Categories: Єврокубки

ЛЧ, 1/8 фіналу. ПСЖ зазнав мінімальної поразки від Баварії

Кіліан Мбаппе міг перегорнути хід матчу ПСЖ з Баварією, але мюнхенці втримали мінімальну перемогу.

Обидві команди підійшли до протистояння в неоптимальній формі, вигравши у своїх чемпіонатах всього по два матчі з останніх п’яти. Парижани ще й з Кубку вилетіли, а до ігрових проблем додалися й кадрові. Мбаппе не зміг вийти в основі, зате місце знайшлося 16-річному Зейр-Емері – він став наймолодшим футболістом в історії плей-офф ЛЧ, якого випустили у стартовому складі. Зате повністю готовими виявились Неймар, Верратті й Мессі.

Мюнхенці не могло розраховувати на Нойєра, Мане, Ернандеса й Мазрауї, однак заміна цим футболістам у “рекордмайстера” була. На вістрі атаки прогнозовано з’явився Шупо-Мотінг, в рамку встав новачок Зоммер, а Канселу діяв в центральній четвірці. Юліан Нагельсманн, своєю чергою підготував тактичний сюрприз – команда вишукувалась у схемі з трьом захисниками, причому Коман і Сане відповідали за весь фланг.

На практиці все виглядало дещо інакше. Сане й Канселу при грі на м’ячі часто заходили в опорну зону, Коман тримався у високій позиції, а Горецка часто його прикривав – фактично, Кінгслі працював у захисті лишень при позиційних атаках ПСЖ. Подібне трапялось лічену кількість разів, а більшу частину часу мюнхенці створювали ізоляцію для француза.

Благо, парижани практично не атакували. Підопічні Крістофа Гальтьє засіли в глухій обороні на власній третині поля. Моментів у господарів не виникало взагалі, а от Баварія могла відкрити рахунок вже на 2-й хвилині – це Шупо-Мотінг прийняв м’яч на лінії півкола й закрутив його під дальню стійку. Трохи неточно!

Втім, надалі на полі не відбувалось цікавих моментів. Баварія тримала м’яч 60% ігрового часу й намагалась розхитати оборону суперника, але за 45 хвилин пригадати можна тільки три епізоди. Шупо-Мотінг після одного з навісів Комана пробив головою метрів з шести (повз ближню стійку), Коман і Кімміх стріляли метрів з 20-ти у лівий нижній кут – без проблем для Доннарумми.

Ось і все. Відпочивати команди вдіправились за нулів на табло. Очікувалось, що одразу по перерві на поле вийде Мбаппе, однак сталося не так, як гадалося. Кімпембе замінив Хакімі, а Юліан Нагельсманн перейшов на четвірку позаду – Девіс вийшов замість Канселу. Коман перейшов на правий фланг, а Сане став працювати ближче до Шупо-Мотінга.

Старт другого тайму виявився динамічним. Фани ПСЖ запалили фаєри, а парижани навіть пішли уперед. Зрештою, рахунок було вдікрито, от тільки не господарями. Вже на 53-й хвилині Девіс обігрався з Шупо-Мотінгом і вирізав крос у центр штрафного – Коман же, залишившись без опіки, пробив у дотик в дальній кут. 0:1!

Крістоф Гальтьє одразу ж кинув у бій Мбаппе та Фабіана Руїса. На жаль для французів, цей хід аж ніяк не допоміг. Баварія ж продовжила набирати оберти, створюючи дуже небезпечні моменти. Так, на 63-й хвилині Шупо-Мотінг ударом ножицями замкнув навіс Комана, на 65-й він же пробив відкрився на лінії воротарського й бахнув під хрестовину, а на 66-й Де Лігт переправив подачу з кутового під дальню стійку – Доннарумма парирував усе!

Все йшло до виносу ПСЖ, але поступово німці зменшити тиск. Вихід Мюллера й Гнабрі розігнати цю машину не зміг. Ба більше – ближче до завершення зустрічі прокинувся ПСЖ! На 75-й хвилині Мбаппе вийшов віч-на-віч із Зоммером і пробив у нього, а добивання від Неймара накрили. Кіліан підхопив м’яч і забив у порожні, але там вже був офсайд.

На 82-й Мбаппе забив вдруге, замкнувши простріл Мендеша, однак і тут не пощастило. VAR помітив положення поза грою. Ще за три хвилини черговий прорив Мендеша з подальшим кросом вилився у відскок на Мессі – Лео бахнув із класної позиції, але захисники встигли кинутись під м’яч! Баварія явно “попливла”…

У компенсований час Павар навіть залишив мюнхенців у меншості, грубо підкотившись у Мессі. У ПСЖ з’явився шанс на порятунок. На жаль для фанів на Парк де Пренс, у господарів не вийшло навіть фінального штурму. Свисток Майкла Олівера зафіксував непросту перемогу Баварії.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

7 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

7 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

7 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

7 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

7 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

7 години ago