Серія А. Мілан, завдяки голу Жиру, перемагає Торіно

Мілан здобув мінімальну перемогу над Торіно в межах 22 туру італійської Серії А. Матч завершився з рахунком 1:0. Єдиний гол забив Олів’є Жиру.

Чемпіонат Італії – Серія А
22 тур, 10 лютого

Мілан – Торіно 1:0 (0:0)

Гол: 1:0 – 62 Жиру.

“Мілан” сягнув дна. Чимало навіть вважали, що не в 0:4 від “Лаціо” та 2:5 від “Сассуоло”. А в дербі, яке програв лише з рахунком 0:1, але не завдав жодного удару в площину воріт, програв за ударами загалом з рахунком 4:15, за володінням м’ячем – 36:64. В якому поводився як глухий аутсайдер. В будь-якому разі, серія матчів без перемог у всіх турнірах сягнула семи, серія поразок поспіль – чотирьох і вболівальники точно перебували у розпачі.

Сьогодні просто точно не мало бути. Бо грали проти “Торіно”. Якому програли вже два матчі цього сезону, зокрема, на “Сан Сіро” в Кубку. У якого не виграли три матчі поспіль і 11 з останніх 15-ти в основний час у всіх турнірах. Який нині ще й перебуває на сьомому місці, бореться за потряпляння до Єврокубків. Тобто має додаткову мету, крім зіпсувати “Мілану”.

Обидва тренери та гравці були впевнені в тому, що матч буде повний двобоїв, стиків, що боротьба за відскоки буде критично важливою. В першому таймі, загалом вкрай нудному з 5:5 за ударами по воротах, можна заявити, що її виграв “Торіно”. Він також виграв володіння м’ячем, за пасами в атакувальній третині поля – 73:49. Він виглядав зібранішим і цікавішим за суперника, грав в пас, на відміну від суперника.

Він був зобов’язаний забивати, коли К’єр впав і подарував м’яч Санабрії. Татарушану вчасно скоротив кут обстрілу та врятував своїх.

В другому таймі вже розпочався справжній футбол, з небезпечними моментами, швидкістю. І ось тут вже “Мілан” виглядав цікавіше. Він тричі втік в контратаки. Жиру залишив Леау перед воротарем, Діас залишив Жиру, а Калулу – Ернандеса. Але від перших двох врятував Мілінковіч-Савіч, в другому випадку накривши м’яч на лінії, а Тео примудрився не влучити. “Торо” ж лише пробивав здалеку. Близько, Татарушану одного разу відбив. Але не те.

Долю матчу врешті-решт вирішив навіс Ернандеса на голову Жиру. Обох часто критикують цього року, кажуть, що після програного фіналу Чемпіонату Світу розвалені фізично та ментально. Сьогодні вони нарешті витягнули свою команду. А після голу “Мілан” успішно оборонявся, та й тримав м’яч на чужій половині поля достатньо.

Перемога, яка може стати критично важливою. Змусити забути про жахливий останній місяць. Хоча б тимчасово вона виводить “россонері” на третє місце. Вони ще й не пропустили в будь-якому турнірі вперше цього року. Після січня з 18-ма пропущеними “сухі” ворота ледь не важливіші, ніж три очки.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

20 хв. ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

23 хв. ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

25 хв. ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

28 хв. ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

31 хв. ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

33 хв. ago