Categories: Єврокубки

Шахтар U-19 прибув до Хорватії на матч Юнацької ліги УЄФА

Головний тренер юнацької команди «Шахтаря» Оскар Ратулутра підсумував збори в Туреччині, розповів про спаринги й роботу команди і поділився найближчими планами.

– «Шахтар» U19 завершує збори в Туреччині. Можете поділитися враженнями?

– Враження залишились тільки позитивні, адже в Туреччині ми якісно попрацювали. Задоволені ставленням футболістів до процесу впродовж усього збору, також нам вдалося втілити все заплановане в життя – зіграти спаринги з досвідченими суперниками.

– Розкажіть детальніше про режим команди, на чому робили акцент?

– Працювали у дворазовому режимі. Зазвичай ранкове тренування присвячувалося індивідуальному розвитку, а ввечері приділяли увагу командній роботі, командній тактиці, виконуючи ігрові вправи.

– Яким було головне завдання під час збору та чи вдалося його виконати?

– Головне завдання – підготовка команди до матчу Юнацької ліги УЄФА з «Хайдуком» і до другої частини сезону. Я вважаю, з цим ми впорались, хоча, безумовно, лише офіційні ігри достеменно покажуть наш рівень.

– Погорілий, Ющенко, Сігеєв, Глущенко, Роспутько – усі ці футболісти залучались до спарингів команди Ігора Йовічевіча…

– Наші хлопці мали дуже гарну нагоду потренуватися й отримати ігровий час у першій команді. Вони змогли побачити високий рівень «Шахтаря», а найголовніше – у якому напрямі мають рухатися, щоб досягти його. Крім того, це дуже добре впливає на психологічний стан гравців.

– Під час підготовки команда провела 7 товариських матчів (2 перемоги, 2 нічиї та 3 поразки) за різниці м’ячів 11–8. Як оцінюєте такий результат?

– Нагадаю, що ми грали під навантаженнями, тренуючись двічі на день. Звісно, що втома накладала свій відбиток і на результати матчів, тобто деколи якість гри страждала. Під час планування збору однією з головних вимог була гра саме проти досвідчених колективів. Ми дуже вдоволені тим, що організатори врахували це і більшість спарингів були з дорослими командами. Нам хотілося, щоб хлопці отримали гідний супротив як у єдиноборствах, так і в командній грі. Тільки під тиском вони змогли зрозуміти різницю дорослого футболу та юнацького. Гра проти таких опонентів має піти на користь самим футболістам, адже незабаром їм переходити в дорослий футбол, а ці ігри, можливо, полегшать їх адаптацію.

– Який з-поміж 7 поєдинків вашої команди сподобався найбільше?

– Складно визначитись з одним, тому що кожен був дуже інформативним. Ми постійно застосовували ротацію, і всі футболісти з обойми грали. Спочатку ми рівномірно розподіляли час між усіма хлопцями, потім більше хвилин отримували ті, кого ми плануємо задіяти вже в першому матчі.

– Збір у Туреччині завершився 5 лютого. Якими є найближчі плани?

– Ми прибули до Хорватії на поєдинок Юнацької ліги УЄФА з «Хайдуком». Завтра проведемо в Спліті передігрове тренування, а вже 8 лютого відбудеться перший офіційний матч календарного року, – слова наставника наводить офіційний сайт «Шахтаря».

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

8 хв. ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

11 хв. ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

13 хв. ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

17 хв. ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

19 хв. ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

21 хв. ago