Ла Ліга. Асист Циганкова не врятував Жирону від поразки

Хетафе і Жирона (3:2) зійшлися у 24 турі чемпіонату Іспанії 2022/23.

Віктор Циганков утретє поспіль потрапив у стартовий склад. У попередніх двох турах це завершувалося перемогами каталонців і результативними діями українця. Не минуло й 15 хвилин, як Енес Юнал покарав гостей за дві дитячі помилки. Спочатку банальний високий пресинг привів до передачі з правого флангу на чужого. Борха Майораль підхопив і віддав у центр штрафного, де Орієль Ромеу не перервав, хоча стояв на шляху м’яча, а Енес Юналь спокійно розстріляв.

А згодом Циганков втратив володіння, і передостання команда Прімери швидко організувала контрвипад. Атака ніби вже захлинулася, однак господарям дали ще один шанс подати – Хаві Ернандес навіщось зупинив навіс рукою. Нападник збірної Туреччини без проблем оформив дубль, забивши 10 гол у Прімері 2022/23. Циганков двічі поспіль брав гру на себе. Спочатку не дуже гострий удар, хоч і влучний, здалеку. А потім перехитрив двох опонентів у центрі поля і віддав під удар Ернандесу. Всі 3 спроби Жирони були дальніми, у площину воріт і непроблемними для голкіпера.

Циганков продерся у штрафний господарів через кілька стіночок, але далі зіграв аж надто тонко. Спробував повторити свій асист за Жирону п’ятою – суперники легко прочитали. Аутсайдери глибоко сіли до своїх воріт. Проти цього автобусу з цікавого можна виділити лише кілька ходів вінгера збірної України. Циганков – чи не єдиний, кому вдається стабільно проходити у фінальну третину і створювати гостроту для партнерів. Якась незрозуміла постійна перевага 3 у 2 на фланзі Циганкова та Амау Мартінеса. Не допомагають опорники, проходить спокійний простріл на Майораля, і екс-нападник Реала та Роми знущальним ударом поміж ніг Ромеу прошиває голкіпера втретє.

Ще одним класним ходом Циганкова завершується перший тайм. Віктор вибухає на правому фланзі, після чого різким пасом у центр створює нагоду для Родріго Рікельме. Жирона не пробивала майже 30 хвилин, і ця спроба вже в компенсований час стала найгострішою. Хетафе загалом по ділу виграв тайм з розгромним рахунком. Команда Кіке Санчеса Флореса була кращою у всьому: 1,44 на 0,11 за xG, 9:4 за ударами, 6:0 за спробами з меж штрафного, 3:0 за стовідсотковими моментами.

Потрійна заміна Мічела у перерві. Замінив центрбека Жирони, а також дует гравців, які діяли поруч з Циганковим на провальному в обороні правому фланзі. Ну, а Віктор у 3 матчі поспіль видав класний гольовий пас. Все почалося з ризикованого виходу Газзаніги на лівий фланг. Блискавично перевели на чужу половину, екс-динамівець на швидкості випередив опонента і віддав Кастельяносу на фактично порожні ворота. Очікуваний асист українця оцінили у високі 0,62 xA.

Циганков уже й стандарти потроху виконує. Накидав українець на дальню стійку, однак партнер не зумів пробити. Гутьєррес, який вийшов у перерві, забив після хаосу, який утворився у штрафному господарів на кутовому. Воротар Хетафе, котрого дещо збили кілька гравців Жирони, які застрягли у пасивному офсайді, навіть навіть не поворухунувся. VAR порушень не знайшов. У хороших позиціях регулярно відкривається Циганков. А ось партнери не завжди роблять якісні переведення на Віктора.

Абсолютно найкращим є екс-динамівець сьогодні у складі “біло-червоних” (найвищий бал серед каталонців від FotMob – 7,8). І це в день фіаско команди Луческу проти Інгульця, якою київський клуб відновив для себе сезон УПЛ. Жирона перериває 2-матчеву переможну серію і залишається на 11 місці з 30 очками в активі. Хетафе вибирається з 19 рядка на 16, набираючи 25 балів.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

43 хв. ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

47 хв. ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

49 хв. ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

52 хв. ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

54 хв. ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

56 хв. ago