Categories: Єврокубки

АЕК Ларнака – СК Дніпро-1: анонс матчу Ліги Конференцій

ЛК, Стикові матчі. Перший поєдинок
16 лютого, 22-00. Ларнака, “АЕК Арена”
Арбітр: Я.Кехлет
Трансляція: “MEGOGO” та “Воля TV”

“АЕК” Ларнака:

З останнього матчу між кіпріотами та дніпрянами вибігло чимало води. Потрапивши до групи Ліги Європи, колектив Ольтра вважався явним аутсайдером групи, але зрештою зумів випередити кризове “Динамо”, посівши третє місце. Але це не головне. Для “АЕКу” набагато важливіші матчі внутрішньої першості, де представник Ларнаки нині впевнено лідирує, маючи в запасі плюс два бали від “АПОЕЛя”.

На Кіпрі немає ніякої зимової паузи, а тому фізично “АЕК” має бути готовим до майбутньої гри Ліги Конференцій набагато краще. Бо в тонусі. Страшить і набрана форма команди: нуль поразок у п’яти останніх іграх (нічия та чотири перемоги), а в чемпіонаті серія без поразок у команди Ольтра налічує ось уже 15 поєдинків. Дуже навіть солідно.

Взимку кіпрський клуб посилив склад досвідченим Артемом Громовим, який останні пів року відіграв саме за “Дніпро-1”. Малоймовірно, що він вийде в четвер у старті, однак для розширення атакувальної обойми 33-річний форвард точно годиться. Вистачає у “АЕКа” і кадрових проблем. Три останні гри першості пропустив Омрі Альтман (не плутати з добре знайомим нам тренером), а тому й у четвер він навряд чи зможе зіграти. Альтман – найкращий бомбардир команди в сезоні і навіть має досвід забитих голів у ворота колективу Кучера. Його втрата – це підсилення для дніпрян.

Орієнтовний склад: Піріч – Росалес, Мілічевіч, Томович, Енглезу – Понс, Густаву – Фараж, Трічковський, Д’юрчо – Лопеш

“Дніпро-1”:

Восени лише лінивий глядач чи відвертий хейтер не хвалив колектив Кучера. Було за що. Команда провалилася у кваліфікації Ліги Європи, проте після, попри велику кількість травм, важкий календар та відсутність досвіду гри на два фронти, забрала лідерство в УПЛ, обіграла обох грандів, а також забезпечила єврокубкову весну. Так, ближче до кінця півріччя сили у дніпрян почали закінчуватись, клуб програв останній поєдинок “Кривбасу”, проте по ділу забрав титул “найкращої української команди” у першій частині сезону. Тепер головне пошвидше забути про минулі регалії та налаштуватися повторити успіх навесні.

Для досягнення цієї мети клуб (особливо, зважаючи на все, Євген Красніков) провели цікаву роботу на трансферному ринку. Дніпряни, на відміну від більшості українських колективів, продовжують “шикувати”, підписуючи контракти з легіонерами. Причому далеко не з найгіршими. Гравець збірної Коста-Ріки Матарріта, бразильці Хайнер та Пеглоу, і навіть українець Євген Пасіч, готові, як мінімум, забезпечити Кучеру довшу лаву запасних, з чим восени часто були проблеми. Але головне досягнення клубу – це утримання лідерів. Довбик та Піхальонок залишилися на другу половину кампанії, що є головним підтвердженням амбіцій команди.

Ймовірно, більшість зимових новачків “Дніпра-1” ми побачимо на полі вже найближчого четверга. Принаймні, Матарріта та Хайнер активно награвалися на зборах на краях оборони, а той самий Пеглоу часто виходив на позиції лівого вінгера в атаці. Інші герої першої частини сезону залишаться на місці: Сваток і Сарапій в обороні, Бабенко та Піхальонок у центрі поля, а Довбик виступить головним фінішером. Артему потрібно максимально добре показати себе, щоб улітку перейти до пристойного європейського клубу.

Орієнтовний склад: Валеф – Хайнер, Сваток, Сарапій, Матарріта – Бабенко, Рубчинський – Гуцуляк, Піхальонок, Пеглоу – Довбик

Шлях у єврокубках

Як ми говорили вище, восени майбутні суперники грали у різних турнірах. “АЕК” провів шість ігор у групі ЛЕ, де випередив “Динамо”, проте опинився позаду “Фенербахче” та “Ренна”. Дніпряни ж впевненіше виглядали в рамках ЛК, випередивши “Вадуц” і “Аполлон”, при цьому не зумівши відібрати лідерство у “АЗ”.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

28 хв. ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

32 хв. ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

34 хв. ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

37 хв. ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

39 хв. ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

41 хв. ago