Серія А. Наполі на своєму полі вирвав перемогу у Роми

“Рома” не змогла зупинити переможний хід “Наполі” у чемпіонаті Італії, програвши лідеру Серії А після пізнього голу Джованні Сімеоне.

Серія А. 20 тур.

«Наполі» – «Рома» – 2:1

 Осімхен (17), Сімеоне (86) – Ель-Шаараві (75)

 Осімхен (68) – Дібала (33), Ель-Шаараві (70)

«Наполі»: Мерет, Лоренцо, Ррахмані, Мін Дже, Руй (Олівейра, 69), Ангісса, Лоботка, Зелінскі (Н’Домбеле, 91), Лосано (Сімеоне, 76), Осімхен (Распадорі, 76), Кварацхелія (Йилмаз, 69)

«Рома»: Патрісіу, Манчіні, Смоллінг, Ібаньєс/, Спінаццола (Ель-Шаараві, 46), Крістанте (Вольпато, 89), Матич (Тахірович, 83), Пеллегріні (Бове, 83), Залевський, Дібала, Абрахам (Белотті, 73)

Арбітр: Даніеле Орсато

Стадіон «Дієго Армандо Марадона» (Неаполь, Італія).

В ігровому плані у Серії А в цьому сезоні “Наполі” зовсім не такий чудовий, як показують результати. Нерідко доводилося вимучувати, виривати наприкінці матчів. Але щоразу йому це вдавалося зробити. Жозе Моуріньо двічі зіграв з ним внічию у попередньому сезоні, нині його “Рому”, враховуючи проблеми інших, вважали останньою перешкодою на шляху Скудетто до Неаполя. Її було подолано. З 1:0 на 80-ій хвилині в першому колі і 2:1 на 86-ій нині.

І тоді, і нині “Рома” грала дуже пристойно. Навряд чи заслужила програти. Сьогодні від Моуріньо чекали на “автобус” з 20-30 відсотками володіння м’ячем, а він здобув 42 і запропонував високий пресинг силами чотирьох-п’яти гравців. Навіть за участю латералів. Звісно, і контратаки, і стандартні положення використовувалися. Та й організована оборона працювала. Гра в результаті вийшла швидкою, дуже цікавою, але з нестачею ударів та небезпечних моментів.

Кварацхелія почав зміщенням з флангу та ударом у ближній кут. Патрісіу витягнув. Кім не помітив, що Мерет вийшов вперед, віддав головою назад і м’яч лише дивом не закотився у ворота. Потім спрацювала шедевральна зв’язка Кварацхелія-Осімхен. Руї віддав Хвічі повз трьох ліворуч, той навісив, Віктор прийняв на груди, потім на ногу і пробив з неймовірною силою. Але цей гол не зламав “Рому”. Пеллегріні, Дібала пробивали, удар Спінаццоли з лінії штрафного відбив Мерет.

В другому таймі “Рома” випустила більш атакувального латераля Ель-Шаараві і деякий час виглядала навіть краще за суперника. Ельша мав пробивати головою, а не пасувати. Мерет знову вийшов вперед і знову Кім віддавав головою повз нього. Знову кутовий, Крістанте пробиває головою – Мерет тягне! А Лосано у контратаці трьох проти двох вирішив пробити сам. Непогано, але Патрісіу відбив. Ель-Шаараві в підсумку зовнішньою стороною стопи дістався до прострілу Залевські.

Втім, і “Наполі” знайшов свої заміни. Джованні Сімеоне вийшов на поле замість вінгера Лосано. У “Роми” якраз досвідчених гравців центру поля Матіча та Пеллегріні замінила молодь. Можливо, це й вплинуло. Аж надто легко пройшли пасами зону перед штрафним Патрісіу. Сімеоне отримав від Зелінські і чітко пробив під поперечину.

Обидві команди грали в якісний футбол, з великим бажанням. “Рома” здивувала зі знаком плюс. Зіграли заміни обох команд. Але “Наполі” зрештою їх виконав краще. Вже точно краще зіграли його зірки. Кварацхелія та Осімхен зробили гол (12-ий Віктора в 11-ти останніх матчах ліги), а Дібалу та Абрахама намертво прикрили. Як результат – гандикап “Наполі” на вершині збільшився з 12-ти очок до 13-ти. Моуріньо перед матчем вже привітав його з Скудетто…

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Тіаго Мотта: Вісім чи дев’ять команд можуть виграти цю ЛЧ

Головний тренер Ювентуса Тіаго Мотта розповів, чого чекає від завтрашнього матчу Ліги чемпіонів з ПСВ.Читати…

58 секунд ago

Голкіпер Миная: “Щура” в команді немає, матч проти Ниви ніхто не здавав

Голкіпер "Миная" Максим Росул висловився щодо матчу Першої ліги проти "Ниви" з Тернополя (0:2), довкола…

6 хв. ago

Унаї Емері: Ліга чемпіонів – найкращий турнір у світі

Тренер Астон Вілли Унаї Емері поділився своїми очікуваннями від завтрашнього матчу Ліги чемпіонів з Янг…

10 хв. ago

Компані: Для Баварії немає різниці, грати з Динамо чи Барселоною

Наставник Баварії Венсан Компані - про завтрашній поєдинок Ліги чемпіонів з Динамо Загреб.Читати далі

12 хв. ago

Циганик: Один “почесний уболівальник” клубу УПЛ дзвонив Реброву з вимогою викликати до збірної гравців цього клубу

Український коментатор та журналіст Ігор Циганик розповів про ще один скандальний епізод навколо збірної України.Читати…

13 хв. ago

Вірт очолив клуб Першої ліги: фахівець прокоментував своє працевлаштування

Колишній головний тренер Руху, Вереса та Звягеля Юрій Вірт повертається до тренерської діяльності, очоливши тернопільську…

20 хв. ago