Реал Мадрид – Атлетіко Мадрид: анонс матчу 1/4 фіналу Кубка Іспанії

Кубок короля. 1/4 фіналу
26 січня, 22-00. Мадрид. “Сантьяго Бернабеу”
Арбітр: Сесар Сото Градо
Трансляція: MEGOGO, Volia TV

Реал

Мадрид погано розпочав рік – оступився у Ла Лізі з “Вільярреалом”, потім програв Суперкубок Іспанії “Барсі” (1:3). Здавалося, що це криза, але команда знайшла внутрішні резерви. Начо, Себальос, Камавінга та Асенсіо – ось головні герої двох останніх перемог над “Атлетіком” і тим-таки “Вільярреалом”.

Чемпіон виявився здоровішим, ніж це виглядало у Суперкубку. Тим краще! На нас чекає захоплююча друга половина сезону, адже “Барса” випереджає Мадрид у Ла Лізі лише на 3 очки. Уся боротьба попереду.

“Реал” не програв на “Бернабеу” жодного разу в 10 матчах, але при цьому не грав тут з початку листопада – позаду у “Вершкових” 7-матчева виїзна серія. Вочевидь, фанати зустрінуть команду бурхливо – тим паче, це дербі. “Реал” не закриється від “Атлетіко” – навпаки, зі старту атакуватиме. Зі складом сюрпризів не чекаємо – Модрич і Кроос відпочивали в Більбао не просто так. Головна проблема Мадрида – оборона, яка пропускає майже завжди. Головний козир – характер. Раніше ще був Бензема, але цього сезону “все не так однозначно”.

Атлетіко

У “Атлетіко” ситуація схожа на ту, що мав “Реал”. Старт року видався поганим – поразка від “Барси”, нічия в Альмерії. Потім, однак, засяяв Антуан Грізманн і двома сухими перемогами кризу загасили.

Саме француз – головна бойова одиниця Сімеоне прямо зараз. Після ЧС Грізманну вдаються як ривки до штрафного, так і розіграш м’яча. Із “Вальядолідом” він навіть його не торкнувся, але своїм “показом” зробив для команди гол. Великий майстер!

Май “Атлетіко” ще 6-7 гравців калібру Грізманна – і він міг би їхати на “Бернабеу” як фаворит, але їх немає й близько. Команда у перебудові – з одного боку, дограють втомлені Коке, Сауль, Карраско; з іншого – починає юний Барріос. Грізманн згладжує зміну поколінь, інакше було б зовсім погано. І так, цей “Атлетіко” буде андердогом на “Бернабеу”. Його доля – відбиватися та контратакувати, і якщо обійдуться без вилучень – то може щось і вигорить. Принаймні в останніх 5 виїздах до слабших опонентів команда Сімеоне здобула 4 перемоги – тобто, атакувати простір вони не розучилися.

“Реал” – “Атлетіко”: статистика особистих зустрічей

У першому колі Ла Ліги “Реал” на “Бернабеу” за тайм відвантажив “Матрацникам” два голи, після чого взагалі кинув грати і дочекався свистка – фінальний рахунок 2:1.

Ну, а якщо взяти з початку 2020 року, то отримуємо шість матчів, в яких “Реал” перемагав чотири рази, “Атлетіко” – раз (на своєму полі) та ще раз (теж на полі “Матрацників”) було зафіксовано нічию. Здається, все красномовно.

Орієнтовні склади

У “Реала” видужав і готовий грати Давід Алаба – це сильне підсилення оборони. У той же час Чуамені, Карвахаль та Васкес продовжують лікуватися, а це означає, що праворуч у захисті знову доведеться експериментувати.

В “Атлетіко” під сумнівом Хосе Хіменес, який ледь повернувся до загальної групи. Також чекаємо перший вихід в основі Мемфіса Депая – зрештою, його брали у “Барси” саме для таких матчів.

“Реал”: Куртуа – Начо, Рюдігер, Алаба, Менді – Модрич, Камавінга, Кроос – Вальверде, Бензема, Вінісіус

“Атлетіко”: Облак – Моліна, Савіч, Ермосо, Рейнілду – Льоренте, де Пауль, Кондогб’я, Карраско – Грізманн, Депай

Максимович Назар

Recent Posts

Барселона програла 12 з останніх 26 матчів у ЛЧ

19 вересня відбувся матч 1-го туру Ліги чемпіонів сезону 2024/25, у якому «Барселона» на виїзді поступилася «Монако» з рахунком 1:2. Читати…

3 години ago

Олександр Караваєв: Ліга Європи поступається Лізі чемпіонів, але це – великий виклик

Захисник київського "Динамо" Олександр Караваєв на заході, присвяченому старту команди у Лізі Європи, поділився спогадами…

3 години ago

Гендиректор Полісся: На сьогодні ідентичні газони до нашого є лише на трьох стадіонах АПЛ

Генеральний директор "Полісся" Володимир Загурський розповів про технологію укладення нового газону на "Центральному" та двох полях навчально-тренувального…

3 години ago

Дієго Сімеоне: Ми контролювали 80 відсотків гри, але не змогли зупинити контратаку, яка принесла їм гол

Головний тренер "Атлетіко" Дієго Сімеоне прокоментував перемогу над "Лейпцигом" (2:1) в матчі 1-го туру загального…

3 години ago

Платіні запропонував змінити правила футболу та зменшити кількість гравців

Мішель Платіні, який наразі є радником президента Міжнародної федерації асоціацій професійних футболістів, а до цього…

3 години ago

Мікель Артета: Якщо не вдається перемогти, доведеться забрати одне очко

Наставник лондонського Арсенала Мікель Артета висловився про нічию (0:0) з італійською Аталантою у матчі 1…

3 години ago