Categories: УПЛ

Пробачать чи знищать? Що буде з Ракицьким після повернення в Шахтар

Вчора увечері стало відомо, що захисник Ярослав Ракицький повернувся в “Шахтар”.

Контракт 33-річного українця з донецьким клубом розраховано до завершення сезону, про можливість його продовження поки нічого не говорять. Ракицький прийшов безкоштовно, бо раніше розірвав угоду з турецьким “Адана Демірспором”. Про зарплатню не кажуть, але навряд чи вона дуже висока, хоча й може знаходитися на рівні з провідними гравцями команди. До слова, кілька днів тому українські футбольні експерти стверджували, що Ракицький прийде на заміну Миколі Матвієнку, тож тепер можна очікувати на продаж українського захисника в “Брайтон” з АПЛ, котрий вже давно його хоче. А оскільки чутки про повернення Ярослава в “Шахтар” гуляли ще влітку, навряд чи такий розвиток подій став для когось дуже несподіваним.

Як би там не було, але більше у цьому переході всіх цікавить не спортивний, а політичний бік питання. Щодо спортивного, то тут можна дати чіткий прогноз. У Лізі Європи, де “Шахтар” зіграє з “Ренном”, Ракицький цілком може “привезти” гол або навіть кілька у власні ворота. А от на рівень нинішньої УПЛ такий футболіст цілком підходить і може навіть виглядати зіркою в матчах проти “Львова” чи “Інгульця”. Найбільше запитання в тому, чи варто в команду брати футболіста, котрий ще рік тому грав у пітерському “Зеніті”. Людину, котра цілком спокійно поїхала грати в Росії, коли в зоні АТО/ООС від російської зброї гинули кращі сини України.

Це було з одного боку. З іншого боку – Ракицький таки розірвав контракт із “Зенітом” після 24 лютого та повномасштабного вторгнення російських окупантів на територію України. Він чітко засудив російську агресію, виступив проти війни і заявив, що більше не бажає там ні жити, ні грати у футбол. Хоча міг би просто відмовчатися, як Анатолій Тимощук, і залишитися в оркостані. “Говорю вам,— каже Ісус,— так само в небі буде більше радості за одного грішника, який кається, ніж за 99 праведних, яким каяття не потрібне”, – йдеться у Євангелії від Луки. Чи справді Ракицький зрозумів власну помилку і те, як неправильно було грати в Росії? Чи усвідомив він, що чинив неправильно? Достеменно це може знати тільки він сам. Якщо відповідь позитивна – тоді з поверненням додому. Якщо ж він зараз просто прикидається, тоді це все одно рано чи пізно розкриється.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Дибала опублікував зворушливе прощання з Де Россі: Футбол часто буває несправедливим

Плеймейкер Роми Пауло Дибала висловив прощання Даніеле де Россі.Читати далі

26 хв. ago

Фабіо Капелло: Мілану не можна звільняти Фонсеку

Відомий італійський тренер Фабіо Капелло впевнений, що з боку Мілана буде "неправильно" звільнити Паулу Фонсеку,…

30 хв. ago

УПЛ U19. Динамо з двозначним числом голів розтрощило Рух

В межах матчу 7-го туру чемпіонату юнацьких команд київське Динамо приймало львівський РухЧитати далі

30 хв. ago

Андрій Ярмоленко отримав тренерський диплом УЄФА

У Києві відбулося вручення тренерських А-дипломів УЄФА цілій групі фахівців.Читати далі

33 хв. ago

Збірна України U-16 оголосила склад на дуелі з Англією та Францією

Наставник "синьо-жовтих" Юрій Мороз обрав гравців, які представлятимуть нашу країну на міжнародних змаганнях.Читати далі

35 хв. ago

Фабріціо Романо: Мудрик визначився зі своїм майбутнім у Челсі

Вінгер Челсі Михайло Мудрик, схоже, ухвалив рішення щодо свого подальшого перебування в лондонському клубі.Читати далі

37 хв. ago