АПЛ. Гол Кейна приніс Тоттенхему перемогу над Ман Сіті

Тоттенхем здолав Манчестер Сіті (1:0) у 22 турі англійської Прем’єр-ліги 2022/23.

Друга зустріч цих команд за 17 днів у чемпіонаті Англії. Гвардіола посадив у запас Кевіна Де Брюйне. Зате манчестерці знову вийшли з 2 форвардами. Лондонці прагнули взяти реванш за виїзну поразку 4:2, але сьогодні залишилися без головного тренера. Антоніо Конте змушений був лягти на операцію і не керуватиме командою деякий час. Перший удар від Мареза. На 5 хвилині алжирець вийшов на кут штрафного – Дайєр заблокував. Аканджі та Альварес намагалися додати після кутового. Занадто багато гравців Тоттенхема, аби снаряд проліз і загрожував Льорісу. Майже 85% володіння гостей. “Шпори” ніби не вилазять зі свого штрафного.

Кейн стає одноосібним найкращим бомбардиром Тоттенхема, забиваючи свій 267 гол у складі лондонського клубу. Харрі обійшов Джиммі Грівза, в якого 266 влучань. Лише третій в історії АПЛ, хто відзначився 200 разів у цьому турнірі. Гості вирішили зіграти у повтор попереднього матчу. Родрі подарував м’яч суперникам перед своїм штрафним. Хойберг покотив, зовсім вільний Кейн спокійно розібрався. Нічим не може відповісти Сіті. Ромеро в ефектному підкаті грубо скосив Холанда – жовта. В іншому епізоді норвежець пішов сам на кількох захисників, і спільними зусиллями його зупинили Бернарду слабенько приклався метрів з 20 – Льоріс подякував за легкий сейв для статистики Тоттенхем грає примітивно просто, але ефективно. Запускають довгими передачами Кулушевскі чи Кейна, а далі хлопці розберуться.

Жорсткий характер гри підкреслює ситуація на 34 хвилині. Емерсон відчуває дискомфорт, Гріліш і Хойберг страждають на газоні. Ромеро на правах чемпіона світу 2022 продовжує розхитувати Холанда. Банально на рівному місці спровокував Ерлінга на фол у штрафному. Альварес викотив під удар Родрі, Льоріс на місці. Так само без опіки пробиває Гріліш після пасу Холанда – перекрутив у дальню дев’ятку. Тоттенхем зрозумів, що потрібно оживати. Тричі поспіль блокують гості удари Дайєра і Кейна після стандарту. А наприкінці першого тайму Марез отримав супершанс зрівняти після накидання Гріліша – алжирець з льоту бахнув у поперечину.

Після перерви на перший удар довелося чекати хвилин 10. Перішіч подав кутовий, Девіс непогано приклався – мінімальний промах. Без Де Брюйне вдалося спокійно організувати камбек проти Тоттенхема вдома, але не сьогодні. На 59 хвилині Гвардіола зняв головного героя тієї феєрії Мареза. Бельгієць відразу ж почав вигравати боротьбу і шукати Холанда. А на 64 хвилині тонко викотив зі штрафного Альваресу – Дайєр зовсім випадково заблокував коліном. Ромеро заблокував удар Аканджі з допомогою руки, але пенальті нема, бо перед тим аргентинець підставив ногу, відтак це був рикошет. Альварес на тонкому клаптику обігрався з Де Брюйне і дуже ефектно крутив у лівий верхній кут – поруч з хрестовиною. Кейн пробився на розстрільну позицію ліворуч і дивом не забив другий.

І знову вирошування пенальті. Аке прострілював, Емерсон начебто руку виставляв, лише кутовий. Після невдалої подачі бачимо комбінацію, яка проходить весь матч. Хтось із гравців Тоттенхема вибиває на чужу половину, манчестерці (цього разу Де Брюйне махнув повз м’яч) дарують простір тріо атаки. Сон пробиває, Едерсон відпускає, Кейн переводить на лінію штрафного, а там уже Хойберг мінімально хибить. Скільки ж цих блискавичних контратак проходило в Тоттенхема після перерви. Непристойно багато. На 87 хвилині Гріліш зробив заявку на перелом. Джек накрутив двох захисників, Ромеро ціною другої жовтої зупинив. Аргентинець вперше з 2020 року отримав вилучення в топ-чемпіонаті.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

3 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

3 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

3 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

3 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

3 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

3 години ago