Страсбур – Тулуза: анонс матчу 20-го туру Ліги 1

Чемпіонат Франції. 20-й тур.
29 січня 2022 року. 16:00. Страсбур. Стадіон “Де Ла Мено”
Трансляція: MEGOGO, Volia TV
Дискваліфіковані: Дежагер (“Тулуза”)
Травмовані: Дагба, Кавасіма, Бельгард, Канділь, Делейн, Філа – Хілі, Генро

“Страсбур”

Зміна тренера пішла на користь “Страсбуру” про це обережно, але можна говорити після кількох ігор під керівництвом виконуючого обов’язки Матьє Ле Скорне. Жульєн Стефан був звільнений після вильоту з кубку Франції вже на першому етапі турніру, коли “Страсбур” поступився “Анже” в серії пенальті. До того у “Расінга” була серія з семи матчів без перемог. Та й взагалі команда під керівництвом Стефана спромоглася здобути лише одну перемогу за весь сезон над тим самим “Анже” на виїзді в жовтні – 3:2.

Що ж Ле Скорне вже зрівнявся з минулим наставником у цьому плані, бо в останньому турі “Страсбур” достатньо несподівано в гостях обіграв “Ліон”. Голи Аулу та Діалло в середині першого тайму стали достатньою основою для перемоги, оскільки “Ліон” відповів лише раз з пенальті – 2:1. До того був непоганий матч з “Лансом”, в якому “Страсбур” теж вів в рахунку, але в решті зіграв внічию 2:2. Результативність загалом у “Расінга” непогана. З середини жовтня команда регулярно забиває, при чому в шести випадках з восьми більше одного гола за матч, але оборона не дає можливості набирати більше очок. Так вже після поновлення чемпіонату “Страсбур” впустив нічиї з ПСЖ та “Труа” під завісу матчу.

Статистика команди на “де ла Мено” взагалі виглядає жалюгідно. Жодної перемоги в цьому сезоні “Страсбур” вдома здобути не зумів: було шість нічиїх та чотири поразки. Що правда останні три нічиї були з командами з верхньої частини таблиці: “Марсель” (2:2), “Лор’ян” (1:1) та “Ланс” (2:2). І лише “Труа” вдалося обіграти “Расінг” – 2:3. Проте вболівальники чекають на перемоги, остання з яких датована ще травнем 2022 року. “Тулуза” в цьому плані вдалий суперник для підопічних Ле Скорне, оскільки цій команді “Страсбур” не програвав з 2005 року, а поєдинок першого кола завершився внічию 2:2.

“Тулуза”

“Тулуза” на відміну від “Страсбура” не мала перепочинку в минулі вихідні і грала свій поєдинок 1/16 фіналу кубку Франції проти “Аяччо”. Вдома “фіолетовим” вдалося обіграти аутсайдера Ліги 1 з рахунком 2:0 і потрапити в 1/8. В чемпіонаті рік почався для “Тулузи” теж переважно позитивно. Так, в останньому турі на власному полі підопічним Монтаньє не вдалося обіграти аутсайдера “Брест” 1:1, але до цього були дві сухі перемоги над двома іншими мешканцями зони вильоту “Аяччо” (2:0) та “Осером” (5:0). Ці перемоги допомогли “Тулузі” забути невдачу наприкінці грудня, коли на “Велодромі” вони були розтрощені “Марселем” – 1:6. Що ж з того часу оборона “фіолетових” зробила висновки, дозволивши суперниками лише двічі відзначитися в п’яти матчах чемпіонату і кубку.

Важливою перемога над “Осером” була ще й тому, що завершила тривалу серію “Тулузи” без перемог на виїзді. Вона тривала з серпня і складалася з шести поразок і всього однієї нічиєї. Окрім перемоги над бургундцями у підопічних Монтаньє лише одна перемога в гостях в Лізі 1 – над “Труа” 3:0. Щоправда і суперники були достатньо складними: “Лілль” (1:2), “Ланс” (0:3), “Ренн” (1:2) та “Марсель”.

З командами ж з нижньої частини таблиці “Тулуза” переважно грає добре, тому її місце ближче до середини таблиці цілком справедливе. Перевага в вісім очок над зоною вильоту для команди, що тільки цього сезону повернулася до еліти, – цілком прийнятний результат після половини кампанії.

Максимович Назар

Recent Posts

Ворскла може не вийти на матч жіночої Ліги чемпіонів

У жіночої команди «Ворскла» виникли проблеми перед матчем 2-го раунду кваліфікації Ліги чемпіонів УЄФА серед жінок.Читати далі

24 хв. ago

Легенда Шахтаря зробив заяву щодо свого сина, який вболівав проти донеччан у ЛЧ

Колишній нападник донецького Шахтаря Андрій Воробей прокоментував інтерв'ю свого сина Максима, який нині захищає кольори…

33 хв. ago

Олександр Назаренко розсекретив вимоги Ашура в Поліссі

Півзахисник Полісся Олександр Назаренко, який нині є найкращим бомбардиром УПЛ, розповів, що саме від нього…

34 хв. ago

Фанати Шахтаря сказали все, що думають про гру з Болоньєю

У середу, 18 вересня, у матчі першого туру Ліги чемпіонів італійська Болонья на своєму стадіоні…

41 хв. ago

U-16: турніром в Іспанії розпочне свій шлях наймолодша збірна України

Юнацька збірна України (футболісти не старші 2009 року народження) вперше збереться для спільної роботи.Читати далі

51 хв. ago

Півзахисник ЮКСА Парагвай: найбільш пам’ятний матч – проти Кудрівки

Герой туру у Першій лізі Пабло Рамон Кастро Гонсалес на прізвисько «Парагвай»Читати далі

54 хв. ago