Віктор Вацко назвав три мінуси переходу Забарного в Борнмут

Коментатор Віктор Вацко в ефірі своєї авторської програми «Вацко on air» назвав три мінуси у переході Іллі Забарного з «Динамо» до «Борнмута».

– Було три важливі мінуси. Перший – це ціна. Минулого літа «Динамо» встановило ціну на Забарного в 40 лн євро. Було зрозуміло, що за молодого футболіста такі гроші можуть заплатити лише у АПЛ. На «Динамо» виходив «Тоттенхем», а на фініші трансферного вікна «Лестер», який продав у «Челсі» Веслі Фофана. Вони виходили через посередників, почули цифру 40 млн., і на цьому розмова закінчилася. Для них це непідйомна сума. Вони не хотіли платити таких грошей.

Другий мінус. Забарний – це гравець із української Прем’єр-ліги. У порівнянні з АПЛ за темпом, динамікою, атлетизмом, тиском УПЛ можна назвати «Таврією» порівняно з «Рейнджровером». Тому футболісту потрібен час на адаптацію у новому чемпіонаті з новими викликами.

Третій мінус. Вік футболіста. У вересні Забарному виповнилося 20 рокIв. У такому віці лише одиниці центральних захисників готові до вирішення турнірних завдань у складах топ-клубів Європи. Ми говоримо про сучасний футбол. Такі гравці мають бути вундеркіндами та дуже дорого коштувати.

Наведу приклад де Лігта. Пам’ятаєте, що він витворяв у «Аяксі»? Він був топовим гравцем. Амстердамці з ним виходили до півфіналу Ліги чемпіонів. Але після чемпіонату Голландії де Лігт перейшов у топовий клуб. «Ювентус» заплатив за нього 85 млн. євро. І згадайте про його перший сезон. То була катастрофа. Велика кількість браку та помилок для захисника з таким захисником. Але потім він адаптувався і провів два сильні сезони.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

2 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

2 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

2 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

2 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

2 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

3 години ago