Евертон – Лідс: анонс матчу 24-го туру АПЛ

Чемпіонат Англії. 24-й тур
18 лютого. 17:00. Ліверпуль. Стадіон “Гудісон Парк”
Трансляція: Setanta Sports
Дискваліфіковані: відсутніТравмовані: Натан Паттерсон, Джеймс Гарнер, Андрос Таунсенд, Домінік Калверт-Льюїн – Марк Рока, Луїс Сіністерра, Сонні Перкінс, Ліам Купер (всі – під питанням), Стюарт Даллас, Адам Форшоу, Арчі Грей, Родріго

“Евертон”

Напередодні надважливого для команди матчу Шон Дайч закликав вболівальників створити на “Гудісон Парк” таку саму атмосферу, яка панувала під час його дебюту на чолі “Евертона”. Здається, що підтримка трибун – це зараз єдине, що може врятувати “ірисок” від глибокого занурення у зону вильоту. Після натхненної перемоги над “Арсеналом” (1:0) підопічні Шона Дайча блякло і безпорадно виглядали у дербі з “Ліверпулем”.

На грі “Евертона” негативно позначилася відсутність Домініка Калверта-Льюїна. Без основного центрального нападника гра “ірисок” через довгі передачі, яка принесла позитивний результат у зустрічі з “Арсеналом”, виявилася абсолютно неефективною. Ліверпульці не створили жодних проблем принциповому супернику, який перебуває у кризі. За весь матч футболісти “Евертона” завдали лише одного удару у площину воріт і в підсумку зазнали закономірної поразки – 0:2.

“Лідс”

Одне очко у двох матчах з “Манчестер Юнайтед” – це, мабуть, більше, ніж очікували здобути в “Лідсі”. Проте точно менше, ніж команда заслуговувала своєю грою. Поки керівництво клубу продовжує пошуки нового головного тренера, Майкл Скубала знайшов спосіб покращити гру команди. “Білі” більш організовано і синхронно, ніж зазвичай, пресингували суперника та щільніше діяли в захисті. “Лідс” змусив попотіти футболістів “Манчестер Юнайтед”, а за xG навіть перевершив грізного опонента. Проте “білим” ніяк не вдається позбутися певного комплексу, на який постійно нарікав Джессі Марш. Демонструючи цілком непоганий футбол, команда не досягає позитивного результату (xG статистика свідчить про те, що “Лідс” недобрав аж дев’ять очок – це другий результат в АПЛ після “Вест Гема”). І це те, що “білим” потрібно виправити, причому швидко. Адже попереду у команди дві поспіль зустрічі з прямим конкурентами у боротьбі за виживання.

Максимович Назар

Recent Posts

Інфантіно скликатиме екстрену нараду з телекомпаніями через відсутність транслятора клубного ЧС-2025

Президент ФІФА Джанні Інфантіно скликав екстрений брифінг з керівництвом телебачення щодо клубного чемпіонату світу, повідомляє…

1 хв. ago

Бойкот. Ультрас Роми протестують проти звільнення Де Россі

18 вересня "Рома" оголосила про звільнення Даніеле Де Россі з посади головного тренера.Читати далі

4 хв. ago

Пономарьов: Я задоволений тим, як виглядав Рух на старті сезону

Головний тренер "Руху" Віталій Пономарьов розповів про те, як команда готується до матчу 7-го туру…

7 хв. ago

ЛЧ. Результати всіх матчів п’ятниці

Сьогодні, 19 вересня, відбулося шість матчів у межах першого раунду Ліги чемпіонів УЄФА сезону-2024/2025.Читати далі

12 хв. ago

Трубін отримав посередню оцінку за матч Црвена Звезда – Бенфіка в ЛЧ

Бенфіка здобула мінімальну перемогу над Црвеною Звезда в межах першого раунду основного етапу Ліги чемпіонів…

18 хв. ago

Арсенал без Зінченка зіграв внічию з Аталантою в 1-му турі Ліги чемпіонів

Відбувся матч 1-го туру Ліги чемпіонів між Аталантою та Арсеналом, які є суперниками Шахтаря в…

20 хв. ago