Categories: Інше

Віце-президента Динамо звинувачують у лобіювання інтересів російського бізнесу в Україні

“Українська правда” опублікувала розслідування стосовно Леоніда Ашкеназі, якого видання називає віцепрезидентом київського “Динамо”.

Як  заявили в клубі, Ашкеназі припинив бути віцепрезидентом в січні 2022 року. Втім, інформація про нього на офіційному сайті була ще 22 лютого 2023 року.

За даними джерела, що підтверджує і сам Ашкеназі, він був у іспанській Марбельї. “УП” повідомляє, що Ашкеназі, бувши призовного віку (59 років, призовний вік – 18-60 років), виїхав з України завдяки довідці від Міністерства оборони, що він є спеціалістом з літальних апаратів. В Іспанії він проводив зустрічі з різними бізнесменами, зокрема російського походження. Вказано, що за Ашкеназі до місцевого готелю приїжджав віцепрезидент Дмитро Петровський (“УП” називає Петровського віцепрезидентом Федерації боксу України. Уточнюємо: Петровський був віцепрезом у ФБУ Володимира Продивуса, якого позбавлено посади. В нинішньому керівному органі ФБУ Петровського немає – прим). Ашкеназі стверджує, що Петровський просто підвіз його на зустріч.

Згодом журналісти помітили, як Петровський проводжає з ресторану, де відбулась зустріч, російського бізнесмена Іллю Хайкіна. Раніше він мав великий бізнес у Росії, але після відкриття кримінальних справ і звинувачень у шахрайстві Хайкін втік з країни та почав жити у Великій Британії та Іспанії. “УП” стверджує, що бізнесмен має британський паспорт і за допомогою Ашкеназі планує зайти в будівельний бізнес в Україні. Також повідомляється, що у Ашкеназі є функція вирішувати питання, пов’язані з російським бізнесом або бізнесом, пов’язаним з Росією.

Крім того, стверджується, Ашкеназі безплатно мешкає у готелі Premier Palace. Печерський суд раніше наклав арешт на мережу готелів Premier, до якої входить і Premier Palace. Сам він це заперечує і каже, що сплачує за проживання. “Українська правда” повідомляє, що офіційною власницею мережі готелів є Наталія Селіванова – цивільна дружина одного з лідерів наближеної до Кремля “Лужниківської групи” Михайла Воєводіна. Неофіційні власники – росіяни Олександр Бабаков, Євген Гінер (президент ЦСКА) та Михайло Воєводін. Бабаков – віцеспікер Держдуми Росії. Воєводін – “злодій у законі” та перебуває під санкціями в Україні.

Сам Ашкеназі заперечує свої зв’язки з “Лужниківською групою”. 26 грудня минулого року його затримали на кордоні та виявили в його телефоні близько 200 контактів з Росії. Він стверджує, що це пов’язано з його футбольними справами.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

30 хв. ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

34 хв. ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

36 хв. ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

39 хв. ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

41 хв. ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

43 хв. ago