Ла Ліга. Реал переміг Атлетік

Атлетік в рамках поєдинку 19-го туру Ла Ліги дав бій Реалу, але поразки не уникнув (0:2).

Реалу після несподіваної поразки від Вільяреала треба було наздоганяти Барсу в турнірній таблиці, та і поразка в Ель Класіко не дозволяла мадридцям допускати ще одну осічку. Щоправда, суперник у них був серйозним – Атлетік приймав “бланкос” вдома. Можна було очікувати на серйозну битву.

Так і вийшло. Атлетік дуже активно розпочав, змарнувавши два хороших моменти. Так, на 10-й хвилині Паредес замикав подачу після розіграшу головою, пробивши головою під дальню стійку – Куртуа врятував Реал! На 16-й же Ніко Вільямс легко переграв Камавінгу й вистрілив з півкола перед штрафним. М’яч пролетів поруч з карксом. Ще за шість хвилин Іньякі Вільямс увірвався в карний майданчик і вистрілив з гострого кута, влучивши у зовнішній бік сітки.

Покарання за марнотратство прилетіло на 22-й хвилині. Звісно ж, відзначився Бензема – тільки два футболісти забивали баскам частіше (Мессі та Роналду). Карім спіймав м’яч на ногу після подачі на Асенсіо та його скидки, потужно бахнувши у дальній кут. Це був 19-й гол Бензема у ворота “левів” в 28-му матчі у всіх турнірах.

Що найбільш важливо, це був 228-й гол француза за Реал – бомбардир “бланкос” наздогнав Рауля. Більше “вершкових” забивав тільки Роналду (311).

Чогось цікавішого у першому таймі підопічні Карло Анчелотті не створили, однак і баски перестали чинити тиск на ворота гостей. Як наслідок, відпочивати команди відправились за мінімальної переваги Реала.

В середині другого тайму мадридці мали забивати другий гол. Так, на 59-й хвилині Бензема скинув подачу з лівого флангу під удар Начо з близької відстані – першу спробу накрили захисники, а добивання взяв Сімон. На 66-й же Бензема обігрався у стіночку з Вальверде й викотив м’яч на Асенсіо, а той з правого краю штрафного бахнув повз дальній кут.

Атлетік огризнувся навісом на Ніко Вільямса. Нападник пробивав метрів з восьми, але у ворота не влучив. Куди гостріше було в завершальній частині зустрічі: Зокрема, на 77-й хвилині господарі забили гол зусиллями Іньякі Вільямса, якому вдалося зіграти на добиванні – втім, взяття воріт не зарахували через офсайд. На 85-й же серія кутових завершилась тим, що м’яч прокотився по стрічці воріт мадридців.

Зрештою, у цій гойдалках гору взяв індивідуальний клас Реала. На 90-й хвилині Родріго перехопив м’яч у центрі, обігрався з Вальверде й віддав його Кроосу, а Тоні вистрілив з лінії півкола – без шансів для Сімона. 0:2! Цей гол вияиввся переможним. Реал набрав 41 очко й наздогнав Барселону в турнірній таблиці Ла Ліги.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

47 хв. ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

50 хв. ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

52 хв. ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

55 хв. ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

57 хв. ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

59 хв. ago