Categories: Єврокубки

ЛЧ, 1/8 фіналу. Брюгге без Яремчука поступився Бенфіці

У першому матчі 1/8 фіналу Ліги чемпіонів португальці на виїзді здолали бельгійців.

Перший небезпечний момент створила Бенфіка вже на 3-й хвилині: після навісу з кутового м’яч відскочив до Рамуша і той пробив головою. Гонсалу не очікував на такий подарунок (підозрюючи, що опинився в офсайді), тож пробив не сильно і прямо у руки голкіперу. Господарі одразу ж відповили стрімкою атакою лівим флангом, яку завершував Б’юкенен – сферу після удару з гострого кута забрав Влаходімос.

Вболівальники шаленими піснями гнали Брюгге вперед і команда віддячувала їм за підтримку гострими комбінаціями біля воріт суперника. В середині тайму “чорно-сині” на якийсь час просто закрили Бенфіку на її половині поля – захист працював на відбій. Португальцям вдалось стримати натиск бельгійців і відсунути гру від своєї штрафної.

На 26-й хвилині господарі ледь не привезли собі гол. Атака лівим флангом, Грімальдо під тиском захисника зберіг м’яч у полі і пробив. Оборонець, вибиваючи на кутовий, дивом не зрізав у власні ворота. Вже у наступній атаці Антоніу Сілва, після навісу Отаменді, розстрілював Міньйоле головою з близької відстані – сфера пройшла над поперечиною. За трохи ще один Сілва – Рафа – спочатку випробував на міцність ліву стійку, а згодом, випередивши кількох захисників, цілив низом у правий кут. Міньйоле на місці.

І знову Рамос зблизька пробивав головою після навісної передачі – м’яч просвистів над поперечиною. За дві хвилини до завершення першого тайму Отаменді ціною жовтої картки зупинив Ланга. Арбітр призначив штрафний, який сам Ланг і виконав. Його навіс результативно замкнув Мехеле, але рефері угледів міліметровий офсайд, скасував гол і команди пішли на відпочнок за рахунку 0:0.

По перерві Бенфіка заробила пенальті. Джек Хендрі, який повернувся з оренди з Кремонезе, сфолив на супернику і арбітр, після консультацій з VAR, вказав на позначку. Жоау Маріу з відскоком від поперечини розпакував ворота Міньйоле.

Брюгге кинувся відігруватись, але грав сумбурно, нервово, часто помиляючись, на тлі солідної Бенфіки виглядаючи дещо розгублено.

Екс-форвард Шахтаря Давід Нерес, який вийшов на заміну, в середині другої сорокап’ятихвилинки виходив сам на сам, але чомусь пригальмував, дочекався захисників і віддав пас в нікуди. Бенфіка продовжила тиснути і створювати момент за моментом, нічого не дозволяючи бельгійцям біля своїх воріт. З нечастими кутовими “орли” справлялись на раз.

За 2 хвилини до завершення основного часу Нерес поставив фінальну крапку: дві поспіль помилки суперника, Давід перехопив, вийшов сам на сам і пробив під праву стійку. Екс-“гірник” на третій доданій оформив дубль, але арбітр гол скасував через офсайд.

Український форвард Роман Яремчук потрапив у заявку, але зіграти проти своїє колишньої команди так і не зміг, просидівши весь матч на лаві запасних – шанс вийти на останні 10 хвилин отримай його конкурент Жутгла (який нарешті відновився від травми). 

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

3 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

3 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

3 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

3 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

3 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

3 години ago