Збірна України ветеранів візьме участь у міжнародному турнірі у Норвегії

Футбольна спільнота Норвегії приєдналася до ініціативи щодо підтримки України під час військової агресії з боку Росії, проводячи низку благодійних заходів під назвою «Футбол для України».

Головним із них стане міжнародний футбольний турнір, який відбудеться 27-28 січня у комуні Лердаль на півночі від Осло.

Футбольний фестиваль “Кубок ветеранів 2023” збере 45 чоловічих та жіночих ветеранських команд у різних вікових категоріях, а головною подією стане турнір національних ветеранських збірних, у якому візьмуть участь Норвегія, Україна, Фінляндія, Ісландія та Фарерські острови.

Асоціація ветеранів футболу України, отримавши запрошення для збірної ветеранів стати учасником “Кубка ветеранів”, з радістю відповіла згодою. Візит збірної до Норвегії відбудеться за сприяння ТОВ «Агробізнес» та Благодійного фонду сім’ї Собуцьких. Національна збірна України серед ветеранів стала бажаним гостем на турнірі, заявивши на нього наступний склад: Юрій Максимов, Олег Собуцький, Андрій Воронін, Євген Левченко, Віталій Рева, Максим Калініченко, Сергій Нагорняк, Едуард Цихмейструк, Богдан Шершун, В’ячеслав Свидерський, Олег Андрій Воробей, Геннадій Медведєв, Андрій Полунін, Олександр Косирін, Андрій Хомін, Сергій Погорілий, Віталій Самойлов, Артем Старгородський, Олександр Венглінський, Микола Іщенко.

Гучні імена будуть і у складах суперників. У Норвегії це Торе Андре Фло, Арне Ріїсе, Фроде Гродос, Говард Флу, Стіг Інге Бьорнебю, Ейрік Бакке. Також на турнірі буде присутній тренер збірної Столе Сольбаккен, який виступає одним із ініціаторів збору коштів для України та особою благодійної медійної компанії.

У збірній Ісландії зіграють Бріньяр Гуннарссон, Олафур Інгі Скуласон, Ханнес Сігурдссон, Б’ярні Сігурдссон. Амбіційно виглядає заявка на змагання яскравої збірної Фарер. Сумарна кількість матчів восьми футболістів за національну збірну складає 445 матчів!

Окрім участі у “Кубку ветеранів 2023”, ветеранська збірна України запланувала насичену культурно-просвітницьку програму. Зірки нашого футболу проведуть зустріч у Парламенті Норвегії та Норвезької футбольної асоціації, виступлять на телебаченні, візьмуть участь у благодійному вечорі на підтримку України. Легенди українського футболу виконують важливу місію, наголошуючи на необхідності ще більшої підтримки України у війні з росією.

Максимович Назар

Recent Posts

Легенда Шахтаря зробив заяву щодо свого сина, який вболівав проти донеччан у ЛЧ

Колишній нападник донецького Шахтаря Андрій Воробей прокоментував інтерв'ю свого сина Максима, який нині захищає кольори…

49 секунд ago

Олександр Назаренко розсекретив вимоги Ашура в Поліссі

Півзахисник Полісся Олександр Назаренко, який нині є найкращим бомбардиром УПЛ, розповів, що саме від нього…

3 хв. ago

Фанати Шахтаря сказали все, що думають про гру з Болоньєю

У середу, 18 вересня, у матчі першого туру Ліги чемпіонів італійська Болонья на своєму стадіоні…

10 хв. ago

U-16: турніром в Іспанії розпочне свій шлях наймолодша збірна України

Юнацька збірна України (футболісти не старші 2009 року народження) вперше збереться для спільної роботи.Читати далі

19 хв. ago

Півзахисник ЮКСА Парагвай: найбільш пам’ятний матч – проти Кудрівки

Герой туру у Першій лізі Пабло Рамон Кастро Гонсалес на прізвисько «Парагвай»Читати далі

22 хв. ago

Шахтар знизив ціну на Судакова – “гірники” сподіваються продати гравця за 55-60 млн. євро

"Шахтар" суттєво знизив ціну на свого півзахисника Георгія Судакова.Читати далі

33 хв. ago