АПЛ. Ман Сіті перед грою з Арсеналом переміг Астон Віллу

Манчестер Сіті впевнено здолав Астон Віллу (3:1) у 23 турі чемпіонаті Англії 2022/23.

Команда Гвардіоли не могла змарнувати шанс наблизитися до лідера Арсенала на 3-очкову відстань перед очною битвою, яка чекає нас вже 15 лютого в Лондоні. Бірмінгемці гостро почали. Класна вертикальна атака пройшла лівим флангом уже на 1 хвилині. Бейлі був єдиним, хто у команди Емері пробивав. На жаль для ямайця, в обох випадках суперники встигали заблокувати. А далі почався бенефіс Родрі. Спочатку класно сховася за спинами Діаша з Гюндоганом і відгукнувся на подачу Мареза з кута поля.

Потім іспанський опорник вивів Ілкая сам на сам. Німець пошкодував віддати на вільного Холанда, а чемпіон світу Дібу Мартінес парирував його удар. Норвезький нападник після скидання Діаша не підлаштувався під м’яч у воротарському, бахнувши далеко вбік. Зате Холанд асистував Гюндогану після помилки Чамберса, який скинув на хід нападнику Сіті. Під завісу тайму Гріліш намалював чудернацький пенальті, зашпортавшись у своїх же ногах. Навіть VAR не допоміг суддям. Марез, а не Холанд, підійшов до 11-метрової позначки і спокійно переграв аргентинського кіпера Вілли.

Господарі настріляли до перерви аж 2,67 xG, тоді як показник очікуваних голів суперника становив лише 0,12. Де Брюйне традиційно гостріший за партнерів, ведучи всю атакувальну гру й створивши найбільше моментів (3), але без результативних дій. Відзначаємо, наскільки високо діють Гюндоган з Родрі, наскільки легкий і гострий Гріліш, як солідно повернувся в основу Діаш. Вокер фактично входить у тріо центрбеків. Ну, а флангових захисників як таких і немає, бо й навіщо з таким пасивним суперником?

Перед 2 таймом Гвардіола замінив Діаша та Холанда, який отримав пошкодження стегна і тепер під питанням на Арсенал. Вийшли Аканджі та Альварес. Чемпіон світу відразу ж створює момент для невгамовного Родрі. Мартінес ледь впорався з потужним ударом опорника збірної Іспанії. І знову Родрі. На позиції ще й вінгера. Йде у дриблінг і націлено прострілює в саме серце штрафного. Альварес близький до мети, як і Де Брюйне десь поруч на добиванні. Віллани забили дурний гол. Бернарду з другої спроби привіз на своїй половині. Воткінс скористався пасом Дугласа Луїза і розмочив рахунок на 61 хвилині.

Альварес і Гюндоган по 2 рази стріляють. Небезпечно, близько, але де Мартінес не врятує, там захисники заблокують. Дещо здав після перерви Де Брюйне, чимало браку в бельгійця. Хоча один із найкращих моментів саме Кевін і розпочав. Альварес замикав дальню стійку після комбінації, яку розвинули Гюндоган і Гріліш – Конса вибив з лінії порожніх воріт. Коутінью, який вийшов на заміну, ледь не закрутив з лівого флангу, Едерсон витягнув. А як не влучив Марез перед Мартінесом, не скаже і алжирець. Альварес отримав розрізний пас від КДБ і вивів Ріяда на ідеальну позицію. Манчестер Сіті набирає 48 очок, на 3 бали відстаючи від Арсенала, перемога над яким дасть лідерство.

Максимович Назар

Recent Posts

Легенда Шахтаря зробив заяву щодо свого сина, який вболівав проти донеччан у ЛЧ

Колишній нападник донецького Шахтаря Андрій Воробей прокоментував інтерв'ю свого сина Максима, який нині захищає кольори…

4 хв. ago

Олександр Назаренко розсекретив вимоги Ашура в Поліссі

Півзахисник Полісся Олександр Назаренко, який нині є найкращим бомбардиром УПЛ, розповів, що саме від нього…

6 хв. ago

Фанати Шахтаря сказали все, що думають про гру з Болоньєю

У середу, 18 вересня, у матчі першого туру Ліги чемпіонів італійська Болонья на своєму стадіоні…

13 хв. ago

U-16: турніром в Іспанії розпочне свій шлях наймолодша збірна України

Юнацька збірна України (футболісти не старші 2009 року народження) вперше збереться для спільної роботи.Читати далі

22 хв. ago

Півзахисник ЮКСА Парагвай: найбільш пам’ятний матч – проти Кудрівки

Герой туру у Першій лізі Пабло Рамон Кастро Гонсалес на прізвисько «Парагвай»Читати далі

25 хв. ago

Шахтар знизив ціну на Судакова – “гірники” сподіваються продати гравця за 55-60 млн. євро

"Шахтар" суттєво знизив ціну на свого півзахисника Георгія Судакова.Читати далі

36 хв. ago