Страсбург – Брест: анонс матчу 26-го туру Ліги 1

Чемпіонат Франції. 26-й тур.
5 березня 2023 року. 16:00. Страсбур. Стадіон “Де Ла Мено”
Де подивитись: MEGOGO, Volia TV
Дискваліфіковані: Камара (“Брест”)
Травмовані: Діарра – Онора, Шардонне

В 26-му турі чемпіонату Франції буде зіграний важливий матч в контексті боротьби за виживання. “Страсбур”, що останнім часом зміг вибратися з зони вильоту прийматиме “Брест”, який знаходиться серед четвірки потенційних невдах. Проте різниця між командами становить всього два очки, а тому вже за результатами цього матчу команди можуть помінятися місцями. Перемога ж господарів допоможе їм подалі відсунутись від небезпечної зони.

“Страсбур”

Фредерік Антонетті вдало розпочав своє перебування на посаді головного тренера “Страсбура”. В перших двох матчах команда під його керівництвом взяла чотири очки. Так суперники були не надто складні, але тим не менш, “Расінгу” зараз не принципово, де набирати очки. В останньому домашньому матчі “Страсбур” переграв “Анже” – 2:1, а Едуард Соболь зробив результативний пас на Діалло. Українець вийшов зі старту знов в матчі з “Клермоном” на виїзді, а головним героєм в складі “Страсбура” став знову Діалло. Його гол допоміг команді зіграти внічию – 1:1. Тож всі три м’ячі команди в останніх матчах забив саме цей нападник.

Нічия з “Клермоном” перервала серію з двох сухих поразок від “Ренна” та “Лілля” на виїзді. Проте за мнулий час в гостях були й успіхи – перемога над “Ліоном” 2:1. Але загалом лише в другій частині сезону “Расінг” почав більш-менш регулярно вигравати. За минулого тренера Стефана вдалося виграти лише раз. Але після його звільнення на початку січня в команди вже три перемоги в восьми матчах.

В тому числі і дві домашні, яких довелося вболівальникам “Страсбура” чекати ще з кінця минулого сезону – травня 2022-го. Окрім “Анже” був обіграний ще й “Монпельє”. Тож наразі на “де ла Мено” у “Расінга” серія з двох перемог і є шанси на те, щоб продовжити її. З “Брестом” в першому колі вдалося зіграти нічию 1:1 попри гру в меншості протягом години гри.

“Брест”

“Брест” невдало провів лютий в чемпіонаті Франції. Після перемоги над “Анже” наприкінці січня з рахунком 4:0 в “піратів” більше не було таких яскравих матчів в Лізі 1. Перемог теж не було. Максимум чого досягла команда Руа це нічия з “Ліоном” 0:0 на виїзді та “Лансом” 1:1 вдома. І ось вже місяць “Брест” лише програє. Спочатку “пірати” були розгромлені своїм колишнім тренером Дер Закаряном, який зараз очолює “Монпельє” – 0:3. В поєдинках з “Монако” і “Ліллем” вдавалося забивати, але суперники були сильнішими – двічі по 1:2. Ці результати призвели до того, що “Брест” вже знаходиться в зоні вильоту, хоча до негативної серії з п’яти матчів виглядав фаворитом у боротьбі за виживання.

Зараз же перспективи підопічних Руа виглядають туманно, хоча відстань від рятівної шістнадцятої сходинки лише одне очко. Головною проблемою “Бреста” є низька результативність. За цим показником він випереджає у лізі лише кілька команд. Окрім чотирьох голів у ворота “Анже” в решті матчах в 2023 році було забито сумарно лише п’ять м’ячів. Отож не дивно, що у найкращого бомбардира команди Ле Дуарона лише шість забитих.

На виїзді “Брест” в цьому році ще не перемагав, загалом же у команди тягнеться серія з шести поєдинків без перемог в гостях. З них тільки двічі вдалося не програти. Тай й в принципі перемог в гостях за весь сезон було лише дві – в серпні і в листопаді над “Анже” та “Клермоном” відповідно.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

57 хв. ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

1 годину ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

1 годину ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

1 годину ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

1 годину ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

1 годину ago