Categories: УПЛ

Юрій Вірт: Краватку президенту не купували, привітали перемогою

Сьогодні в Туреччині стартує другий за ліком “BGV Winter Cup”, в якому, крім “Полісся”, “Ворскли” та “Левадії”, візьме участь “Верес”.

Головний тренер рівнян Юрій Вірт – відверто про турнір,  завдання та збори.

– Тиждень у Туреччині. Як він минув для “Вереса”? – перше запитання фахівцю. 

– Гадаю, що добре. Хлопці працюють із задоволенням, виконали всю роботу, запропоновану тренерським штабом. Задоволені ми й умовами, які створені в Туреччині. Харчування, номери, поля – на рівні. Єдине, що трохи засмутило, – мікротравми одразу чотирьох виконавців. Троє з них, щоправда, вже поновили тренування. 

Через те, що нам не вистачало обойми (мали в розпорядженні 18 польових гравців), вирішили викликати з юнацької команди Дмитра Шуха та Олександра Савчука. Аванс і шанс отримали хлопці. Тепер усе залежатиме від них. 

– Єдиний поки що спаринг – з “Пюніком” (1:0). Що він показав?

– Оскільки грали на фоні великих навантажень, дуже задоволений тим, що команда витримала темп, який запропонував суперник. Перший тайм, можливо, провели не надто гарно, а ось по перерві добре виглядали й в обороні, й в атаці. 

– Для вас принципово було обіграти колишнього партнера по донецькому “Металургу” Мелікяна, який зараз працює з вірменською командою?

– (Посміхається). Не знаю, як для мене, а для Єгіше – це точно був принцинциповий поєдинок. Для нас результат – другорядний, головне – якість гри. Хоча не приховуватиму, з “Пюніком” хотіли досягти результату, бо того дня наш президент Іван Надєїн святкував 40-річчя. Краватку йому не купували, пообіцяли поздоровити переможно. 

– Як новачки – Балан, Блізніченко та Хондак?

– Хондак травмувався наприкінці першого збору в Рівному, лише через 4-5 днів буде в загальній групі. Балан порадував своїми діями з “Пюніком”, хороше придбання. Кваліфікований. Як і Блізніченко. Останньому, щоправда, не вистачає ігрового тонусу, але хлопець старанний, сумлінно працює, тож, гадаю, футбольна Україна ще заговорить про нього.

– Яка доля Тишинінова та Березянського, переможців “народного відбору”?

– До середини турецького збору, гадаю, визначимося – будемо підписувати з ними угоди чи ні. 

– Уже завтра матчем “Полісся” – “Ворскла” стартує “BGV Winter Cup”. “Верес” зіграє наступного дня з “Левадією”. Чого очікуєте?

– Ми не готуємося спеціально ні до турніру, ні тим більше до матчу з естонським клубом. Щоб ви розуміли: в понеділок у нас два тренування, у вівторок, у день гри, буде одне заняття. Маємо працювати над покращенням якості гри, над атакувальними діями – оце мене цікавить найбільше. 

– Ви казали, що намагатимитесь узяти реванш у турнірі, проте не будь-якою ціною. Чи не означає це, що рівнян у цих матчах результат не надто цікавить?

– Перемагати ми завжди хочемо. Проте – не ціною, приміром, травм. “Левадія” – хороший, авторитетний суперник і нам буде цікаво подивитись, як ми будемо виглядати на її фоні. 

– Матчі з “Поліссям” і “Ворсклою” – принципові?

– Ні. Ми завжди граємо на зборах у тому числі й з співвітчизниками. Команди цікаві, однак нам нічого їм доводити. 

– На скільки відсотків, за вашими підрахунками, зараз команда готова?

– Ми лише тиждень працюємо в Туреччині, а до першої офіційної гри ще місяць. Можна сказати, що ми заклали фундамент і тільки починаємо будувати. 

– Тобто на пік форми “Верес” вийде вже з поновленням сезону?

– Звичайно. Ми дотримуємося плану, який раніше наміти. Бачу, що хлопці вже легше переносять навантаження, ніж, приміром, рік чи два тому. Ніхто не скаржиться, всі – бійці. 

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

32 хв. ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

35 хв. ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

37 хв. ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

41 хв. ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

43 хв. ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

45 хв. ago