс гол за якихось 2-3 хвилини. Спочатку розрізним пасом виводив Антоні сам на сам, але бразильський вінгер так стрімко обходив Аліссона, що дозволив Александеру-Арнольду ледь помітно себе обікрасти. А потім Каземіро забив головою після подачі Бруну зі штрафного – через офсайд скасували.

На 43 хвилині Ліверпуль таки поцілив у площину воріт. Фред прогавив пас Робертсона за спини. Гакпо лівим напівфлангом увірвався до штрафного, легко хитнув Варана і скористався тим, що свій же Мартінес пробігся перед Де Хеа, закривши іспанцю огляд. З першого прицільного удару забив Ліверпуль. Ну, а передгольовий пас віддав Аліссон, який вийшов далеко з воріт, аби розіграти цю комбінацію. У шотландського захисника тепер більше асистів у матчах АПЛ (55), ніж мали Азар, Озіл чи Мата (по 54).

Фред ніби й винуватий, але як же легко Робертсон витягнув Далота в серединку, звільнивши зону для Гакпо. Очевидно, недопрацював і Антоні. На старті другої половини знову Далот став співвинуватцем пропущеного м’яча. Пас на Салаха пройшов без офсайду саме тому, що португалець не витримав лінію. Ну, і далі вирішив не дограти з Дарвіном, а спробувати вибити з лінії порожніх воріт після асисту Елліота. Ліверпуль просто змів своїм тиском оборонну систему. Як і ще через 3 хвилини, коли Салах знищив 1 в 1 Мартінеса і виклав на Гакпо у воротарський. Нідерландцю гострий кут не завада – є дубль!

Конате пробиває після штрафного. Центрбек Ліверпуля має більше торкань у чужому штрафному, ніж Рашфорд, з феноменальною формою якого не міг зрівнятися ніхто в АПЛ після ЧС-2022. Тен Хаг зняв Фреда з Вегхорстом на 58 хвилині. Вийшли Мактомінай і Гарначо. Не дуже допомогло. Антоні знову інертно грає на чужій половині, Салах розганяє атаку, Дарвін вже ніби втратив момент, але після серії рикошетів єгиптянин підібрав і бахнув від поперечки. Стандарт, черговий підбір, подача Хендерсона – Нуньєс також оформлює дубль. Десь між цими моментами Рашфорд з нульового кута влучив у стійку, а Бруну претендував на пенальті.

Мо також стріляє дуплетом. Тут уже джокери постаралися. Фірміно випереджає свого ж Жоту і котить назад, Салах розстрілює і в пориві емоцій навіть знімає футболку. Єгипетський король миттєво віддає борги. Ідеальний розрізний пас, Фірміно забиває з меж воротарського. У Салаха 2 голи плюс 2 асисти. Фантастика. Ліверпуль набирає 42 очки, відстаючи від Тоттенхема, що замикає зону ЛЧ, на одну перемогу в матчі, який команда Клоппа ще має в запасі. Манчестер Юнайтед залишається третім із 49 балами.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

2 хв. ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

6 хв. ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

8 хв. ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

11 хв. ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

13 хв. ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

15 хв. ago