Categories: Друга ліга

Президент Ниви В Загорулько: відновлюємо газон Центрального стадіону, реконструюємо базу

Президент вінницької Ниви Артур Загорулько відповів на питання пресслужби ПФЛ

Вінницька Нива провела свій перший офіційний матч у 2023 році, обігравши на своєму полі у межах Зимового кубку ПФЛ харківський Окко. Один із м’ячів на рахунку президента і нападника Ниви Артура Загорулька. Він розповів про збори, формат Кубку ПФЛ, а також про плани на весну.

– Артуре, коли Нива почала підготовку до весняної частини?

– Наша команда 20 січня вийшла з відпустки. На першому тренуванні займалися 27 футболістів, з яких сім-вісім – це новачки.

– Де займаєтеся? Є умови для якісної підготовки?

– Тренуємося на стадіоні зіштучним покриттям педагогічного коледжу. На жаль, умови поки не змінилися – у цьому аспекті все стабільно, хочеться кращого, але маємо те, що маємо. Через день займаємося фітнесом, працюємо в тренажерному залі. Один день працюємо на полі, а вже через день – тренажерний зал.

– Коли надійшла пропозиція взяти участь у Зимовому кубку ПФЛ, довго радились з тренерським штабом?

– Ми відразу вирішили, що маємо змагатися у Зимовому кубку ПФЛ. Прагнемо зіграти якомога більше спарингів, в яких матимемо змогу перевірити новачків. Важливо за рахунок матчів готуватися до відновлення чемпіонату. Формат дуже зручний, адже матчі проходять на вихідних. Посеред тижня маємо змогу проводити спаринги. Хотілося, щоб в турнірі брали участь більше команд. Думаю, що у майбутньому ці змагання стануть більш масовими.

– У яких турнірах ще плануєте грати до відновлення змагань?

– Могли зіграти на Меморіалі Макарова, але для цього потрібно було змінювати свій тренувальний процес. До того ж, переїзди для нас були незручними. Ми відкриті до будь-яких пропозицій. Прагнемо брати участь у всіх турнірах, в яких нас запросять.

– На вашу думку, чому раніше це проводили Зимовий кубок ПФЛ?

– Думаю, що ПФЛ працювала над цим тривалий час і нарешті прийшли до висновку, що такі турніри потрібні у період міжсезоння. У проведенні Зимового кубку бачу лише плюси для всіх. Та й війна внесла свої корективи, добре, що керівництво ПФЛ питомо відреагували на необхідність клубів у цьому турнірі.

– У Вінниці немає таких зимових турнірів?

– Хотіли організувати свій турнір. На нашу пропозицію навіть відгукнулася тернопільська Нива. Проте, поки не вдалося провести змагання цього року. Можливо, що у наступне зимове міжсезоння у нас все вийде. Сподіваюся, що до того часу у нас вже буде власна база.

– Які новини можете повідомити щодо штучної трави для вашої бази, яка застрягла на кордрні через початок військових дій в Україні?

– Не хочу забігати наперед, адже війна внесла свої корективи. Сподіваюся, що все буде добре. Всі необхідні матеріали у нас є, трава вже приїхала до Вінниці. Плануємо в середині березня почати стелити наш футбольний газон. Зараз через погодні умови роботи не проводяться. Будемо проводити реконструкцію роздягалень. Можливо, що в найближчі дні цим і займатимемося.

Відзначу, що домашні матчі навесні гратимемо на Центральному міському стадіоні. Інших варіантів поки що у нас немає. Після заключної гри в 2022 році почали займатися газоном стадіону, адже він після тренувань і матчів не витримує навантажень. Зараз за власні кошти продовжуємо ці роботи.

– Як Нива допомагає ЗСУ?

– Я і наш клуб допомагає всіма силами, але говорити про це не любимо. Вважаю, що на цьому не варто піаритися. Допомагали Гринцевичу Назарію, який вийшов з полону і незабаром повернеться на фронт. Вдалося зібрати 45 тисяч гривень на тепловізор і тиждень тому відправили ці кошти. Хочеться подякувати всім, хто допомагав зібрати цю суму. Наші ЗСУ найкращі у світі, завдяки їм ми маємо можливість грати у футбол. Велика подяка їм за це.

Пресслужба ПФЛ

Максимович Назар

Recent Posts

Ворскла може не вийти на матч жіночої Ліги чемпіонів

У жіночої команди «Ворскла» виникли проблеми перед матчем 2-го раунду кваліфікації Ліги чемпіонів УЄФА серед жінок.Читати далі

35 хв. ago

Легенда Шахтаря зробив заяву щодо свого сина, який вболівав проти донеччан у ЛЧ

Колишній нападник донецького Шахтаря Андрій Воробей прокоментував інтерв'ю свого сина Максима, який нині захищає кольори…

44 хв. ago

Олександр Назаренко розсекретив вимоги Ашура в Поліссі

Півзахисник Полісся Олександр Назаренко, який нині є найкращим бомбардиром УПЛ, розповів, що саме від нього…

46 хв. ago

Фанати Шахтаря сказали все, що думають про гру з Болоньєю

У середу, 18 вересня, у матчі першого туру Ліги чемпіонів італійська Болонья на своєму стадіоні…

52 хв. ago

U-16: турніром в Іспанії розпочне свій шлях наймолодша збірна України

Юнацька збірна України (футболісти не старші 2009 року народження) вперше збереться для спільної роботи.Читати далі

1 годину ago

Півзахисник ЮКСА Парагвай: найбільш пам’ятний матч – проти Кудрівки

Герой туру у Першій лізі Пабло Рамон Кастро Гонсалес на прізвисько «Парагвай»Читати далі

1 годину ago