АПЛ. МЮ переміг Лідс та обійшов Ман Сіті в турнірній таблиці

Лідс поступився Манчестер Юнайтед (0:2) у 23 турі чемпіонату Англії 2022/23.

Чемпіонат Англії, 23-й тур. Лідс, “Елланд Роуд”

“Лідс” – “Манчестер Юнайтед” 0:2

Голи: Рашфорд 80, Гарначо 85

“Лідс”: Мельє – Фірпо, Вебер, Кох, Ейлінґ – Адамс, Маккенні (Ґрінвуд 86) – Ньонто, Харрісон (Ааронсон 73), Саммервілл – Бамфорд (Рюттер 58)

“Манчестер Юнайтед”: Де Хеа – Маласіа (Мартінес 61), Шоу, Маґуайр, Далот (Ван-Біссака 73) – Фред, Забітцер – Рашфорд (Еланга 90+1), Фернандеш, Санчо (Гарначо 61) – Вегорст

Попередження: Фірпо 18, Маккенні 40 – Фред 21

Друге протистояння команд за 4 дні після нічиєї на Олд Траффорд (2:2). Господарі почали дуже активно. Магвайр випустив Бамфорда на ближній, Де Хеа парирував, а Саммервіль з кількох метрів не влучив у практично порожні ворота. На перший удар МЮ довелося чекати аж 20 хвилин. Закидання з глибини, Санчо з правого флангу відкидає у центр, Бруну не влучає з вигідної позиції у штрафному.

Дальній удар того ж Фернандеша заблокували не без допомоги руки. Португалець двічі поспіль активно бігав за суддею. Бруну сигналізував про це, вимагаючи чи то штрафний, чи то пенальті – все дарма. Ще один вбивчий момент Лідса трапився на 44 хвилині. Знову Саммервіль продерся до воротарського, скориставшись провалом Маласії (підбив головою на хід) і Магвайра (незграбно відкинув під повторний удар). Де Хеа парирував і відвів загрозу на добиванні. Іспанський голкіпер – головний і чи не єдиний герой МЮ у першому таймі.

На першій доданій Вьобер просто подарував м’яч Бруну на своїй половині. Португалець вивалився на побачення з Мельє, але програв дуель з голкіпером. Атаку продовжив кутовий зі ще одним курйозом. Після подачі Шоу Ейлінг ледь не зрізав у власні ворота животом, а Рашфорд не замкнув на дальній. Вибуховий початку другої половини. Тепер уже Шоу починає чужу атаку невдалим пасом. Саммервіль, Маккені, Харрісон і Кох втрачають 4 розкішні моменти поспіль.

Стандарти, тиск на задню лінію, дальні закидання – всі компоненти атакувальної тактики Лідса працюють значно краще, ніж поодинокі ходи гостей. Ейлінг через себе з кількох метрів не прошив Де Хеа. Довелося вмикати дальній удар (Далот поцілив у поперечку) та звичну ще з попереднього матчу зброю (Шоу навісив, Рашфорд головою на межі офсайду замкнув). Вегхорст кинув у прорив лівим краєм Гарначо, який від стійки таки реалізував свій момент – а скільки ж їх було ще 4 дні тому?!

Рашфорд після пасу за спини і Вегхорст на стандарті забивають ще, але офсайди в обох випадках. Лідс тиснув і на останніх хвилинах. Той же Вегхорст вибив ледь не з лінії воріт. Де Хеа заслужив зберегти ворота сухими. МЮ набирає 46 очок і виходить на 2 місце, до матчу Ман Сіті проти Астон Вілли випереджаючи команду Гвардіоли на 1 пунктик. У Лідса 19 балів та загрозливе 17 місце в таблиці – у понеділок, 13 лютого Евертон Миколенка може посунути “павичів” у зону вильоту.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

5 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

5 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

5 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

5 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

5 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

5 години ago