Жирона – Альмерія: анонс матчу 22-го туру Ла Ліги

Ла Ліга 2022-23. 22-й тур
17 лютого 2023 року. 22:00. Жирона. “Монтіліві”.
Трансляція: MEGOGO, Volia TV
Дискваліфікований: Мігель Гутьєррес (“Жирона”)
Травмовані: Ян Коуто, Ібраїма Кебе, Янхель Еррера, Валері – Родріго Елі
Під питанням: Алехандро Посо (“Альмерія”)

“Жирона”

Команда Мічела продовжує триматися в середині турнірної таблиці з невеличким відривом від зони вильоту. Проте навряд каталонцям вдасться уникнути активної участі у боротьбі за виживання, бо зі стабільністю та перемогами у них як і раніше є суттєві проблеми. При цьому поєдинки проти прямих конкурентів, особливо домашні – це ті самі славнозвісні битви за шість очок. Майбутній матч, до слова, ідеально підходить до цієї категорії.

Після відновлення чемпіонату “Жирона” здобула дві перемоги у семи матчах. Обидві мінімальні, здобуті на своєму полі – 2:1 над “Севільєю” та 1:0 над “Валенсією”. При цьому що нервіонці, що левантійці знаходяться наразі нижче “червоно-білих” у турнірній таблиці. До першої перемоги команда Мічела двічі поспіль зіграла внічию 2:2 – з “Райо Вальєкано” та “Еспаньйолом” – а між першою та другою поступилася 0:1 “Вільярреалу” та “Барселоні”. Минулими ж вихідними “Жирона” вчисту програла 0:2 на виїзді “Кадісу”, який завдяки цьому успіху вибрався з зони вильоту.

Альмерія

Інший новачок Ла Ліги знаходиться трошечки ближче до небезпечної зони. Якщо каталонці випереджають “Валенсію”, яка займає нині 18-е місце в таблиці, на чотири очка, то команда Рубі попереду всього на два пункти. При цьому проблеми по ходу сезону у андалусійців подібні до проблем “Жирони” – відсутність стабільності та не надто велика кількість перемог. При цьому успіхів “Альмерія” у поточному чемпіонаті досягає виключно вдома. Але останнім часом й цей канал здобуття трьох очок був частково перекритий.

Після тривалої паузи в сезоні команда Рубі здобула лише одну перемогу, обігравши нещодавно на своєму полі “Еспаньйол” з рахунком 3:1. До того “рохібланкос” втратили перемогу в Кадісі, програли вдома “Реалу Сосьєдад”, а потім зіграли внічию з “Атлетіко” та “Валенсією”. Ну а у двох попередніх турах андалусійці зазнали поразок. Спершу “Альмерія” цілком очікувано поступилася 0:2 “Райо Вальєкано” у Мадриді, а минулими вихідними програла домашній поєдинок “Бетісу” з рахунком 2:3. Двічі за гру господарі завдяки голам Луїса Хав’єра Суареса та Саму Кошти відігравалися, але на третій м’яч від Гуардадо контраргументу не знайшлося.

Максимович Назар

Recent Posts

Джан П’єро Гасперіні: Арсенал – чудова команда, яку важко обіграти

Увечері 19 вересня відбулися матчі 1-го туру Ліги чемпіонів 2024/25.Читати далі

17 хв. ago

Джерело: для Мудрика важливий 10-й номер, він вимагав його в Челсі

За інформацією ТаТоТаке, Михайло Мудрик перед підписанням контракту з Челсі просив у одного керівника віддати…

47 хв. ago

14-річний вундеркінд Арсеналу встановив рекорд у Юнацькій лізі УЄФА

14-річний Макс Даумен встановив новий рекорд, ставши наймолодшим гравцем в історії "Арсеналу" у Юнацькій лізі…

51 хв. ago

Хабі Алонсо: Це лише перша гра, але, звісно, ​​ми задоволені

19 вересня о 19:45 відбувся матч 1-го туру Ліги чемпіонів. Німецький Байєр у гостях відвантажив…

59 хв. ago

Інгулець може підписати захисника Динамо

За інсайдерською інформацією, на перегляді в “Інгульці” перебуває 20-річний правий захисник “Динамо” Артем Бенедюк.Читати далі

1 годину ago

Ганс-Дітер Флік: Ми маємо визнати, що Монако заслужив на перемогу

Головний тренер «Барселони» Ганс-Дітер Флік оцінив поразку від «Монако» (1:2) у матчі 1-го туру основного турніру оновленої…

1 годину ago