Ліга 1. Гол Маліновського не врятував Марсель від поразки

Марсель та Ніцца зустрічались в рамках 22-го туру Ліги 1.

 Ліга 1, 22 тур

 Марсель – Ніцца – 1:3

Голи: Маліновський, 60 – Діоп, 38, Лаборд, 44, Браїмі, 85

Марсель мав шанс відірватися від Ланса і наблизитися до ПСЖ бодай на відстань 5 очок. Суперник здавався зручним. Ніцца набрала непогану ходу в чемпіонаті, але виїзд на Велодром останніми роками був жахіттям для “орлят” – 5 поразок поспіль.

Руслан Маліновський випав з основи Марселя. Формально місце українця забрав 35-річний Дімітрі Пайє. Господарі потужніше розпочали матч і мали свої моменти. Пайє з хорошої позиції влучив у захисника, а удар Ундера парирував Шмейхель. Ніцца відповіла спробою Діопа над воротами. Поступово гра вирівнялась, тому нічия здавалася логічним підсумком першої половини. Втім, оборона Марселя примудрилась двічі пропустити за 6 хвилин.

Голи вийшли дуже схожими. Пау Лопес двічі відбивав м’яч перед собою, а захисники не встигали накривати добивання. Першим провансальців покарав Діоп, після чого забули і Лаборда. Форвард найбільше у кар’єрі любить забивати саме Марселю – вже 6 голів.

Ігор Тудор не міг миритися з такою ситуацією і провів 2 заміни у перерві. Маліновський/Санчес вийшли замість Пайє/Вітіньї. Гра Марселя відразу стала жвавішою, а Руслан виділявся ледь не найбільше. Українець могутнім ударом перевірив на міцність корпус Тодібо, також якісно виконував стандарти. На 60-й хвилині Маліновському нарешті пощастило забити перший м’яч за Марсель. Клос пронісся флангом і викотив передачу в район пенальті, де була порожнеча і українець. Чіткий удар з улюбленої лівої – 1:2.

Марсель понісся рятувати очки. Захисники заблокували ще один удар Маліновського, Санчес з вбивчої позиції махнув повз м’яч, а постріл Клоса забрав Шмейхель. Господарі надто захопились навалою і пропустили втретє. Браїмі змістився з флангу і з-під Балерді розкішно поцілив під дальню стійку. Весь запал підопічних Тудора “здувся” – довелося миритися з першою за 3,5 місяці поразкою в чемпіонаті. У Марселя і Ланса залишається по 46 очок, а ПСЖ вже в космосі (54 пункти).

Індивідуальний виступ Маліновського слід оцінити позитивно. Українець відразу загострив гру і за тайм напрацював на другу найкращу оцінку у команді від SofaScore – 7,2 (у Клоса 7,3). Руслан бив за першої-ліпшої нагоди, мав одну ключову передачу. Відставання у рахунку змушувало ризикувати, що призвело до великої кількості браку. З огляду на слабку гру Пайє, слід очікувати повернення нашого хавбека до старту. Наступний поєдинок – домашня супербитва з ПСЖ в рамках 1/8 фіналу Кубка Франції (8 лютого).

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

4 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

4 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

4 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

4 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

4 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

4 години ago