Нант – Марсель: анонс матчу 21-го туру Ліги 1

Чемпіонат Франції. 21-й тур.
1 лютого 2023 року. 20:00. Нант. Стадіон “Божуар”.
Трансляція: MEGOGO, Volia TV
Дискваліфіковані: Баї (“Марсель”)
Травмовані: Мерлен, Паллуа (?), Петрич (?) – Клосс, Аріт, Лопес

“Нант”

“Нант” в неділю не програв “Клермону” і продовжив свою серію без поразок в чемпіонаті до п’яти матчів. “Канарки” зіграли нульову нічию, а це означає що ні в одному з п’яти матчів після поновлення клубного сезону команда Комбуаре ще й не пропустила. Вона здобула дві перемоги та три нічиї. Разом з кубком Франції, де “канарки” намагаються відстояти свій титул, серія без пропущених голів сягає вже сімох матчів. Оскільки представників нижчих дивізіонів в перших двох раундах було подолано теж всуху, хоча в другому випадку з “Таоном” і довелося виконувати післяматчеві пенальті. Тепер наступного тижня команда Комбуаре має чудовий шанс пройти і до чвертьфіналу, оскільки протистояти їй буде аутсайдер Ліги 1 – “Анже”. Але до цього “канарки” зіграють ще два матчі в чемпіонаті.

Перший з них з “Марселем” виглядає достатньо важким в сенсі потенційного набору очок. Так, “Нант” набирав очки в дев’яти з десяти останніх матчах в чемпіонаті, але з командами з групи лідерів грає невдало. Були розгромні поразки від ПСЖ вдома та “Монако” і “Ренна” на виїзді. До того ж “Нант” перегравав і “Лор’ян”. З “Марселем” же у гостях теж була поразка 1:2. При чому вирішальний м’яч “Нант” забив у власні ворота в ситуації, коли у “канарок” було на одного гравця більше.

Щоправда вдома “Нант” виглядає доволі непоступливим. Лише одна поразка за весь сезон від ПСЖ. Ця невдача була ще в вересні. З тих пір на “Божуар” – шість матчів без програшів. В тому числі і нічия з другою командою чемпіонату “Лансом” 0:0. Проте і перемог було лише дві над аутсайдерами: “Брестом” 4:1 та “Осером” 1:0. Не може надто тішити вболівальників “Нанта” і результативність команди. Після поновлення чемпіонату забито всього чотири голи в п’яти матчах, при чому три з них прийшлися на одну гру.

“Марсель”

“Марсель” не зміг в домашньому матчі переграти “Монако”. “Олімпік” виглядав непереконливо в першому таймі і закономірно програв його після автоголу Верету. Проте після перерви команда Тудора додала і, швидко відігравшись зусиллями Санчеса, претендувала на перемогу. Однак з точним ударом не склалося – 1:1. Руслан Маліновський отримав схвальні відгуки за свою гру, але в цілому українець був не дуже помітною фігурою в поєдинку проти монегасків. Тим не менш, він знову вийшов в старті і був замінений лише під завісу гри, а отже Тудора гра Руслана влаштовує.

Нічия з “Монако” перервала серію з шести поспіль перемог “Олімпіка”, але в цілому “Марсель” виглядає досить впевненим в своїх силах, не програючи вже в восьми матчах Ліги 1. Також вдало команда Тудора виступає і в кубку Франції, де в минулому раунді був обіграний “Ренн”. Тепер наступного тижня “Марсель” буде протистояти в 1/8 фіналу ПСЖ на “Велодромі”, а до того намагатиметься скоротити відстань в п’ять очок від парижан в чемпіонаті. Це наразі не виглядає фантастично, тому що лідери Ліги 1 очевидно перебувають не в найкращій формі.
“Нант” “Марсель” обігравав в трьох матчах поспіль, в тому числі на виїзді в минулому сезоні.

Але загалом виїзди на “Божуар” не є легкими для “Олімпіка”, бо в трьох іграх до цього тут Марсель двічі зіграв внічию і зазнав поразки. Тим не менш, виїзна форма підопічних Тудора дозволяє розраховувати тут на три очки. Лише раз за весь чемпіонат “Марсель” програв в гостях – ПСЖ 0:1. Також були дві нічиї зі “Страсбуром” та “Брестом”, де “Олімпік” втрачав перевагу в рахунку. Після поновлення чемпіонату “Марсель” лише раз зумів зберегти свої ворота в недоторканності, але натомість виглядає впевнено в атаці, тільки раз не зумівши забити більше одного голу за матч і загалом забивши 14 м’ячів.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

7 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

7 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

7 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

7 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

7 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

7 години ago