Ліга 1. Марсель переміг Клермон – Маліновський заробив переможний пенальті і ледь не забив з центру поля

Клермон приймав Марсель у 23-му турі Ліги 1.

Чемпіонат Франції, 23 тур

Клермон – Марсель – 0:2

Голи: Санчес, 44 (пен), 82

Команда Руслана Маліновського на тижні потішила своїх фанатів, обігравши ПСЖ у 1/8 фіналу Кубка Франції. Автором переможного гола став саме півзахисник збірної України, який і сьогодні отримав місце у стартовому складі. За кілька годин до гри Марсель отримав приємну новину з Монако – тамтешня команда обіграла ПСЖ, тому перемога над Клермоном дозволяла підопічним Тудора підібратися до лідера на відстань 5 очок.

Матч розпочався із запізненням майже на годину – поліція, вгамовуючи навіжених фанатів біля стадіону, застосувала сльозогінний газ, який просочився в чашу арени. Делегат і арбітр матчу взяли паузу, але вирішили все ж дати дозвіл на проведення гри.

Гравці Марселя вийшли дуже заведеними. Вже на першій хвилині ледь не забив Ронж’є – м’яч летів у кут воріт, проте в останній момент захисник виставив ногу і таки заблокував. Верету заробив два стандарти за перші дві хвилини, а от Маліновський на старті гри був непомітним. Українець перебував у тіні партнерів.

Створив момент і Клермон – Пау Лопес відбив удар Чама з-за меж штрафного. Господарі навіть забили, але гол скасували. Жіго жахливо зіграв, не вибивши м’яч, а Кей був першим на добиванні після сейву Лопеса. Щастя Марселя, що форвард заліз у офсайд. Жахлива гра команди Тудора в обороні у цьому епізоді. Пау Лопес ледь не привіз пенальті, вгативши по голові В’єтеску. Знову пощастило гостям, які після активного старту повністю віддали ініціативу.

Почав пристрілюватися Маліновський. Перший удар українця з-за меж штрафного був трохи неточним. Другий – ближче до кінця тайму – налякав французьких горобців, які сиділи десь на трибунами стадіону.

А от третя спроба була найкращою. М’яч трохи зрикошетив від стінки, але кіпер дотягнувся. Втім, VAR вгледів гру рукою і рефері призначив пенальті. Маліновський до двох голів за Марсель додав зароблений 11-метровий, який реалізував Алексіс. 0:1 – підсумок першого тайму.

На старті другої половини гри поперечина врятувала Клермон від другого пропущеного м’яча. В іншому епізоді надійно зіграв кіпер господарів. По перерві моментів було значно менше, а на 82-й хвилині Санчес оформив дубль. Перший удар чилійця дивовижним чином відбив Дьяв, але з добивання впоратися вже не зумів.

0:2 – Маліновський результативно долучився до перемоги провансальців і відіграв весь поєдинок. На останніх секундах ще й наважився на удар з центру поля і ледь не забив. Марсель скоротив відставання від ПСЖ до 5 очок. Клермон іде 11-м, маючи 30 балів.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

3 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

3 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

3 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

3 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

3 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

3 години ago